Bu soruya cevap aramaya kalktığınızda, hala devam eden sıcak bir tartışmanın ortasında bulursunuz kendinizi. Ve maalesef herkesin farklı bir cevabı olduğuna da şahit olursunuz.Aslında cevap basit, diyecek birşeyin olmadığı zamanlarda, sırf yazmış olmak için yazma. Konusu ne olursa olsun, yeni bir fikir, iyi hazırlanmış bir online ders, son dakika haberi, vb… Kısacası bir okuyucu olarak benim beklentim RSS okuyucuma üstüste düşecek olan anlamsız içeriktense, aynı blog yazarından nadiren gelecek haftalık kaliteli bir yazıyı tercih ederim.
Elbette tutulan blogun konsepti en önemli etkenlerden birisini oluşturmakta. Eğer bir magazin sitesi tutuyorsanız haftalık bir haber girmek pekte mantıklı olmayacaktır.bazı blog yazarlarına göre günde bir, çoğunluğa göre cevap haftada 3 ile 5 arası yazı yazmak yeterlidir.Bu konuda araştırma yaparken burada yazılmış olan çok güzel bir yazıya denk geldim.

Eğer technorati’deki ilk 50 blog arasına girmek gibi bir niyetiniz varsa, günde bir kaç defa yazı yazmak gibi bir durumla karşı karşıya kalabilirsiniz. Bu bloglar dışında kalan bizleri ilgilendiren ise, sık haber eklenen bir sitenin bizlere ne kazandıracağını düşünmemizdir. İşin aslı, tecnorati istatistikleri blogların sadece %11’inin haftalık bazda güncellendiğini göstermekte. Önemli olan ne kadar sıklıkla yazdığınız değil, neyi nasıl yazdığınızdır. Blog dünyasında başarılı olmak, aldığınız ziyaretçi sayısıyla değil, ne kadar ziyaretçiyi geri getirebildiğinizle doğru orantılıdır.

Yukarıda yazanı okuduktan sonra hala RSS okuyucumda kayıtlı olan Altı Üstü Tasarımı,da hatırlayınca (kendi fikrimdir) bir sitenin ne kadar sıklıkla güncellediğine değil, içeriğinin ne kadar kaliteli olarak verebildiğidir önemli olan sonucuna geliyorum.