apple tarafından yapılan duyuruda mac kullanıcılarının uzun süredir beklediği autocad’in mac versiyonunun çıkacağı duyrulmuş.

apple tarafından yapılan duyuruda mac kullanıcılarının uzun süredir beklediği autocad’in mac versiyonunun çıkacağı duyrulmuş.
2004 yılında okula ve 3d model dünyasına giriş yaptığımda ortalıkda dolaşan 2-3 program ismi vardı. Bunlar autocad , 3d max , archicad vb.
Fakat aslında 3d tasarım dünyasının 2-3 programla sınırlı olmadığını, tasarlanabilecek ne kadar çok şey varsa tasarlamada kullanılacak program sayısında o kadar çok olduğunu zaman içinde öğrendim.
kullandığım ve bence rakipsiz olan modelleme programı Cinema 4D’dir. Bunun sebeplerini;
1- dakikalar içinde hakim olabilinecek bir arayüze sahip olması.
2- diğer programlar ile tam uyum sağlayabilmesi.
3- 3ds, obj, dxf, vb dosya türlerinin hepsini destekler. bu dosyaları açabildiği gibi çizimleri bu türler ile dışa aktarabilmekte.
4- mimari modelle programları içinde avrupanın en fazla lisansa sahip olan ALLPLAN ile tam uyum ile çalışabiliyor.
5- Autocad veya 3dmax için yapılmış tüm kütüphane çalışmalarını kullanabiliyor olması.
mimarlık,mühendislik,elektrik,doğalgaz,mekanik vs gibi teknik alanlarda kullanılan autocad programında objeleri seçerken kullanılacak pratik bir seçim yöntemini sizinle paylaşmak istedim.
herhangi bir komutuçalıştırdıktan sonra yada çalıştırmadan önce objelerin sol tarafından sol tuşa basılı tutarak, sağa doğru fareyi hareket ettirerek bir çerçeve oluşturun.oluşturulan bu çerçeve içinde kalan kısımlar seçilecektir.
bir diğer yöntemde ise objelerin sağ tarafından sol tarafa doğru fare ile bir çerçeve oluşturulursa çerçeve içinde kalan kısımlar ve çerçeveye temas eden bölümler seçilir.
özetlersek fareyisoldan-sağa yada sağdan-sola doğru hareket ettirmenin farklı olduğunu göstermiş olduk.birinci seçenekte sadece çerçeve içinde kalanlar, ikinci seçenekte ise hem çerçeve içinde kalanlar hemde çerçeveye temas edenler seçiliyor.ikinci seçenekte ise zaten çerçeve tire-tire şeklinde beliriyor.
Autodesk 2010 yılında ürün yelpazesini genişleterek müşterilerine daha profesyonel çözümler üretmeye başladı.Özellikle günümüz de animasyon,3d filmler çok tutulmaya başladı,autodesk de bu gelişmeleri yakında takip ediyor.
1-Autodesk 3ds Max 2010
Gerçeklerinden ayırt edilmesi zor karakterler ve mekanlar tasarlamanızı sağlayan özel efektlerle ilgi çeken sahneler,ödüllü fimler için kullanılan 3d modelleme programı.
2-Autodesk Maya 2010
Geliştirilmiş modelleme araçları ve kaplama özellikleri ile hayal gücünüzdeki 3d karakterleri canlandırmak için iddalı bir program.
3-Autodesk Showcase Professional
Projelerinizi hayata geçirmeden önce,ürünlerinizi gerçek ölçüleri,farklı model yelpazesiyle kusursuz olarak digital ortamda oluşturun ve müşterilerinize sunun.
4-Autodesk Alias Outomotive
Otomotiv sanayisinde yeni modelller,farklı konseptler de çalışmak için tasarlanmış 3d modelleme programı.
Autodesk in diğer ürünlerine ulaşmak ve bilgi sahibi olmak için buraya tıklayın.
3 yada 3 boyutlu tasarımın ürünlerin imalatında önemli bir yeri vardır. Hatta bu işin başlangıcıdır. 3 bıyutlu tasarım için piyasada kullanılan ve benimde tecrübe ettiğim birkaç yazılımı anlatmak istiyorum.
