Birleşmiş Milletlere bağlı “Uluslararası Bilgi İşlem Federasyonu – Intersteno”nun, Türkiye Temsilciliği İntersteno-Türk tarafından; 2006 yılından beri düzenlenmekte olan Türkiye İnternet Şampiyonalarının Üçüncüsü 1 Mart 2008 tarihinde başladı.
23 Şehirden toplam 315 katılımcının yarışacağı 2008 Türkiye İnternet Şampiyonasının; 1-23 Mart arası yapılmakta olan final yarışlarında, internet üzerinden 10 Dakikalık klâvye testleri ile en hızlı ve en hatasız yarışçılar içerisinde derecelendirme yapılacak. Yarışın kesin sonuçları 24 Mart tarihinde İntersteno-Türk websitesinde bildirilecek.Yarış; iki Dil kategorisi ve ayrıca dört Yaş kategorisi olarak toplam 8 kategoride yapılmakta. Türkiye’de klâvyenin 10 parmakla bakmadan kullanılmasının teşvik edilmesi amacıyla birlikte, dünyanın en bilimsel klâvyesi olan F Klâvyenin önemini de vurgulamaya çalışan 2008 Türkiye İnternet Şampiyonası; bu yıl katılım rekoru kırarak özellikle Anadolu’da bilimsel klâvye kullanımının gittikçe yaygınlaştığını bir kez daha kanıtlamış oldu.
Bu yarış; Intersteno’nun 21 Nisan – 10 Mayıs 2008 tarihinde düzenleyeceği 2008 Dünya İnternet Şampiyonası için de teşvik ve hazırlık olması amacıyla Türkiye’nin en iyi şekilde temsil edilebilmesini sağlamaktadır.
Ayrıntılı bilgi için:www.interstenoturk.org/turkiye2008 | www.interstenoturk.com