bildirgec.org

api hakkında tüm yazılar

Google Analytics’in En Güçlü Rakipleri!

Pretium | 02 March 2011 13:45

Google Analytics en çok bilinen istatistik servislerinden birisi. Google Analytics tüm ihtiyaçlarınızı karşılayabilecek ölçüde olsada ona alternatif olabilecek bir çok servis bulunmakta. İşte bu servislerden en çok kullanılanları.

Mint

Mint
Mint

İstatistik servislerinden kullanan insanların büyük bir çoğunluğu Google Analytics yerine Mint’i tercih ediyor. Bunun nedeni Mint Google Analytics’in tam tersine servis sağlayıcı firmanın değil, sizin kendi hostunuzda barındırılıyor. Bu sayede Google Analytics’e göre üzerinde daha çok kontrol sahibisiniz. Mint’in arayüzü oldukça sade ve kullanımı kolay, yani kullanmaya değer bir uygulama.

Ücret: 30$ (site başına)
WordPress Eklentisi: Var
Mobile Uygulama: 3. Parti iPhone Uygulaması
Anlık Güncelleme: Var
Gereksinimler: Hosting Alanı (PHP, MySQL)
Geliştirici: Shaun Inman

2010’un En İyi jQuery Uygulamaları

angelsdemos | 10 December 2010 15:27

Daha önceden 2010’un En İyi Fontlarını ve 2010’un en iyi Ücretsiz Wordpress Temalarını yayınlamıştık. Web alemindeki “2010’un en iyileri” dizisinde sıra jQuery uygulamalarında. jQuery kullanılmaya başlandığından beri hızla artan uygulama sayısı bu yılda oldukça arttı. Biz sizin için en iyi jQuery uygulamalarını derledik. Bu uygulamaların birçoğunu farklı bildirilerde de görebilirsiniz.

interaktif Grafik Uygulaması : gvChart

angelsdemos | 04 December 2010 12:12

jQuery tabanında hazırlanan gvChart, interaktif bir tablo-grafik uygulamasıdır. gvChart ile verdiğiniz verilere göre birçok grafik oluşturabilirsiniz. İstatistik bilgilerini daha çarpıcı ve daha detaylı bir şekilde web sitenizde göstermek istiyorsanız gvChart tam size göre bir uygulama.


5 farklı grafik çeşidi bulunan gvChart, rakiplerinin aksine tamamen interaktif olarak hazırlanmıştır. Sadece imaj şeklinde veya flash gibi farklı eklentiler gerektiren bir uygulama değildir. Google js api kullanılarak hazırlanan oldukça yararlı ve etkileyici bir jQuery uygulaması.

cu3er: 3D Slayt Uygulaması

angelsdemos | 22 November 2010 09:30

Cu3er, Flash ile hazırlanmış gelişmiş bir 3 boyutlu resim slayt uygulamasıdır. Tamamen özelleştirilebilen ve çok gelişmiş bir yönetim paneli bulunan Cu3er ile web sayfanızda eşsiz slaytlar hazırlayabilirsiniz.

Klasik 2D geçişlerin aksine Cu3er size 3 boyutlu efektleri sunar. Kullanacağınız her türlü görsele istediğiniz şekilde 3D efetk verebilirsiniz. 3D geçişler haricinde klasik 2D geçiş efektlerini de kullanmanız mümkün.

XML ile uğraşmak yerine Cu3er size cManager‘i sunuyor. Çevrimiçi yönetim paneliniz cManager ile uygulamanızı kısa zamanda hızlı bir şekilde yapabilirsiniz. Ayrıca yapacağınız slayt uygulamasını istediğiniz gibi kişiselleştirmeniz mümkün. Projelerinizi daha sonra kullanmak üzere saklayabilirsiniz. Bu sayede yeni görseller ekleyebilir, farklı efektleri deneyebilirsiniz.

