bildirgec.org

ziyaretçi defteri hakkında tüm yazılar

Drupal ile Ücretsiz Arkadaşlık Sitesi

admin | 13 July 2010 11:55

Drupal ile oluşturulmuş Facebook benzeri site.
Drupal ile oluşturulmuş Facebook benzeri site.

Kodaman‘da ki ilk yazım. Onun için kusurlarımı hoş görmenizi istiyorum arkadaşlar. Öncelikle kod kullanarak anlatmayacağımı da bilmenizi isterim. Zira sitede kodlama anlatılmadan yazılan bir çok yazı var.

Drupal, çoğumuzun da bildiği gibi bir içerik yönetim sistemi. Drupal’ın kurulumu, eklenti yüklemesi v.b. ile ilgili kısımları xiackok bizlere burada ayrıntılı bir şekilde anlatmış. Onun için ben bu kısımları bildiğinizi varsayıyorum.

DrupalDersleri.org ‘tan da drupal ile ilgili ayrıntılı bilgilere ulaşabilirsiniz.

*Statusbook
Öncelikle sizin yerinize her şeyi ayarlayan bir elinizin yağda bir elinizin balda olduğu hazır mı hazırcıların eklentisi Statusbook’tan biraz bahsedeyim. Bu eklentiyi pek önerdiğimi söyleyemem. Ama gerçekten hiçbir şey bilmeyenlerin çok beğeneceği bir eklenti. Yukarıda resmini gördüğünüz Facebook benzeri arkadaşlık sitesini bu eklenti ve beraberindeki temayı kullanarak elde edebilirsiniz. İnanmayanlar eklentinin demosunu inceleyebilirler. Statusbook 1.4 sürümünü buradan indirebilirsiniz. Yeni sürümler için bu adresi kontrol etmeyi unutmayın. Eklentinin ayrıntılı tanıtım yazısı burada yer almakta.

*Privatemsg

İşte size drupal ile kurulacak olan arkadaşlık sitesinin olmazsa olmaz, vazgeçilmez özel mesajlaşma eklentisi Privatemsg. Bu eklenti ile bütün üyeler kendi aralarında mesajlaşabilirler. Ayrıca bu eklenti, üyeler yeni mesaj aldıklarında onlara eposta ile, otomatik olarak bildirim yollayabilir. Yine eklenti ile ilgili Türkçe ayrıntılı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.

Bedava ziyaretçi defteri

gulli | 10 June 2010 14:22

bedava ziyareçi defteri
bedava ziyareçi defteri

Günümüz de reklamsız ve ücretsiz bir web sitesi bulmak oldukça zorlaşmış. Reklam içerikli ücretsiz web sitesi veya ziyaretçi defteri açmak kullanıcılar için bir dezavantajdır. çünkü reklamlar bazen öyle bir hale geliyorki artık web te gezinmek insana sıkıcı geliyor. işte Defter.us sitesi bizi bu derten kurtaracak 11212
üye barındıran defter.us sitesi ve özellikleri :
1 : Tamamen ücretsiz
2 : Tamamen Türkçe menü
3 : Ziyaretçi defterinin yönetimi tamamen size aittir.
4 : Tamamen reklamsız
5 : Mesaj yazan kullanıcıların ip adresleri yönetim panelinde görüntülenecek şekilde kayıt edilir.
6 : Yazılan mesajlar sizin kontrolünüz altındadır dilerseniz onay verdikten sonra yayınlanır dilerseniz hemen yayınlanır.

Demo’suna ulaşmak için tıklayın.

CakePHP ile basit bir ziyaretçi defteri – 2

ceyranci | 20 April 2009 15:10

Bir önceki yazımda oluşturduğumuz ziyaretçi defterine herkes yazı yazabiliyordu. Şimdi de bu ziyaretçi defterine yazı yazmak için üye girişi yapma zorunluluğu ekleyeceğiz.
Ziyaretçi defterinde yazdığımız yazıların saklanacağı bir tablo oluşturmuştuk. Şimdi de kullanıcı bilgilerinin saklanacağı bir tablo oluşturacağız. Fakat bu tabloyu oluşturmadan önce diğer tablomuzda bir değişiklik yapmamız lazım. Ziyaretçi defterinde oluşturduğumuz tablo şu şekildeydi:

