Bu sitede kullanıcı ara yüz tasarımının daha iyi olması için uyulması gereken 10 kuralı belirtiyor. Bu kurallar sadece bu siteye özgü değil, genel olarak üniversitelerde ders olarak da verilen kurallar. Peki bu kurallara neden uymalıyız. Bu kurallara uymalıyız çünkü kullanıcı arayüzü tasarımı, bir ürünün kar oranını %80 oranında değiştirebiliyor. Örnek verirsek yonja’nın facebook karşısında karının düşmesini ve ya google’ın hızlı yükselişini bu sitelerin güzel tasarımına bağlayabiliriz. Bu kuralları size resimli şekilde açıklayayım.1. (Visibility of system status) Sistemin durumunun kullanıcıya bildirilmesi: Bir sistem kullanıcıya işlemin hangi aşamada olduğunu söylemeli. Ör: Bir program yüklerken, yükleme çubuğu ve kalan zamanın gösterilmesi.
2. (Match between system and the real world) Sistemdeki araçların gerçek hayatla aynı mantıkta olması: Mac masaüstünde, disket simgesini çöp kovası simgesinin üzerine taşındığı zaman, bilgisayar diski çıkartıyor. Fakat burada çöp kovası simgesinin görevi çıkartma değil silme olmalı.
3. User control and freedomSistemde yanlış yapılan bir işlemden sonra, geri alma (undo), ileri alma(redo), veya çıkış işlemleri yapılabilmeli, kullanıcı istenmeyen sistem durumundan istediği anda çıkabilmeli.
4. (Consistency and standards) Tutarlılık ve standartlar: Sistem alışılmış program standartlarında olmalı, kullanıcı hangi tuşa basacağını düşünmemelidir. Ör: Kapama tuşu sağ üstte olmalıdır veya genellikle programların verdiği bilgi mesajlarında, tamam tuşu solda, iptal tuşu sağdadır. Tam tersi yapıldığı durumda, sistem standartlara uymaz ve kullanımı daha zor olur.
5. Error prevention (Hataların önlenmesi)Sistemde hata mesajlarının kullanıcıyı iyi yönlendirmesinden daha iyi bir şey varsa, sistemin kullanıcının hata yapmasını engellemesidir. Ör: Bazı sitelere üye olurken mailimizi doğru yazdığımızdan kesin olmak için 2 kere yazmak zorunda olmamız.
6. (Recognition rather than recall) Hatırlamak yerine tanımak: Sistemde nesneler, işlemler ve özellikler belirli ve görünür olmalıdır. Bir yere ulaşmak istediğimiz zaman, başka bir işlemi hatırlamak zorunda olmamalıyız. Böylece sistemde işlem yapılma süresi hızlanacaktır.
7. (Flexibility and efficiency of use) Esneklik ve verimlilik: Sistemdeki bazı yerlere ulaşmak için konulan kısayol tuşları veya makrolar (ör: ctrl + A) sistemin daha hızlı ve kolay kullanılmasını sağlar.8. (Aesthetic and minimalist design) Estetik ve minimalist tasarım: Dizaynda gereksiz bilgiler olmamalı, program ve ya web sitesi olabildiğince sade olmalıdır.
9. (Help users recognize, diagnose, and recover from errors) Kullanıcıların hataları fark etme, hata hakkında bilgi alma ve hatalardan kurtulabilmesi için yardım: Hata mesajları düzgün ve güzel yazılmalı, tam olarak probleme değinmeli ve iyi bir çözüm üretmelidir. Kötü örnek vermek gerekirse, sadece bir yazı ve bir okey tuşundan oluşan hata mesajı kullanıcıya yeterli olmayabilir.
10. (Help and documentation) Yardım ve dökümentasyon: Yardım bölümü kullanıcılara lazım olan bir bölümdür. Bu bölüm arama yapılması kolay, kullanıcının ihtiyacına yönelik, adım adım çözüm anlatan ve çok uzun olmayan yazılar içermelidir.