Görüntü Seçme Bileşeni: imgAreaSelect

angelsdemos | 25 October 2010 09:32

imgAreaSelect, interaktif ortamdaki herhangi bir görüntüyü dikdörtgen biçiminde belirli bir bölümünü seçmenize yarayan bir jQuery uygulamasıdır. Bu uygulama ile seçtiğiniz bölgenin özelliklerini size görebilir, zoom yapabilirsiniz. Ayrıca birçok şekilde geliştirilerek kırpma, düzenleme gibi farklı uygulamalar yapılabilir.

CSS ile hazırlanmış ve özelleştirilebilen imgAreaSelect, API fonksiyonlarını destekler.Farklı php ve asp uygulamarı ile kolay entegrasyonu sağlayabilirsiniz. Tıkladığınız alanın en ve boyu haricinde x1, x2, y1, y2 eksenlerini de öğrenebilir ayrıca seçtiğiniz bölgenin normal koşullarda veya büyültülmüş olarak nasıl göründüğünü görebilirsiniz.

Google Maps Api v3 ile Tıklanan Noktalar Arası Yol Tarifi Alma

admin | 19 October 2010 16:31

Maps api yeni versiyonu ile birçok nesne isimi değişikliğe uğradı. Yani yeni bir kodlama çatısı oluştu. Bu çatı ile yol tarifi alımı birçok projede kullanılabilir. Aşağıda ise basit sayılan bir örnek ile bu özelliği açıklamaya çalışacağım.
Önce apimizi HTML e ekliyoruz.

1
<script type="text/javascript" src="http://arsiv.pilli.com/http://maps.google.com/maps/api/js?sensor=true"></script>

Bu arada yeni çatı ile artık alan adınızı kayıt ettirmenize gerek kalmıyor, direk kullanabiliyoruz.
Gerekli kodlar ise şu şekilde

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
var map;
var directionDisplay;
var directionsService;
var stepDisplay;
var clicks=[];
function initialize() { // body elementine onload="initialize()" ile bu fonksiyonu göstererek sayfa açıldığında yüklenmesini sağlayacağız
directionsService = new google.maps.DirectionsService(); //Bu satır ile yön tarifi hizmetini kullacağımızı belirtiyoruz
var adimlar;
var istanbul = new google.maps.LatLng(41.01521967187517, 28.98130334943846);//haritamızın merkezini belitiyoruz
var myOptions = {
zoom: 13,
mapTypeId: google.maps.MapTypeId.ROADMAP,
center: istanbul
}
map = new google.maps.Map(document.getElementById("map_canvas"), myOptions);//son olarak haritamızı hengi elemana koyacağımızı ve gerekli özellikleri ile birlikte ekrana veriyoruz
var rendererOptions = {
map: map, // hangi haritada çıkacağı
draggable: true, // oluşturulan çiginin sürüklenbilirmi olacağı
}
directionsDisplay = new google.maps.DirectionsRenderer(rendererOptions) //yön tarifi için gerekli ayarların bu şekilde veriliyor
stepDisplay = new google.maps.InfoWindow();
google.maps.event.addListener(map, 'click', function(event) {// burada tıklama ile alınan koordinatları bir diziye aktarıyoruz
if(typeof(clicks[0])=='undefined'){
clicks[0]=event.latLng;
}else{
clicks[1]=event.latLng;
calcRoute();// eğer ilk tıklama yapılmış ise 2. yide alıp tarifimiz gösteren fonksiyonu çağırıyoruz
}
});
}
function calcRoute() {
var start =clicks[0];
var end =clicks[1];
var request = {
origin: start,
destination: end,
travelMode: google.maps.DirectionsTravelMode.WALKING // WALKING DRIVING yada CYCLING
};
directionsService.route(request, function(response, status) {// tarif için gerekli isteğimizi yapıyoruz
if (status == google.maps.DirectionsStatus.OK){
directionsDisplay.setDirections(response);
}
});
}

Açıklamaları genellikle kod içinde vermeye çalıştım. Harita ve yön tarifi için gerekli ayarları koyduğumuz değişkenlerde, özellik sayısı arttırılabilir. Burada kaynak olarak Apinin kendi sayfası kullanılabilir.
Bu kodlar “head” etiketleri arasına eklendikten sonra “body” taglarımız ise