1
2
3
4
5
6
7
CREATE TABLE `defter`.`posts` (
`id` INT( 8 ) UNSIGNED NOT NULL AUTO_INCREMENT PRIMARY KEY ,
`created` DATETIME NOT NULL ,
`title` VARCHAR( 128 ) NOT NULL ,
`body` TEXT NOT NULL ,
`user` VARCHAR( 32 ) NOT NULL
) ENGINE = MYISAM

Buradaki user alanını user_id olarak değiştirip VARCHAR( 32 ) yerine de INT( 8 ) yazıyoruz. Değişiklik yaptıktan sonraki hali:

1
2
3
4
5
6
7
CREATE TABLE `defter`.`posts` (
`id` INT( 8 ) UNSIGNED NOT NULL AUTO_INCREMENT PRIMARY KEY ,
`created` DATETIME NOT NULL ,
`title` VARCHAR( 128 ) NOT NULL ,
`body` TEXT NOT NULL ,
`user_id` INT( 8 ) NOT NULL
) ENGINE = MYISAM

Bunu yapmadan önce user bir string değere karşılık geliyordu ve ziyaretçi defterine yazı eklerken kullanıcı tarafından giriliyordu. Şimdi ise user_id oldu ve bir sayıya karşılık geliyor. Yani birazdan oluşturacağımız users tablosunda yer alan kullanıcıların id değeri.
Ali isminde bir kullanıcımız olsun. Ali’nin id’si 17 olsun ve Ali ziyaretçi defterine bir yazı eklemek için giriş yapsın. Ali, ziyaretçi defterine bir yazı yazdığında bu yazının user_id değeri 17 olur. Yazıyı ekrana yazdırırken de id’si o yazının user_id değeri olan kullanıcın adı yani name değeri veritabanından okunur. Şimdi ziyaretçi defterimizi geliştirmeye başlayalım. Ziyaretçi defterini oluşturmadıysanız buradan oluşturduktan sonra yazının geri kalan kısmını okumaya devam edin.
Oluşturduğumuz veritabanında (defter) users isminde bir tablo oluşturalım.

1
2
3
4
5
6
7
CREATE TABLE `defter`.`users` (
`id` INT( 8 ) UNSIGNED NOT NULL AUTO_INCREMENT PRIMARY KEY ,
`username` VARCHAR( 32 ) NOT NULL ,
`password` VARCHAR( 64 ) NOT NULL ,
`email` VARCHAR( 128 ) NOT NULL ,
`created` DATETIME NOT NULL
) ENGINE = MYISAM

Model Oluşturma
Şimdi cakeyol/app/models/ dizini içine user.php ismiyle user modelimizi oluşturup içine şunları yazalım:

1
2
3
4
5
6
7
<?php
class User extends AppModel
{
var $name = 'User';
var $hasMany = 'Post';
}
?>

CakePHP ile basit bir ziyaretçi defteri

ceyranci | 09 April 2009 09:45

CakePHP kurulumu daha önceden yazılmıştı. Şimdi de basit bir ziyaretçi defteri yapacağız. Öncelikle verilen saklanacağı bir veritabanı oluşturmak için phpmyadmin sayfasına girip defter isminde bir veritabanı oluşturuyoruz. CakePHP’nin dosyalarının bulunduğu dizine cakeyol diyelim. Burası localhost içinde defter isminde bir dizin olsun. Şimdi de cakeyol/app/config/database.php.default dosyasının adını database.php olarak değiştirdikten sonra dosyayı açıp default ayarlar bölümüne mysql kullanıcı adımızı (herhangi bir kullanıcı adı belirtmediyseniz kullanıcı adımız root olacaktor), parolamızı (parola belirtmediyseniz boş bırakın) ve kullanacağımız veritabanı ismini (defter) yazıyoruz.

1
2
3
4
5
6
7
8
9
var $default = array(
'driver' => 'mysql',
'persistent' => false,
'host' => 'localhost',
'login' => 'root',
'password' => '',
'database' => 'defter',
'prefix' => '',
);

Şimdi http://localhost/defter yazdığımızda karşımıza CakePHP varsayılan sayfası gelecek. Bizden güvenlik için cakeyol/app/config/core.php dosyasındaki Security.salt değerini değiştirmemizi isteyen bir uyarı çıkacak. Bu değeri değiştirdikten sonra bu uyarı kaybolur. Bu sayfada bunun haricinde dört bilgilendirme daha vardır. Bunlar:

