bildirgec.org

butterfly hakkında tüm yazılar

ChouChou Electric Butterfly

sCoRPionTR | 29 July 2010 14:54

Piyasada birçok robot hayvan bulunsa da hiçbiri ChouChou’nun robot kelebeği kadar gerçekçi değil.

Kelebek içinde bulunduğu kavanozun kapağına dokunduğunuzda kavanoz içinde sıkışmış gerçek bir kelebek gibi kanat çırpıyor ve kavanoz içinde bir yerden başka bir yere konuyor.

Kavanozun kapağında bakıldığında farkedilmeyecek şekilde yerleştirilmiş bir pil yuvası ve kapaktan kelebeğe uzanan çok ince bir kablo bulunuyor. 3 tane AA pil ile çalışan kavanozda kapağa dokunulduğunda pillerden sağlanan az miktardaki bir güç kelebeğe iletiliyor ve kanat çırpması sağlanıyor.

Orson Welles

queennothing | 31 July 2009 09:24

George Orson Welles, 6 Mayıs 1915 tarihinde Kenosha / Wisconsin, Amerika’da dünyaya geldi. Henüz 9 yaşındayken, 10 Mayıs 1924’te sarılık hastalığı yüzünden annesini kaybeden Orson, daha çocukluğunda özel biri olduğunu belli etmişti. 2 yaşında, akıcı bir şekilde İngilizce konuşabilen Orson, 3 yaşında, her türlü yazılı medyayı okuyabilir hale gelmişti. Shakespeare‘in eserlerini rahatlıkla kavrayabilen Orson, 15 yaşına bastığında babasını kaybetti. Rahat kavrayabilen zekası sayesinde okulda da adından sıkça söz ettiren Orson, öğretmeniyle birlikte Shakespeare eserlerinin toplandığı bir kitap hazırladılar. Genç yaşta başardığı işler, Orson’un hayatta ne istediğini bulmasına da yardım edecekti. 14 Kasım 1934 tarihinde Virginia Nicholson ile hayatını birleştiren Orson, aynı yıl sinemaya atıldı. İlk oyunculuk ve yönetmenlik deneyimini “The Hearts of Age” adlı 8 dakikalık yapım sayesinde birarada yaşayan Orson, filmde eşi Virginia’yı da gösteriyordu. Yıl, 1937 olduğunda Christopher adında bir oğlan babası olan Orson, 1938 yılında senaryosu, yapımcılığı, yönetmenliği ve başrolünü üstlendiği ikinci kısa metraj filmi “Too Much Johnson“ı çekti. Yapımda, eşi Virginia’nın yanısıra, Mary Wickes, Arlene Francis, Joseph Cotten gibi isimler de yer alıyordu. 1940 senesinin Şubat ayında, eşinden boşanan Orson, 1940 yılında, Edward Ludwig’in yönetmenliğini üstlendiği “Swiss Family Robinson” adlı yapıma sesini kullanarak katkıda bulundu. 1 sene sonra Dünya Sineması’nda yepyeni bir devri başlatacak olan “Citizen Kane“i çekti. Yapımcılığını da üstlendiği filmin senaryosunu, 1953 yılında hayatını kaybeden, Oscar Ödüllü aktör Herman J. Mankiewicz‘le birlikte yazan Orson, filmde ‘Charles Foster Kane‘ karakterini canlandırıyordu.

the air i breathe

snaking | 14 April 2008 10:34

the air i breathe
the air i breathe

Crash ve Babel gibi; Birbirinden farklı hayatlar ve bunların bir noktada kesişimi ile biten, ilginç finalli filmler furyasının örneklerinden biri daha.

Hayatını ortaya koyarak bahis oynayan “kelebek seven” bir çalışan(Forest Whitaker) , acımasız mafya babası (Andy Garcia) adına çalışan ve geleceği görebilen bir gangster(Brendan Fraser), hayatından bezmiş, yalnız hisseden bir pop yıldızı (Julie Delpy) ve hayatı pahasına sevdiği kadını kurtarmaya çalışan bir dokturun(Kevin Bacon) hikayeleri.
Filmde hayatı dört duygu ile ifade eden eski bir çin atasözünden yola çıkarak dört farklı hikayede mutluluk, haz, acı ve aşk temaları işleniyor.
Zengin oyuncu kadrosuna sahip olan “the air i breathe” IMDB puanı 7.7 ve kesinlikle izlenilmeyi hakediyor.

Klitoral Kelebek

sercani | 13 July 2007 02:41

Uzaktan kontrol edilebilen ve sessiz olduğu ayrıca belirtilen bu minik klitoral vibratör; sinemada, kafede ve bilumum yerlerde partneriyle heyecanlı anlar (!) yaşamak isteyenler için fantastik bir zamazingo. Bir tuşa basarak partnerini titretmek isteyen varsa, bu siteye girip 95$’ lık fiyatı görünce kendisi de titreyebilir.

Duvarda kelebek

shane | 28 October 2006 16:05

Kelebek hayranı değilim, tül perdelere iliştirilen sahte kelebeklere de gıcığım ama bu ürün için kötü şeyler söylemek içimden gelmedi. Türk asıllı ingiliz tasarımcı Soner Özenç‘in London’s Designersblock için hazırladığı El Flutter koleksiyonundaki bu ışıldayan kelebekler göz alıyor. Güvenli ve az enerji harcayan yapısı da cabası. Özenç’in bir başka tasarımı da daha önce burada tanıtılmıştı.