bildirgec.org

burs hakkında tüm yazılar

150 bin Öğrenciye BURS MÜJDESİ

gezginciyim | 22 December 2010 11:54

Yurtkur’a öğrenim kredisi,katkı kredisi ve burs için başvuran toplam 423 bin öğreniciden 150 binine burs,başvuruda bulunan diğer öğrencilere de öğrenim kredisi verileceği müjdesi. Ayrıca katkı kredisi almak için başvuran öğrencilerin tamamına katkı kredisi verildiğini açıkladı.

…..
öğrenciler öğrenim ve ve katkı kredisi başvuru sonuçlarını www.kyk.gov.tr’den tc kimlik numaralarını girerek öğrenebilirler.Öğrenciler belgelerini 22 ve 30 aralık tarihleri arasında noterde tnazim ve tasdik ettirdikten sonra YURTKUR’un bölge yurt müdürlüklerine teslim edebilir.Ayrıca noterde belgelerini düzenlerken resim ve harç için para ödemeyecekler.YURTKU’un bölge ve yurt müdürlüklerinin bulunmadığı yerlerde belgelerini; cemal gürsel cad. no:61 06590 cebeci/ankara adresindeki Kredi Dairesi Başkanlığına posta yoluyla yada elden teslim edebilirler.Belgelerini belirtilen tarihler arasında teslim eden öğreciler burs veya öğrenim kredilerini 10 ocak 2011 tarihinde ziraat bankası şubelerinden alabilecekler.

Üniversite Öğrencisi İş Arıyor

beynimdekihortum | 28 October 2009 11:48

Bu ilk makalemde üniversite okumak için memleketinden uzakta kalan üniversite öğrencilerinin yaşadığı maddi sıkıntıları dile getirmek istiyorum. Ülkemizde her ailenin yaşam şartları farklılık taşımakta, kişi başına düşen gelirin değişkenliği gerçeğini kabul etsek de ben daha çok orta gelire sahip memur, işçi ya da emekli bir babanın birkaç çocuğunu şehir dışında okumaya göndermesiyle verdiği geçim savaşına vurgu yapmak istiyorum.Bir üniversite öğrencisi şayet devletten karşılıksız burs alamıyorsa genellikle öğrenim kredisi almaktadır. Bununla birlikte aynı şekilde harç kredisi de almaktadır. Bunların elbette ki onun küçük bütçesi için önemi tartışılmaz, ama hele de kendisi gibi öğrenci kardeşlerinin de bulunduğunu varsayarsak ailesi için oluşturacağı külfeti, öğrenim masrafları maliyeti, okuduğu şehirdeki geçim şartlarına, şehrin büyüklüğüne göre oldukça yüksek bir meblağ olmakta.Böyle orta kesime dahil bir ailenin çocuğu olan üniversite öğrencileri onlar için makul ek işlerle bütçelerini denkleştirmeye çalışmaktadır. Birinci sınıfta masraflarını gelirleriyle denkleştirebilseler de ikinci sınıftan itibaren bir üniversite öğrencisi olarak ve haklı olarak ekstra masraflarının ortaya çıkmasıyla kendileri için mevcut ek iş imkanlarını araştırmaya koyulmaktadırlar. İşte bu andan itibaren para kazanma ve hayatını idare ettirme savaşının bilfiil içinde bulunurlar. Üniversite öğrencileri için iş imkanları part time olarak dönemsel stand elemanları, anketörlük, tanıtım elemanı gibi pozisyonlarla büyük şehirlerdeki büyük şirketlerin geçici eleman istihdamına dayalı olmaktadır. Okul masraflarına ek olarak kendini geliştirmeye ve örneğin İngilizce kursu ya da başka mesleğe yönelik kurslara devam etme zorunluluğu içerisindeki üniversite öğrencileri bu iş imkanlarına yönelerek bütçelerini finanse edebildikleri oranda rahat ederler. Ancak özellikle son sınıf öğrencilerinin masraflarının artması ve vakitlerinin kısıtlı olması neticesinde tam zamanlı satış eleman, office boy gibi mağaza ve perakende sektörlerinde iş imkanlarına yönelemezler. Bu pozisyonlar daha çok okulu uzatan öğrenciler için söz konusu olur. Boş vakitlerinin daha çok olması ve öğrencilere yönelik dağıtılan kredi kartlarının borçlarını ödeyebilmek için.

