Çocuklar yılda 10-12, erişkinler ise 2-4 defa grip veya soğuk algınlığına yakalanıyorlar. 1994 yılında sadece Amerika’da grip veya soğuk algınlığına bağlı olarak 24 milyon iş günü ve 20 milyon okul günü kayboldu. 1918-1919 kışındaki şiddetli grip salgınında, 1. Dünya Savaşı’nda ölen toplam insan sayısından daha fazla (20 milyon) kişi öldü.

William Shakespeare, 53 yaşında yakalandığı gribin zatürreeye dönüşmesi sonucu hayatını kaybetti.

Bu bilgiler grip.gen.tr adresinde yer alıyor. Siteye göre bir kişi hayatı boyunca 200 defa grip veya soğuk algınlığı geçiriyor. Soğuk algınlığına neden olan 200’den fazla virüs bulunuyor. Soğuk algınlığı ve grip esnasında normalden 200 kat fazla mukus salgılanıyormuş..

Çare tavuk suyu mu?

Soğuk algınlığı nedeniyle kaybedilen zaman, diğer hastalıklardan dolayı kaybedilen zamanın toplamından daha fazla. Soğuk algınlığının 3000 yıl önce Irak’ta büyük şehirlerin kurulmasıyla başladığı düşünülüyor. Eski çağlarda soğuk algınlığı vücudun depoladığı zehirlerin ve gereksiz maddelerin atıldığı bir temizlik mekanizması olarak değerlendiriliyordu. 1978 yılında Miami mount sinai medical center’da yapılan bir araştırmada, tavuk çorbasının mukus akışını artırdığı, böylece enfekteli maddeleri diğer bütün sıvılara göre daha iyi temizlediği belirlendi. Apollo 9’un astronotunun yakalandığı soğuk algınlığı, dünyanın en pahalı soğuk algınlığı vakası olarak tarihe geçti. Bu olay 1969’daki ay yolculuğunun gecikmesine neden olurken NASA’ya 500 bin dolarak mal oldu.