Autocad: Artık sokaktan geçen herhangi birisine bu ismi söylediğinizde bir tepki alabilirsiniz yaygın kullanım alanı olması öğrenilmesi gereken programlar arasında en başı çekiyor. Ancak eğitimini aldığım sırada (2006’da ancak 2004 kullanıyorduk) autocad’in o kadar ahım şahım bir program olmadığını anlamıştım bi’ kere çizim yapmak oldukça zevksiz o zamanlar 3. boyuta yeni yeni geçmeye başlamıştı ama pekde kullanışlı değildi. 2 boyutlu çizimde oldukça iyi olduğunu kabul ediyorum ama bence hala sıkıcı bir program. Lisansının daha uygun olması ve dağıtıcılarının kolay bulunması sebebiyle oldukça tercih edilen bir programdır kendisi.
Pekçok sektör özelliklede makina sektöründe sıkça kullanılan solidworks, autocad, mechanical desktop tarzı programlar, yüksek lisans ücretleri ve fazla ayrıntılı arayüzlerine alternatif olarak çıkarılan düşük lisans ücretli, basit ve kullanım hızı yüksek arayüzlü piyasanın yeni yüzü SpaceClaim’i tanıtmaya çalışacağım.
SpaceClaim’in özellikleri arasında bence en çok dikkati çeken ve önemli özelliği hemen tüm aynı tür programların formatlarını destekliyor olması. Açmaya çalıştığım tüm dosya formatlarını sorunsuz şekilde çalıştıran program veri kaybı olmadan programa dosyalarımızı taşımayı hedeflemiş gözüküyor.
Programın hızlı kullanımından bahsetmek istiyorumki sanıyorum şu link sizin için yeterli olacaktır.
Programın Resmi Sitesinden Trial Sürümüne
Programın Türkiye Sitesinden Eğitim Videolarına, Sorularınızı Danışabileceğiniz Türkçe Desteğe Ulaşabilirsiniz.
AUTOCAD’DE ÇİZDİĞİM RESİMLERİ DWG OLARAK KAYDEDİYORUM DAHA SONRA SOLİDWORKS’TE KATI MODEL YAPMAK İÇİN AÇTIĞIMDA SOLİDWORKS’TE HATA VERİYOR AUTOCAD’TE ÇİZİMLERİME NE YAPMALIYIM NEDEN BÖYLE HATA VERİYOR VE SOLİDWORKS’TE AÇILMIYOR EĞER BUNUN HAKKINDA BİLGİYE SAHİPSENİZ LÜTFEN BANA YARDIMCI OLUN ŞİMDİDEN TEŞEKKÜR EDERİM 🙂
Solidworkstemel olarak bir bilgisayar destekli tasarım (3D CAD) olmasının yanında üzerinde barındırdığı test ve modül sistemleri sayesinde pek çok sektörde özenle ve sevgiyle kullanılan bir program. Peki solidworks kullanarak neler yapılabilir;
solidworks hangi sektörlerde ve nerelerde kullanılır?
Aslında bu sorunun cevabı; çizim gerektiren her sektörde solidworks kolayca ve rahatça kullanılabilir. Kullanım stili ve çalışma mantığının kolaylığı yanı sıra zengin içerikli bir program olduğu için uzun süre kullananlar bile her zaman solidworksten öğrenecek bir şeyler bulabilmektedir.
üç boyutlu Çizim programlarının lideri Autocad 2008’den sonra aradan daha bir yıl dahi geçmeden 2009 versiyonunu duyurdu.
Autocad 2009 arayüzünü tamamen değiştirmiş, ilk önce Microsoft Ofis 2007‘de görmüş olduğumuz sekmeli menü sitemini kendine adapte ederek kullanıcının birsürü menü ve buton arasında kaybolmasını engellemiş ayrıca bu yenilik çok daha hızlı ve pratik işler çıkarmanızı da sağlayacak gibi
Yenilikler bununla da sınırlı değil tabii; artık bir tuşun üzerine geldiğinizde o tuşun yazılı açıklamasının yanında birde ne işe yaradığı ve nasıl kullanıldığına dair görsel ipuçları da gelecek. arayüzleri tek seferde küçük resim olarak da görmek mümkün, Autocad’in en çok eleştiri alan özelliklerinden biri Bul & Değiştir işlevi de geliştirmeler arasında.
detaylı bilgi için buraya bakabilirsiniz,