en bilindik ve başarı getirdiği kanıtlanmış seo kurallarına başlangıç yaptığımız “popüler soe yasaları – 1” başlıklı yazımıza kaldığımız yerden devam ediyoruz.
- arama motoruna uygun sayfa geliştirme
- bulunabilir olun
- flash ve javascriptten kurtulun
- html sitemap kullanın
- doğru kodlama yapın
- hızlı açılan sayfalar
-
etiketlerini css içinden biçimlendirin.
- css ve javascript kodlarınızı kendi dosyalarında depolayın.
- html döküman boyutlarının ufak kalmasına özen gösterin.
- gzip sıkıştırmasını etkinleştirin.
- hedef hep en ufak dosya boyutu olsun.
hızlı açılan sayfalar hem google hem de diğer arama motorları gözünde sitenizin kalitesine bir ölçüdür. sayfalarınızın mutlaka hızlı açılmasına özen gösterin. bugün olmasa bile bir gün mutlaka faydasını göreceksiniz.
- ve diğer önemli başlıklar
ayrıca diğer bazı konularda da dikkatli olmak gerekir;
- semantik kodlamaya özen gösterin. anlambilim analizi yapabilen bir uygulama, sitenize uğradığında, sayfalarınızdan anlam çıkarması gelecek için avantaj kazandırır. geleceğe yatırımınız semantik kodlama olsun.
- dahili linklerinize önem verin. linkler seo’nun en önemli parçasıdır. bu nedenle siteiçi link metinlerine hakim olun. ayrıca sitenizdeki her bir sayfayı diğer bir sayfanıza bağlamayı unutmayın. sayfalarınız çıkmaz sokak olmasınlar. örümcekler bundan hoşlanmaz.
- zaman zaman bütün linklerinizi baştan sona kontrol edin, çalıştıklarından emin olun. kırık linkleri yani hedef sayfası bozulmuş, silinmiş linklerinizi temizleyin.
- kullanım klavuzunuz olsun. insanlara nasıl daha fazla fayda sağlarlar, özellikleri nasıl daha iyi kullanırlar anlatın. bunu yaparken de ilgili olduğu sayfalara linkler ekleyin. bu siteiçi linklerinizi çoğaltır. bulunması zor safalarınızı bulunur kılar. hem insanlara yardımcı olur, hem de arama motorlarına tarayacak daha çok içerik sunarsınız.
devam edecek…
________________ my Top10 ________________
# Porno sektöründen inanılmaz rakamlar# iPhone Temaları (Kışkırtıcı ve 25 Tane)# Winamp Temaları – 25 Tane# En İyi Cinsel Eğitim Siteleri# Doğal Plazma Lambaları# Yeni Messenger’dan Nağmeler# “Flash Miyadını Doldurdu!”# Dosyaları Süper Sıkıştırma# Ücretsiz Modern İkonlar# jQuery için açılır menüler
İnşaa ettiğiniz siteler çok önemli bir oranda arama motoru dostu olsun. ayrıca içeriğinizin indekslendiğinden ve arandığında bulunabilir olduğundan emin olun. içeriğiniz indekslenmiyorsa arama sonuçlarında görünmeyi bekleyemezsiniz.öncelikli hedefiniz içeriğinizi tarattırmak ve indekse alınmak olmalı. sitenizi buna göre erişilebilir ve kullanılabilir kılmalısınız. zaten sitenizin içinde bulunan erişilebilirlik ve kullanılabilirlik adına yolu tıkayan unsurları kaldırdığınızda arama motorları bunu fark edip, sizi ödüllendirecektir.
arama motorları text indeksleme işini mükemmel yapıyorlar. bu yüzden navigasyon bölümlerinizde javascript, flash ve hatta imajlardan kurtulun.tarama konularında ilerleme sağlamak istiyorsanız, en doğru semantik html referanslamasını kullanmalısınız. listeler için “li”, tablolar için “table”, tasarım için “div” ve başlıklar için “h1,h2” gibi etiketler tercih etmek semantik kodlamanın temelidir.eğer ben flash ve javascript’in rehavetindeyim, onlarsız yapamam diyorsanız dert değil. sitenize gelen arama motorlarını, özel hazırlanmış, taramaya uygun arayüzlere yönlendirin. ziyaretçilerinizi ise flash ve js kullandığınız şablonlara…
binbir güçlükle ürettiğiniz özgün içeriğinizi bulunabilir kılmak için arama motorlarına yardımcı olun. site haritaları üretin. ama xml site haritası kullanmayın. normal html haritalarınız olsun. çünkü xml haritalar yedeklerken ve tarama yapılırken çeşitli sorunlar çıkarabilirler.html bir site haritası oluşturup anasayfa ve diğer önemli sayfalarınızın linklerini listeleyin. sitenizin “footer” denilen en alt kısımlarına site haritanıza giden bir link eklemeniz yeterlidir.
sitenizi temiz ve doğru yazılmış kodlarla inşaa edin. aslında arama motorları kodlarınızın doğruluğuna dikkat etmezler. ancak bazı önemli kodlama hataları, sayfanızın taranmasına engel oluştururlar. bunun dışında arama motorlarının ilgisini ana içeriğiniz çektiği için içeriğinizi semantik kodlama kuralına göre çevrelemelisiniz. kodlamayı azaltmak çoğu zaman hata oranını düşüreceğinden az ve öz kodlama yapmalısınız. bunlara dikkat ettiğiniz sürece içeriğiniz erişilebilir olacaktır.
hız google için en önemli kalite faktörülerinden tekidir. hız kazanmak için;