Burs Bulma Taktikleri

doctorus | 28 July 2009 16:00

Üniversiteye hazırlanan ve üniversitede okuyan her öğrencinin en büyük kaygılarından biri bursdur.
Bursdemek eğitim yardımı demektir. Burs demek , rahat öğrencilik demekdir. Bursun olmaması demek , baba parasına muhtaçlık demektir.
Burs bulabilmek için öncelikle internetteki burs siteleri güzelce taranmalıdır. Buradaki burs yerlerinin adresleri ,telefonları not edilip tek tek aranmalı.Başvuru tarihleri öğrenildikten sonra telefon yada fax ile değil bizzat giderek başvurular yapılmalı.Ve mülakatı varsa kesinlikle mülakatlara katınılmalı . Eğer öss,kpssgibi bir sınavda derece yapılmışsa , derece kağıdı ile birlikte gidilmelidir.
Ve son olarak en önemlisi o vakıfla alakalı birilerini bulup referans olması konusunda konuşmanızdır.
Bu yol ile burslar sizi bekliyor…

Yurtdışında Eğitim İçin Burs Aramak, ama Nasıl

FelixDomesticus | 25 May 2009 10:53

Yaklaşık bir aydır saatlerimi internet başında yurtdışında eğitim için burs arayarak geçirdiğime gore bu saatimi aklımda kalanları yazmakla geçirmek hakkım.
doğal olarak, bu yazıyı okuyorsanız, sizin de aynı dertten muzdarip olma ihtimaliniz oldukça yüksek, yani uzun bir giriş yapmama gerek yok.
İnternet üzerinden yapacağınız her başvuruda okul tarafından size sorulacağı gibi, eğitim masrafınızın kimin tarafından karşılanacağı sorusuna “funded” yani ( burslu) diye cevap verebilmenizi sağlayan mucizevi maddi yardım diye de özetleyebilirim bursun anlamını. Fazla uzatmadan aklımda kalanları madde madde yazmaya calısacagım, ama amacım size internette nerede neyi bulabilceğinizi anlatmak degil daha cok strateji ile ilgili fikirlerimi paylaşmak
1) Ne Yapmak İstediğinize Karar Verin:
komik gelebilir ama son derece onemli. lisans egitiminden sonra yuksek lisans ve doktora egitimini oldukca geniş bir cercevede devam ettirebilirsiniz yani mezun oldugunuz bolumden devam etmek gibi bir zorunlulugunuz olmadıgının farkına varın. hatta baska bir alana gecmez size gerek akademik gerekse profosyonel dunyada oldukca fazla sey kazandırır unutmayın.eger aklınızda yurtdısına gitmek varsa; ki unutmayın yurtdısında egitim gormek sadece akademik degil sosyal deneyiminize de arttıır yani etiketinden daha fazlasını ifade eder; sectiginiz alanın burs bulma sansını mutlaka goz onune alın. bircok burs sadece belli konulara verilir.(İNGİLTERE BÜYÜKELÇİLİĞİ CHEVENING BURSLARI gibi ) Tabi bunun yanında henuz gelişmekte olan ve ilerde uzman acıgı olabilecek konulara yonelmekte fayda var (Avrupa birligi gibi her alanda iş gucu ve bilgi birikimine ac bir konuda uzmanlasmayı tercih ederseniz, hem bircok devletin hem de bircok kurumun burslarından yararlanma sansınız olur.) ozetlemek gerekirse, lisans sonrasını sekillendirirken daha geniş bir ufukla hareket edin, ozellikle oss kurbanıysanız, lisansustu egitim sizin icin ikinci bir sans olacak. Kalabalığın aktığı yone degil eksikliklerin oldugu alanları tercih edin ki tercih edilebilir olun.
2) Pazarlanabilir Konular Seçin
