tatlı krizi

Karşı konulması zor tatlı krizi anları canınızı sıkıyor mu?  Gecenin bir yarısı canınız tulumba tatlısı mı çekiyor? (Tamam biraz abartmış olabilirim, belki de bir kaşık Nutella’dır istediğiniz, kim bilir!) Bu ani şeker krizlerinin önüne geçmek için 3 basit öneri bir araya getirilmiş. Paylaşmadan edemedim:

1. Güne şekerli, ağır bir kahvaltı ile başlamak yerine sebzeli bir omletin temel taşını oluşturduğu hafif ve bol proteinli bir kahvaltı ile başlamak her anlamda en iyisi. Bu, günün geri kalanında tatlı krizine girme ihtimalini düşürüyormuş.

2. Bir çay kaşığı şeker günlük ihtiyacımızı fazla fazla karşılıyor. Siz tatlılara kapınızı açtıkça devamı geliyor. “Bir tanecik profiterolden ne olur” demeyin, zira o zaman devamı geliyor.

3. Bitkisel jimnema (herb gymnema) denen bir madde, tatlı şeylerden alınan lezzeti azaltıyormuş. Doğal olduğu ifade ediliyor ama her zaman için önce bir uzmana danışmakta fayda var. Sadece bilgi olarak eklemek istedim.

Yaz zamanındayız. Tatlı ile ilgili isteklerimizi güzelim meyvelerle doyurmaya çalışsak aslında… Bu da böyle yumuşak bir geçiş olsun. Ne dersiniz?