bildirgec.org

bloglines hakkında tüm yazılar

Kişileştirilmiş, Eş Zamanlı Web İçeriği

beCko | 14 December 2009 11:36

Açılış sayfaları, günümüz internet kullanıcılarının vazgeçilmezlerinden biri. Şu sıralarda birçok web sitesi kullanıcıların kendi açılış sayfalarını kurmaları için esnek seçenekler sunmakta. Bunlardan biri de Netvibes.

Paris temelli Netvibes, kullanıcılarına twitter, facebook gibi sitelerin yanı sıra birçok blog ve haber sitesinden eş zamanlı olarak bilgi alma olanağı sağlıyor. Yeni hayata geçirdikleri Wasabi adlı servis ile de yığınla bilgiyi düzenli bir şekilde tek bir sayfada görebiliyorsunuz.

Web 2.0 İle Lüküs Hayat

COMPUTER06 | 19 January 2009 20:06

Lüküs derken kolayı kastettim.
Aslında Web 2.0’ın net bir tarifi yok.Buna rağmen kullanıcı entegrasyonu,interaktivite,fonksiyonalite gibi tabirler kullanabiliriz.
Web 2.0’ın en iyi örneklerinden birisi şüphesiz “tag claud”.Önceden aramalarda anahtar sözcükleri site yöneticileri belirlerken artık her kullancı etiketler(tag) sayesinde kendi anahtar sözcüklerini oluşturuyor, bu sözcüklerde bulutlar halinde toplanıp aramada büyük kolaylık sağlıyor.
Sitenin içeriğine göre bir sürü reklam arasından en uygununu seçen Google Adsense de iyi bir Web 2.0 örneği.
Çeşitli html kodlarla kötü kişisel siteler yapmak yerine Blogspot‘ta blog açmak bir Web 2.0 mantığı.
Tabii ki Web 2.0’ın “gradient” arka planlar ve büyük Verdana fontlar kulanmak gibi çeşitli görsel özellikleride var.
Şimdi de biraz Web 2.0 standartlarına uygun “lüküs hayat” sitelerinden örnekler:

Open id nedir? Nasıl alınır?

Gigabyte | 06 April 2008 19:40

Web 2.0 ile birlikte farklı konularda farklı kullanıcı ihtiyaçlarına cevap veren web hizmetlerinin sayısı da çığ gibi büyüdü. Web 3.0 ile birlikte bu işin sonu nereye varacak tanrı bilir. Çoğunlukla parasız ancak üyelik esasına göre hizmet veren bu sitelere artık hangi kullanıcı adı ve parola ile üye olduğumu hatırlamakta zorluk çektiğim için, ben bir kenara not etme yolunu seçtim. Bu durum biz kullanıcılar için bir müddet daha kafa karışıklığına neden olacak olsa da, aslında bunu aşmanın şu an için sınırlı ama ileride daha da yaygınlaşacağına inandığım oldukça basit bir yolu var. Open id kullanıcıların tek bir dijital kimlik ile birden fazla siteye giriş yapabilmelerine olanak sağlayan serbest bir girişim. peki open id olarak isimlendirilen bu dijital kimliğe nasıl sahip olabiliriz veya nereden alabiliriz. Burada asıl önemli nokta aslında bir çok internet kulanıcısının bu kimliğe çoktan sahip olduğunun farkında bile olmamasıdır. Eğer AOL, blogger, bloglines, Flickr, Livedoor, Livejournal, Smugmug, Technorati, Vox, Yahoo, Wordpress.com, Ziki.com gibi sitelerde bir üyeliğiniz var ise hali hazırda kullanabileceğiniz bir open id‘nizde zaten var demektir. Eğer yok ise ya da farklı bir tane edinmek istiyorsanız claimid, clickpass,myid.net, myopenid, myvidoop, VeriSign’s Personal Identity Provider bu hizmeti veren adreslerden bazıları…

sor soruyu, bul blogu

annie | 03 June 2006 09:22

pek sevgili bloglines‘ımızı aldıktan sonra ask‘tan blog aramaları konusunda yenilikler yapmasını bekliyorduk.

bloglines içinde gayet güzel arama ve üye olma yenilikleri yaptıktan sonra ask yeni blog arama motorunu sundu.

arama sayfasından çıkmadan siteyi görebilme, en çok kullanılan rss okuyucularına ekleyebilme ve delicious, digg, newsvine gibi sitelere yazıları yollayabilme özellikleri var.

blogosferin nabzı

azurenus | 17 July 2005 23:37

blogosferin büyümesiyle takip ve aradığını bulma her geçen gün daha da zorlaşıyor. bu durum nedeniyle her blogseverin technorati veya bloglines gibi araçları öğrenmesi [gerekiyor].

technorati nabız tutma konusunda en başarılı araç gibi görünse de son dönemde tökezlemeler yaşıyor. artan blog sayısı database’i kabartmış olsa gerek ki data kaybettiğini [düşünenler var].

rakamlar da bunu gösteriyor: [bloglines citations]: 174 yazı [technorati]: 126 yazı