bu başlık itici gelebilir ama özellikle yuksek lisans tezleri icin gecerli. daha acık konusmak gerekirse, yukseklisans teziniz, cok acı bir sekilde, o konuda daha once yazılmıs yazıların şık bir kolajı olacaktır( bana kızmayın, zaten bir yuksek lisans ogrencisinin ahkam kesmesi pek de mumkun degildir) bu nedenle konunuz ne olursa olsun, o konu genelinde okumalarınızı yaparsınınz yani tez konuları farklı olsa da yakın konularda tez yazmıs kişiler benzer birikimlere sahip olur. bu durumda secilen konunuz yukarıda soyledigim gibi diger kurumların ilgisini cekiyorsa, burs bulma ihtimaliniz yukselir, bu nedenle hem calısma alanızı hem de konunuzu belirlerken baska alanlardan kurumların da ilgisini cekebilecek konulara yonelmenizde fayda var.( tabi burda kesinlikle burs ugruna butun akademik ilginiz gozardı edin demek kesinlikle istemiyorum, biraz yontsanız yeter) bunun dısında gitmek istedigininz okulun ne gibi projeler yuruttugunu mutlaka takip edin, size calısma alanınız soruldugunda proje ile ilgili oldugunuz gostermeniz burs yada assistantship( yani okulda ogretim ya da idari birimlerde calısarak okul ucretini odeme sistemi) kazanmanıza yardımcı olur.
3) Okullarla Doğrudan İletişim Kurun
Bu sekilde okullara gelen ama halka duyurulmayan ya da sizin goz ardı ettiginiz burslara ulasabilirsiniz. bunun cok etkili olmayacagını dusunebilirsiniz ama aklınızda tutmanız gereken sey sizin o okulun bir nevi musterisi oldugunuzdur. bu nedenle okullar musteri kacırmamak adına bursların ogrencilere ulasması konusunda beklediginizden daha fazla caba gosterirler. bu konuyla ilgili yasanmıs bir ornek vermek gerekirse, mimar bir arkadasımın bir “akaryakıt firmasından” burs almasını saglayanın universitenin burs servisi oldugunu soylemem gerek sanırım.
4)Uzaktan Olmaz Yakına Gidin
evet dogru duydunuz yakına gidin. bu cok uç bir oneri olabilir, zaten bana cok onceleri verilen bu oneriyi, boyle bir seyahatı gercekleştirebilecek bir butcem olmadıgından yerine getiremedim. ancak ozellikle muhendislik gibi yuksek lisans ve doktora calısmanızı kurumların yuruttugu projeler kapsamında calısarak tamamlayabilecegininz bir alandaysanız, ve butceniz varsa mutlaka okumak istediginiz okula gidin. bu tur projelerde esas belirleyici proje yoneticisinin sizi bir elemanı olarak gormek isteyip istemeyecegidir, yani sizi o zamana kadar etkileyen ortalama ve diger sınavlarda alınan notlar cok da onemli degildir. bu nedenle proje yoneticisine kendinizi ifade edebilme sansınız olursa burs bulma ya da onceden anlatıgım gibi assistantship elde etme sansınız cok yukselir.( biliyorum cok uc ama emin olun 3 okula basvurmak da aynı masrafa denk gelecektir) Boyle bir seyahat yapamıyorsanız bile, mutlaka bu tarz projeleri takip edin, ve mail yoluyla iletişime gecin, kör basvurulardan cok daha fazla sansınız olacaktır emin olun.

Türkiye seçimleri ve komplo teorisi

sbaskentli | 02 January 2009 10:29

Güzel ülkem hakkında yazmak çizmek fikir üretmek istediğinde olumlusuyla olumsuzuyla o kadar çok alternetif çıkıyor ki karşınıza bazen nereden başlayacağınızı bile şaşırıyorsunuz.

Bugün sizlerle uzun zamandır konusu açıldığında tartışma ortamlarında dile getirdiğim. Ancak hiç bir ortamda yazıya dökmediğim bir teroimi paylaşmak istiyorum.Bir atasözümüzden “yiğidi öldür hakkını yeme ” başlayarak konuya girmek istiyorum.

Akparti hızla tamamladığı ve bir çok partiye örnek olabilecek teşkilatlanma yapısı ile gerçekten bir başarı örneği sergilemiştir.