2011 yılı için bizi hangi büyük teknolojik gelişmelerin beklediğini Erick Schonfeld, teknoloji sitesi Tech Crunch‘a yazdı.WEB VİDEOLARI TELEVİZYONDA: Bu sistem bir çok kere denenmişti. Apple TV, Google TV ve Boxee box bunların bir kısmıydı. Yinede istenilen düzeyi yakalayamadılar. Fakat bu yeni sistem TV üzerinden internette surf olarak anlaşılmamalı. Yalnızca interneti TV ve film şovlarını seyretmek için farklı bir yol olarak kullanmak denelebilir.

Web videoları televizyonda
Web videoları televizyonda

QURA TWİTTER’a BENZER ŞEKİLDE ÇIKIŞ GERÇEKLEŞTİRECEK:Soru cevap sitesi olan quora, silikon vadisinin gözdelerinden olsa da henüz pek bilen olmadığı kesin. Sosyal paylaşım sitelerinin büyüklerinden olan Twitter gibi quora da çıkış gösterecek. Fakat burada ilgi duyduğunuz her alan için bilgiye ulaşabileceksiniz.

Quora
Quora

MOBİL SOSYAL FOTO APLİKASYONU: Picplz, İnstagram, path. Mobil fotoğraf aplikasyonlarının örnekleri diyebiliriz. Bu sistem bize cep telefonlarından paylaşımları hızlandıracak.

Mobil sosyal foto
Mobil sosyal foto

MOBİL CÜZDAN: Artık cep telefonunuzu kredi kartı gibi kullanabilme imkanınız yüksek. Nokia, Google, Apple vb bütün markalar bu durumu hayata geçirmek ve daha sonrasında ödeme pazarında lider olma peşinde. Google Zetawire şirketini satın aldı. Bunun yanında android’in the nexus s modeli cep telefonu kredi kartı çipi geliştirerek bu şekilde telefonla ödeme imkanı sunuyor.

Mobil Cüzdan
Mobil Cüzdan

İÇERİK HABERDAR EDEN APLİKASYON: Eğer ki bir haber sitesindeyseniz Facebook’ta en çok paylaşılan ya da Twitter’a en fazla gönderilen linkin ne olduğunu görebileceksiniz.

İçerik aplikasyonu
İçerik aplikasyonu

AÇIK DATABASE: Bunu kullanan tüm insanların katkı yapabileceği ya da düzeltme olanağı sağlanabileceği bir ”open places database’ durumu olsa ya da bir merkezden idare edilebilse kullanıma daha elverişli olur. Bu aralar mapquest, openstreetmaps ismiyle yer belirleme ile ilgili kaynakların merkezi olabilmek için çalışıyor.

Database
Database

THE STREAMİNG CLOUD: Şu an Abd’de uygulanan netflix‘ten online olarak bilgisayar ya da TV bağlantı ile film seyretmenin başka medya araçlarına da uygulandığını hayal edin. Apple ve Google kayıt yapabilen şirketlerle anlaşabilirse streaming adıyla bilinen sektör, müzik piyasasını da oldukça sarsacak.

Streaming
Streaming

KAYNAK