Windows kullanıcıları, bilgisayarlarının zamanla o eski performansından eser kalmadığına, git gide yavaşladığına ve artık “format istediğine” acı tecrübelerle çokça defa şahit olmuştur.
İş yalnızca format atmakla bitse yine iyi, ancak format sonrası donanım sürücülerinin kurulması, windows güvenlik yamalarının yüklenmesi, programların tekrar kurulması gibi sorunlar kullanıcıyı çileden çıkartır konumda oluyor genellikle. Ancak, başka bir çözüm daha var. Hem de benzerlerinin aksine bedava.Microsoft bu kez kendi kusurunu kendi temizliyor ve tüm lisanslı kullanıcılarına SteadyState programını ücretsiz olarak sunuyor.Bu program ne yapar?
Program özetle, bilgisayarınızın mevcut halini koruyarak sistemde değişiklik yapılmasını önleme, böylelikle sistemin yavaşlamasına engel olma; tanımlayabileceğiniz kullanıcı hesapları ve yetki seçenekleri sayesinde de bilgisayar erişimini sınırlandırma gibi özelliklerle donatılmış.Bu programın diğerlerinden farkı ne?
Yaygın olarak DeepFreeze ve benzeri yazılımlar kullanılmakta. Ancak bunların ortak özellikleri ücretli olması. Ayrıca SteadyState’in sunduğu erişim sınırlandırma seçenekleri onu bir adım daha önde kılıyor.Programı Nereden kurarım, nasıl çalıştırırım?
Buraya tıklayarak programı indirebilirsiniz.Programı kurduktan sonra karşınıza aşağıdaki ekran çıkacak:

Büyütmek için resme tıklayın
SteadyState ana penceresi

Sistem her yeniden başladığında eski haline dönsün istiyorsanız Protect Hard Disk seçeneğini etkinleştirmeniz gerekiyor. Böylelikle sistem sürücünüzde ne değişiklik olursa olsun, sistem eski haline dönecektir.
Bir Kullanıcı hesabı oluşturup ilgili kullanıcıya sınırlamalar tanımlayabilirsiniz. Böylelikle “Sağ tıklamayı engelleme”, “Denetim Masasını açamama”, “Yazıcıyı kullanamama”, “x dakika kullanımdan sonra oturumu kapatma”, “y programını engelleme” gibi onlarca seçenek tanımlayabilirsiniz.Bu yolla, bilgisayarı bozmasından korkulan küçük kardeş, anne – baba gibi kişilere gönül rahatlığıyla bilgisayarınızı teslim edebilirsiniz.Ayrıca, tüm bu özellikleriyle program, internet cafe sahiplerinin, kütüphanelerin ve üniversite internet erişim birimlerinin de ilgisini çekecek gibi görünüyor.