1
2
3
<body onload="initialize()">
<div id="map_canvas" style="width:80%;height:80%"> </div>
</body>

Zoom Efektli Galeri: Zoomer Gallery

angelsdemos | 11 October 2010 09:40

Flash benzeri yakınlaşma efekti üzerinden hazırlanan Zoomer Gallery, hoş bir jQuery uygulamasıdır. Etkileyici zoom efekti sayesinde resim boyutunu arttırarak ziyaretçilerinizi etkileyebilir.

3 farklı efekti barındıran Zoomer Gallery‘yi galeri olarak kullanabileceğiniz gibi farklı amaçlar ile de kullanabilirsiniz. İsterseniz sadece bir imaja bu efekti verere çarpıcılığını ortaya koyarsınız veya reklam verenlerinizin reklamlarını farklı şekilde yayınlayabilirsiniz.

Interaktif galeri uygulaması: SlickGallery

angelsdemos | 05 October 2010 09:32

SlickGallery, oldukça kolay kullanılabilen ve birçok özelliği bulunan bir jquery & php galeri uygulamasıdır. Tamamen interaktif olarak hazırlanmış bir galeri uygulaması olan SlickGallery ile resimlerinizi kategorilize edebilir, Slayt gösterileri ile ziyaretçilerinize gösterebilir ve bunun gibi birçok işlemi yönetim panelinden kolaylıkla kontrol edebilirsiniz.

Slayt gösterisi, atlı karınca modu gibi özellikleri sayesinde ziyaretçilerinizi etkilyebileceğiniz bu uygulama PHP5 & MySQL 4+ üzerinden çalışıyor. Tooltip özelliği sayesinde resimlerin büyük ve normal ölçülerinde görebiliyorsunuz.

Atlı karınca görünümü, küçük resim görünümü ve slayt gösterisi görünümüne sahip SlickGallery, Sürükle ve bırak gibi özelliklere de sahip. Atlı karınca modu sayesinde ziyaretçileriniz resimlerin biraz daha büyük hallerini ve altındaki birçok resmi görebilirken, slaty gösterisi sayesinde ziyaretçilerinze fotoğraflarınızı tek tek gösterebilir ve kararma efekti sayesinde ise ziyaretçilerinizin sadece fotoğrafa yönelmelerini sağlayabilirsiniz.

İşe Yarar Bir API: Embedly

algoz | 05 August 2010 15:47

Web’in popüler içeriklerinin başında gelen videolar, görseller ve slayt gösterimleri gibi “zengin içerikler” için açılmış yüzlerce web sitesi bulunmakta. Kimisi web’in en çok ziyaret edilen web siteleri arasında olan bu sitelerdeki bazı içerikleri, farklı amaçlarla kendi sitemizde veya blogumuzda yayınlamak (embed) isteriz. Bu tür içeriklerin sahibi olan web siteleri, kullanıcılarının bu isteklerinin farkında olduklarından ve de istediklerinden dolayı, bu işlem için çeşitli kolaylaştırıcı yöntemler kullanırlar (API, hazır kod vs.).

Desteklediği siteler arasında, YouTube, Daily Motion, Blip.tv, Flickr, Google Videos, Last.fm ve deviantART gibi popüler web siteleri (toplam 108 web sitesi/servis) bulunan Embedly, kullancılarının kendi web sitelerine veya bloglarına içerik ekleyebilmeleri için birbirlerinden farklı yöntemler belirleyen bu tür web sitelerindeki içeriği, her bir site için farklı bir yöntemi öğrenmeye gerek duymadan kendi web sitemize veya blogumuza ekleyebilmemizi sağlamakta.

api desteği ne demek(domain)

alpmut | 26 July 2010 10:20

Arkadaşlar Domain Reseller için araştırma yapıyordum bazı siteler APİ desteği veriyor diyorlar bu APİ ne işe yarıyor bilen varmı?