Gamze Özçelik’e son yılların en büyük yamuğunu yapan Gökhan Demirkol Bey’in 6,5 yıl hapsi isteniyormuş. İddianame’de bu 6,5 yıl şöyle hesaplanıyor: “kişilerin özel hayatına ilişkin görüntü veya sesleri yayın yoluyla ifşa etmek suçundan 1,5 yıldan 3,5 yıla kadar” ve “hukuka aykırı olarak kişisel verileri kaydetmek suçundan 6 aydan 3 yıla kadar” hapis istemi. Ben mi saçmalıyorum bilemiyorum, bu iddianame de tecavüz suçu niye yok?

Atatürk’ün kalpaklı fotoğrafını köpek bedeni üzerine monte ederek web sitelerinde yayınlayan Sultanahmet Cami Koruma ve İhya Derneği üyeleri ile site sorumlusu hakkında dava açılmış. Sitenin sahibi derneğin sorumluları, suçu webmaster’a atmışlar, webmaster da olaya “ben tatildeyken korsanlar yapmış” şeklinde yaklaşmış. Suç duyurusunu gerçekleştiren Atatürk’çü Düşünce Derneği üyeleri ise, web sitesinin rencide edici halini CD’ye kaydedip delil olarak sunmuşlar. Hukuk’tan anlamayan biri olarak yine saçmalamaktan korkmama rağmen, soruyorum. böyle CD’ler delil olarak kabul edilebiliyorsa, halimiz nicedir? Herhangi birisi bu sitenin HTML’sini kopyalayıp, canının istediği gibi değiştirerek, CD’ye kaydetse, ve bunu delil olarak gösterip suç duyurusunda bulunsa, söz konusu sitenin sahiplerinin hapsi boylama tehlikesi mevcut mudur?

Son olarak, Trabzon, Beşikdüzü Kaymakamı Eyüp Sabri Kartal’ın endişe ile karışık takdir edilesi çabasından bahsetmek istiyorum.Beşikdüzü ilçesi, açık ansiklopedi wikipedia‘ya bir yılda 100.000 türkçe terim açıklaması eklemek üzere bir kampanya başlatmış. bir yandan seviniyorum, bir yandan da Türkler olarak sık sık düştüğümüz niteliktense nicelik tuzağına düşmemizden korkuyorum.

Güzel günler dilerim efendim.