  • Your tmp directory is writable.
  • The FileEngine is being used for caching. To change the config edit APP/config/core.php
  • Your database configuration file is present.
  • Cake is able to connect to the database.
    Bu dört uyarı herşey herşey yolunda demektir.
    Tablo Oluşturma
    Veritabanını oluşturduktan sonra defter ismindeki veritabanının içine posts isminde bir tablo oluşturalım. Bunun için şu sorguyu çalıştıralım:
    1
    2
    3
    4
    5
    6
    7
    CREATE TABLE `defter`.`posts` (
    `id` INT( 8 ) UNSIGNED NOT NULL AUTO_INCREMENT PRIMARY KEY ,
    `created` DATETIME NOT NULL ,
    `title` VARCHAR( 128 ) NOT NULL ,
    `body` TEXT NOT NULL ,
    `user` VARCHAR( 32 ) NOT NULL
    ) ENGINE = MYISAM

    Tablomuzu oluşturduk. Tablomuzda 5 eleman var. Bunlardan id her yazının kimlik numarasıdır, created oluşturulma tarihi, title başlığı, body yazını içeriği, user ise yazıyı yazanın adıdır. Bunları istediğimiz kadar arttırabiliriz. Tablodaki bu isimleri ingilizce seçmemizin nedeni ise CakePHP’nin bazı ilişkilendirmelerinde ingilizce gramer kullanmasıdır. Mesel tablo ismi model isminin çoğuludur. Yani tablo ismi posts ise model ismi post olmalıdır ya da tablo ismi children ise model ismi child olmalıdır. Buna benzer bir kaç kural daha var onları da gerektiğinde kullanacağız.
    Model oluşturma
    cakeyol/app/models dizini içine post.php isminde bir dosya oluşturuyoruz -tablomuz verdiğimiz ismin tekil hali- ve içeriğini de şöyle yapıyoruz:

    1
    2
    3
    class Post extends AppModel {
    var $name='Post'
    }

    Şu an içinde modelimizde isimden başka belirteceğimiz birşey yok. $name değişkenine atadığımız ‘Post’ değerinin başharfinin büyük olmasına dikkat edin.
    Controller Oluşturma
    cakeyol/app/controllers dizinin içine yazilar_controller.php isminde bir dosya oluşturuyoruz ve içeriğini de şöyle yapıyoruz:

    1
    2
    3
    4
    5
    6
    class YazilarController extends AppController{
    var $name='Posts';
    function index(){
    $this->set('tum_yazilar',$this->Post->findAll());
    }
    }

    Burada tanımladığımız sınıfın ismi ile controller dosyasının ismiyle aynı olup başharfi büyük olmalı, _ karakterleri kaldırılmalı ve _ karakterinden sonra gelen ilk harf büyük olmalı. (yazilar_controller.php -> YazilarController, kullanicilar_controller.php -> KullaniciController ). Sayfa isimleride controller adı/fonksiyon adı şeklinde oluyor. Yani yazilar_controller.php dosyasının içine yazdığımız bir fonksiyon – index() fonksiyonu – www.sitem.com/yazilar/index adresindeki olaydır.
    View Oluşturma
    Controller dosyasında yazdığımız her fonksiyon için bir view dosyası tanımlamamız lazım. cakeyol/app/views dizini içine posts isminde bir dizin oluşturup içine fonksiyonun adi+*.ctp şeklinde bir dosya oluşturuyoruz. index fonksiyonunun viewini yazdığımız için index.ctp isminde bir dosya oluşturuyoruz ve içine şunları yazıyoruz:

    1
    2
    3
    4
    5
    6
    <?php foreach($tum_yazilar as $p):
    echo "<h2>".$p['Post']['title']."</h2>";
    echo "yazan: <b>".$p['Post']['user']."</b>";
    echo "<p>".$p['Post']['body']."</p>";
    endforeach;
    ?>

    Controller dosyasında $this->set(‘tum_yazilar’,$this->Post->findAll()); satırıyla /yazilar/index sayfasına tum_yazilar isminde bir dizi gönderiyoruz. Bu dizini içeriğinde ise veritabanından çektiği Post modelimize ait tüm veriler bulunmaktadır. View sayfasında da bir foreach döngüsüyle $p değişkenine sırayla veritabanından çektiği tablo değerlerini atıyoruz ve sayfaya yazdırıyoruz. Artık verileri veritabanından okuyabiliyoruz. Şimdi de veritabanına bilgi girişi yapalım. Bunun için control dosyamıza bir fonksiyon daha ekleyelim.

