bildirgec.org

asam hakkında tüm yazılar

Programlamada Yeterliliğin 4 Aşaması

osmanxx | 20 April 2009 12:19

Bir insan psikolojisi ve çalışmanın temel önemi bilinçaltı ve bilinçli düşüncenin analizidir. Sigmund Freud bizim ruhsal enerji akışını ilk açıkça tanımlayan kişi oldu.

Bir fikir edinmeye kalktığımızda düşüncelerimiz, duygularımız, kararlarımız ve motivasyonumuz işin içine girer. Bilinç; mantıklı ve kontrol edilebilir ama bilinçaltına göre çok küçük. Bilinçaltı; karışık, mantıksız ve irrosyonel ve büyük.

Bilinçaltını ve bilinci programlama üzerine uygulayıp var olan 4 aşamada inceleyelim.

1- Bilinçdışı Yetersizlik

Hakan genç bir web geliştiricisidir. Hakan eski bir hukuk öğrencisi, ve arkadaşlarının bilgisayarlarını iyi tamir edebildiği için evinin yakınlarında bir bilgisayarcıda işe girdi. Ve orada 6 ay içinde web geliştirmeyi, programlama dillerinini, yazılım uygulamalarını öğrendiğini idaa etti.. Hakan aslında çılgın ve acımasız bir kopyala/yapıştırcıydı. O sadece başarılı olmayı düşünen hırslı birisiydi. Burada ki problem Hakan, bunları öğrenebileceğinden beyni habersiz, bundan dolayı asla öğrenemez. Şartlanmış. O genellikle boş forumları ve sosyalleşme sitelerini ziyaret eder. Ne yazık ki Hakan şuan bu yazıyı okuyan bilgisayar kurtlarından daha fazla para kazanıyor.

Hakan bir bilinçsiz beceriksiz.

Türkiye’ye Dışarıdan Bakmak

dogukansavas | 12 February 2008 20:10

Bügün dışarıdan Türkiye’yi seyretmek her zamankinden kolay. Özellikle yabancı ülkelerde bulunan think-tank’lerin neredeyse tüm içeriklerini internete kaydırmaları ile birlikte, bugün dışarında nasıl görüldüğümüzü takip etmemiz olanaklı. Aslında tek tek günlük gazetelerden makaleleri alıp bulmak epey uğraş gerektiriyor. Bunun yerine çeşitli kuruluşların bölgesel bazlı yayınları sürekli güncel bir halde bizi taze tutabilmekte. Think-tank’lerin Türkiye coğrafyasına yönelik siyasal islamdan hukuki konulara, seçimlerden üniversite reformlarına, Kürt probleminden ekonomik kalkınmaya yönelik fakat bunlarla sınırlı kalmayan konularda yabancı basın derlemelerini, makaleleri, askeri konular dahil raporları, üniversite tezlerini, gazete haberlerini vs. dahil ederek sundukları başlıca kaynaklar ise şunlar:

Yerli think tank’ler

serdarsabri | 25 May 2007 23:58

Think tank: Düşünce tankı, düşünce kuruluşu. Stratejik araştırmalar yapan sivil toplum örgütü (STK).

Türkiye’de mantar misali çoğalan yerli think tank’lardan belli başlılarına bir göz atalım:

ASAM (Avrasya Stratejik Araştırmalar Merkezi)
http://www.asam.org.tr Türkiye’nin en önemli düşünce kuruluşu olarak geçiyor. Ümit Özdağ (2006’da MHP’ye başkan adayı olmak isteyip partiden ihraç edildi) Avrasya Bir Vakfının desteği ile 2001’de ASAM’ı kurup başkan oluyor, 2004’te ayrılıyor. Sonraki başkanı büyükelçi (e) Gündüz Aktan. Şimdiki başkanı ise büyükelçi (e) Faruk Loğoğlu. Kuruluştaki tanıdık isimler : Yönetim kurulu başkanı ve görevden alınan Terörle Mücadele Özel Temsilcisi orgeneral (e) Edip Başer, büyükelçi (e) İnal Batu, büyükelçi (e) Nüzhet Kandemir, AKP’li Mehmet Dülger, petrol mühendisi ve enerji politikaları uzmanı Necdet Pamir, stratejist Ercan Çitlioğlu, Sevin Elekdağ

İnsanlığa Karşı Suçlar Araştırma Enstitüsü

dogukansavas | 15 November 2006 10:33

Gündüz Aktan‘ ın başkanlığı yaptğı Avrasya Stratejik Araştırmalar Merkezi, Ömer Engin Lütem başkanlığında İnsanlığa Karşı Suçlar Araştırma Merkezi kurmuş. Ermeni Araştırmaları Enstitüsü’nün temelleri üzerine kurulan enstitü, genel olarak tarih boyunca, başta Osmanlılar ve Türklere uygulananlar olmak üzere, soykırım, katliam, zorunlu göç ve diğer insanlığa karşı suçlar hakkında araştırmalar yapmakta. İKSAREN şu anda Ermeni Araştırmaları ve Uluslararası Suçlar ve Tarih Dergisi olmak üzere iki adet hakemli dergi yayınlamaktadır. Bununla birlikte bir günlük bülten ile bütün dünyadan ilgi alanı ile iligli gelişmeleri, köşe yazılarını ve akademik çalışmaları üye olanlara ulaştırmaktadır.