Microsoftun Windows vistadan sonraki işletim sistemi olan Windows 7‘yi 6 farklı versiyonda piyasaya sürecek.6 farklı şekilde piyasaya sürülmesinde yatan temel faktör farklı ihtiyaçlara cevap verme ve farklı pazarlarda daha etkin olmak. Windows 7 starter,home basic,home premium, Professional Enterprise ve Ultimate versiyonlardan oluşacak.    Burada Windows 7’nin  versiyonlarına göz atalım:  Windows 7 Starter
     -Sadece yeni bilgisayarlarda oem olarak satılacak.     -Aynı anda en fazla üç yazılım çalışacak.     –Aero  kullanıcı  geliştirmeleri olmayacak. 
Windows 7 Home Basic
     -Kutusunda ve oem olarak satışa sunulacak     -Gelişmekte olan piyasalara sunulacak.    Aero  kullanıcı  geliştirmeleri olmayacak      not:Vista karşılığı 200 dolarla alıcı buluyor.
  
Windows 7 Home Premium
   
  -Hem oemhem de kutusunda şatışa sunulacak.     –Aero  kullanıcı  geliştirmeleri olacak.    -Dokunmatik ekranlara destek verilecek    -Diğer versiyonlarda olmayan oyunlar bulunacak.    –Media center, dvd oynatma ve oluşturma araçları bulunacak.    -Ev ağlarının oluşturulmasına izin verecek     not:Vista karşılığı 260 dolarla alıcı buluyor.
  Windows 7 Professional
    -Hem oem hem de kutusunda şatışa sunulacak.
    -Windows 7 home premiumda bulunan özelliklerin hepsi yer alacak.    -Uzak masaüstü,domain desteği vb çevrimiçi ve çevrimdışı ağ özellikleri bulunacak.    –Mobility Center bulunacak.    -Sunum yapma modu yer alacak.     not:Vista karşılığı 300 dolarla alıcı buluyor.
  
Windows 7 Enterprise
     -Sadece çoklu lisans şeklinde şatışı yapılacak.     – Windows 7 Professionalda yer alan özelliklerin hepsi burada yer alacak.     – Bitlocker, direct access, branch cache özelikleri yer alacak.  Windows 7 Ultimate
      
-Satış miktarı kısıtlı olarak oem ve kutusunda satılacak.
      -Windows 7 Enterprise yer alan bütün özelikler yer alacak.      –not:Vista karşılığı 320 dolarla alıcı buluyor.

Windows 7 Versiyonları
Windows 7 Versiyonları

RESMİN DAHA BÜYÜK HALİ İÇİN TIKLAYIN    Windows 7 Enterprise veWindows 7 Ultimate arasındaki farklara gelirsek;
      
-Microsoft Ultimate versiyonuna  yeni özelikler geliştirecek  ama  Ultimate versiyonuna hiç bir geliştirlme yapılmayacak.  
    -Enterprise sadece şirketlere satılacak Ultimate ise bireysell ve toplu kullanım için olacak.  

Windows 7 fonksiyon listesi