    1
    2
    3
    4
    5
    6
    7
    function ekle(){
    if (!empty($this->data)){
    if ($this->Post->save($this->data)){
    $this->flash('Yazınız Eklendi','/yazilar/index');
    }
    }
    }

    İlk fonksiyonda ziyaretçi defterindeki yazıları okuyorduk. Burada ise ziyaretçi defterine yazı ekliyoruz. $this->data‘nın içeriği ise sayfada kullanıcın girdiği verilerdir. Bu fonksiyonda ise $this->Post->save($this->data)) satırıyla veritabanına bilgi girişi yapıyoruz. $this->flash() komutunun ikinci parametresi ise – /yazilar/index – yazıyı ekledikten sonra yönlendirilecek olan sayfasını belirtir. Ekleme sayfasının view’i ise cakeyol/views/posts/ekle.ctp olacaktır ve içeriği de şöyle olacaktır:

    1
    2
    3
    4
    5
    6
    7
    <?php
    echo $form->create('Post',array('url'=>'/yazilar/ekle'));
    echo $form->input('user');
    echo $form->input('title');
    echo $form->input('body');
    echo $form->end('Kaydet');
    ?>

    Burada form oluşturmak için CakePHP’nin $form helperıni kullanıyoruz. $form->create() satırında parametre olarak modelimizin adı ve ekleme yaptığımız sayfanın adresini giriyoruz.$form->input() satırlarında ise tabloda belirttiğimiz alanları giriyoruz. “user” alanını özelliğini VARCHAR olarak belirttiğmiz için sayfada otomatik olarak

    1
    <input type=text>

    şeklinde görülüyor veya “body” alanını TEXT olarak belirttiğimiz için sayfada

    1
    <textarea></textarea>

    olarak görülüyor. $form->end() satırında ise Gönder butonunu oluşturuyoruz. index sayfasına yazı ekleme sayfasının linkini koyduktan sonra ziyaretçi defterimiz bitmiş olacak;

    1
    echo $html->link('Yazı ekle','/yazilar/ekle');

    Bu satırı index.ctp dosyasının sonuna ekliyoruz.
    Ziyaretçi defterimizi oluşturmuş bulunuyoruz. Eğer stilleri değiştirmek isterseniz cakeyol/app/webroot/css/cake.generic.css dosyasını düzenleyebilirsiniz.

PHP ile Basit Bir Message Board

admin | 09 February 2009 10:47

Merhaba arkadaşlar. Bu kodaman’daki ilk yazım. Lafı uzatmadan kodlara geçmek istiyorum.

Yazılan mesajları mesajlar.txt dosyasından okuyan, basit ama güvenli bir ziyaretçi defteri uygulaması yazacağız. Bu tip uygulamalar hazırlamak isteyen arkadaşlar da buradaki mantıktan yararlanabilirler.

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
<?php
session_start();
// post metodu ile mesaj gelmiş mi?
if (isset($_POST['mesaj'])) {
// oturum oluşturulmuş mu ve post ile gelen oturum bizim sessiondakine eşit mi?
if (isset($_SESSION['oturum']) && $_POST['oturum'] == $_SESSION['oturum']) {
// html temizliği
$mesaj = htmlentities($_POST['mesaj']);
// mesajlar.txt yi yazmak için aç
$fp = fopen('./mesajlar.txt', 'a');
// mesajı yaz
fwrite($fp, "$mesaj<br /><hr />");
//dosyayı kapat
fclose($fp);
}
}
// rastgele sayı üret ve md5le
$oturum = md5(uniqid(rand(), true));
//ve ürettiğin sayıyı sessiona koy
$_SESSION['oturum'] = $oturum;
?>
<form method="post">
<input type="hidden" name="oturum" value="<?php echo $oturum ?>" />
<textarea name="mesaj" /></textarea><br />
<input type="submit">
</form>
<?php
// mesajlar.txt yi oku
readfile('./mesajlar.txt');
?>

Bedava Site

KURTULUSCU | 26 October 2008 20:44

Site sahibi olmak gün geçtikce kolaylaşmaktayken bunun böyle olmasının en önemli nedeni sürekli olarak artan ücretsiz web sitenizin olmasını sağlayan siteler.Bunların içinde belkide kalitesiyle sıyrılan bir site tanıtmak istedim size.
Oluşturduğunuz sitenin içerisinde
Forum,Haberler,Blog,Yazılar,Linkler,Dosyalar,Mini Chat,Fotoğraf Albümü,Anketler,Ziyaretçi Defteri,ve İstatistikler Bulunmakta.
Site adınız.ucoz.com yada adınız.ucoz.net gibi uzantıların yanısıra daha birçok alternatif adres sunmakta.

