Başladığım “yeni siteler keşfedelim” yazı serisine devam ediyorum.

Ohlife: Çok ilginç bir site daha. Bu site size her gece bir mail atıyor ve gününüzün nasıl geçtiğini soruyor. Siz cevap verip gönderiyorsunuz. Her gece tekrarlanan bu işlemde size gelen mailde önceki yazdıklarınızdan birini seçip size gösteriyor. Kendinizin, dertlerinizin, sevinçlerinizin ve üzüntülerinizin ne kadar değiştiğini göreceksiniz. Emin olun kendinizi daha iyi hissedeceksiniz. Bu tarz şeylerden, örneğin günlük tutmak gibi, hoşlanıyorsanız bu tam size göre. Site kişisel bilgilerinizin sadece kendiniz tarafından görülebileceğini de garanti ediyor.

Fake Name Generator: bazı sitelere üye olurken sahte bir isim bulmamız gerekebiliyor. Hatta bu sahte isim yanında, adres, iş, anne ismi, telefon, e-mail adresi, parola, doğum günü gibi bilgileri bir anda kafadan atmak durumunda kalabiliyoruz. İşte bu site sizler için sahte birer kişi yaratıyor. Üstelik bu kişileri oluştururken size bayan/erkek olması, ülke, millet seçenekleri de soruluyor. Tek kelimeyle harika.

rgb stock: bazen bir obje, bazen bir yerdeki bir bina, bazen bir hayvan resmine ihtiyacımız olabiliyor. Bunları kolayca bulmak için google images’dan aratıyoruz. Ancak bazen sonuçlar bizi tatmin etmeyebiliyor. tanıtacağım site size istediğiniz resimleri bulmayı sağlıyor. web design işleriyle uğraşanların onlarca dolar vererek kullandıkları bu “image stock siteleri” ücretsiz olarak tarayıcınıza geliyor.

MIT Open Course Ware:Benim gibi eğitime önem verenlerdenseniz ve/ya akademik nedenlerle amerika’daki bir enstitünün verdiği derslerin notlarını edinmek gibi bir zorunuluğunuz doğduysa bu site çok işinize yarayacak. Çünkü massachusetts institute of technology (mit)’nin ders notları elinizin altında. massachusetts institute of technology’nin amerika’nın en prestijli eğitim kurumlarından biri olduğunu da ekleyelim.(Bilgi)diğer yazılarıma göz atmak için tıklayın.