İlk yazı sanırım tamamen bu konuya yabancı olanlar için yararlı olmuştur.Şimdi biraz da qr code teknolojisinin teknik detaylarına inelim ve kullanım alanlarına bir göz atalım.Cihazınız Qr Code u her yönden yönden okuyabilir,kodun üç köşesinde bulunan kare kutucuklar kodu hangi açıdan tararsanız tarayın hızlı bir tarama imkanı sunuyor.

Yön belirleme kutuları
Yön belirleme kutuları

Tek bir qr code 16 farklı alana kadar bölümlere ayrılabiliyor böylece küçük alanlara baskı yapmak mümkün oluyor.

Qr Code  içindeki bölümler
Qr Code içindeki bölümler

Qr code un boyutu taşıdığı verinin büyüklüğü, türü, tarayıcının çözünürlüğü gibi farklı kriterlerin bir araya gelmesiyle değişiklik gösteriyor.Farklı ihtiyaçlara cevap vermesi amacıyla 40 farklı Qr Code versiyonu oluşturulmuş.Versiyonlara ve özelliklerine şurdanbakabilirsiniz.

Örnek Qr Code versiyonları
Örnek Qr Code versiyonları

Daha küçük alanlarda için Micro Qr Code kullanılıyor.Daha çok japonya da kullanılan bu versiyon daha az bilgi taşıyor ve daha zor okunuyor.Detaylı bilgi için.

Micro Qr Code
Micro Qr Code

Sizden gelen sorularla doğrultusunda teknik detaylara tekrar döneceğim.cevap1:codları bilgisayarında decode etmek için şuprogramı önerebilirim.kullanım alanları:Qr code özellikle telefonlarımızda ki sınırlı veri girişi imkanını kolaylaştırması bu alanda ki hizmetlerin gün geçtikçe çeşitlenmesine sağlıyor.Bir kaç örnek vermek gerekirse;ventipix.com , google maps üzerinden işletmelerin adres tarifleri , iletişim bilgileri gibi bilgileri qr code olark oluşturmasına olanak sağlıyor.

Google Print Ads uygulamasını Qr code ile destekliyor.Yani google üzerinden verilen gazete reklamlarının url leri istersenizQr Code lardan oluşuyor.qr code t-shirt oldukça uzun zamandır yaygın.mesela şurdankendi qr code t-shirtünüzü yapabilirsiniz.

kartvizitinizde qr code kullanmak için şuadresi kullanabilirsiniz.kendi oluşturduğunuz kodu da aşağıda olduğu gibi kartvizitinize basmanız mümkün.

qr code üzerine başka bir yazıda görüşmek üzere…