kirac official(!) website

username | 26 June 2006 18:41

Turkiye’nin önemli rockcılarından biri olan kırac’in resmi websitesinde ki ziyaretçi defterine bakar mısınız. Bir sanatcinin resmi web sitesinde böyle şeylerin yazılması çok ilginç diger bir ilginçlikse bu yazılanların sayfada yayınlanıyor olması. sanırım kırac sevenlerinin kendi hakkında cok daha fazla şey ögrenebilecegi ve kendini destekleyenlerin ziyaret edecegi resmi websitesini kendi haline bırakmış..

BU NE CESARET!

omurgurbuz | 07 May 2006 12:35

Arkadaşlar 6 Mayıs 2006 tarihli bir gazetenin ilk sayfasında, devasa harflerle yazılmış “BU MU HOŞGÖRÜ?” başlığı dikkatimi çekti ve okumaya başladım. Haberde, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın, Atatürk’ün Selanik’deki müze evindeki ziyaretçi defterinden bir sayfa yırttığını yazıyordu. Bu yırttığı sayfada Fethi DÖRDÜNCÜ’nün, AKP hükümetini ve Recep Tayyip Erdoğan’ı Ata’ya şikayet ettiği bir yazı varmış ve Başbakan’ımız bu yazıya tahammül edemeyerek, yazının bulunduğu sayfayı yırtmış. Haberi ilk gördüğümde şok oldum.
Göreve geldikleri günden beri her yaptıkları hareketle laik Türkiye Cumhuriyeti’nin temellerini sarsmaya çalışan bu hükümetin başbakanı, Ata’mızın evindeki defterden bir sayfa yırtıyor. Bu yetkiyi ve bu gücü ona kim verdi. Allah bile kendine ait olmayan bir şeye karışmazken Recep Tayyip Erdoğan kendini ne sanıyor da, kendine ait olmayan bir defterden, kendine ait olmayan bir yazıyı yırtıyor. İnsanların düşüncelerini yazması için, Devletin vermiş olduğu parayla alınıp, Selanik’deki müze eve konulan ziyaretçi defteri, artık insanların düşüncelerini yazamaması için bulunduğu yerden kaldırılmış. Kendisine yapılmış bir eleştiriyi okumaya bile tahammülü olmayan bir başbakanla Türkiye, nereye kadar gidebilir? Ya da daha doğrusu nereye gider?

Bu Ne Cesater!

omurgurbuz | 06 May 2006 20:10

Arkadaşlar 6 Mayıs 2006 tarihli bir gazetenin ilk sayfasında, devasa harflerle yazılmış “BU MU HOŞGÖRÜ?” başlığı dikkatimi çekti ve okumaya başladım. Haberde, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın, Atatürk’ün Selanik’deki müze evindeki ziyaretçi defterinden bir sayfa yırttığını yazıyordu. Bu yırttığı sayfada Fethi DÖRDÜNCÜ’nün, AKP hükümetini ve Recep Tayyip Erdoğan’ı Ata’ya şikayet ettiği bir yazı varmış ve Başbakan’ımız bu yazıya tahammül edemeyerek, yazının bulunduğu sayfayı yırtmış. Haberi ilk gördüğümde şok oldum.
Göreve geldikleri günden beri her yaptıkları hareketle laik Türkiye Cumhuriyeti’nin temellerini sarsmaya çalışan bu hükümetin başbakanı, Ata’mızın evindeki defterden bir sayfa yırtıyor. Bu yetkiyi ve bu gücü ona kim verdi. Allah bile kendine ait olmayan bir şeye karışmazken Recep Tayyip Erdoğan kendini ne sanıyor da, kendine ait olmayan bir defterden, kendine ait olmayan bir yazıyı yırtıyor. İnsanların düşüncelerini yazması için, Devletin vermiş olduğu parayla alınıp, Selanik’deki müze eve konulan ziyaretçi defteri, artık insanların düşüncelerini yazamaması için bulunduğu yerden kaldırılmış. Kendisine yapılmış bir eleştiriyi okumaya bile tahammülü olmayan bir başbakanla Türkiye, nereye kadar gidebilir? Ya da daha doğrusu nereye gider?