bildirgec.org

yararlı hakkında tüm yazılar

Philips’den Yastıklı ve Speakerlı Notebook Standı

aycsoft | 08 September 2009 10:05

Philips Notebook CushionSpeakerPhilips Notebook CushionSpeaker

Yarım minder ve yarım hoparlör birleşince %100 yaralı bir notebook standı olur! Philips’in CushionSpeaker (link:video) ismini verdiği son ürünü ile yatakta laptop kullanmayı sevenler için çok kullanışlı bir ürün. Öyle ki yatakta laptopun kullanımında belkide en çok sevilen eylem film ya da dizi izlemektir. Bu dikkate alan Philips hem yastığı hem laptop standını hemde hoparlörü birleştirerek bir ilke imza attı. Üstelik adaptör yada ses çıkışına bile ihtiyaç duymadan Usb üzerinden hem gücünü hemde sesi alabilmekte. Özellikle kablosu için içinde bulunan ve süpürgelerde sıklıkla kullanılan kablo makarasını çok kullanışlı buldum. Ne zaman piyasaya sürüleceği yada fiyatı konusunda kesin bir bilgi yok. Bir an önce Türkiye’ye gelsede alsak dediğinizi duyar gibiyim… 🙂

txt dosyasını bata çevirerek yararlı programcıklar yapma

unuttum123 | 25 July 2008 10:52

.txt dosyasına kodu kopyalayıp sonrada uzantısını .bata çevirerek yapılan ufak yararlı programlar var bilirsiniz bunların arşivinin olduğu hazır kodların bulunduğu bir site arıyorum amacım yalnızca hazır kodlara ulaşmak dos komutlarını öğrenmek istemiyorum yardım ederseniz çok sevinirim bu konuyu çok aradım ama bulamadım burdan bana ulaşabilirsiniz

Doğum Gününüze ait çok ilginç bilgiler

rpc | 23 July 2008 21:33

İnsanın enözel günüdür Doğum Günü.

Bu sayfada; doğum gününüze ait çok ilginç bilgiler yer alıyor. Açılan sayfaya bilgilerinizi girip Hesapla ya tıklayın, gördükleriniz sizi çok şaşırtacak. Zira ben çok mutlu oldum : )

Ayrıca bu bilgiler ve site sayesinde; dostlarınıza hediye seçmenin keyfine varabilirsiniz.

2007’nin en yararlı 10 web sitesi

hoodly | 28 November 2007 15:01

tabiki bu herkese göre farklılık gösterebilir ama about.com bunu bir şekilde oluşturmuş ve bizlere sunmuş. listeye şöyle bir göz atalım.

  1. news.bbc.co.uk/ – ingiliz devlet televizyonu bbc’yi herkes bilir heralde. onları 10 numarayı layık görmüşler. eğer dünyadan anında haberdar olmak istiyorsanız ve birazda ingilizceniz varsa ilaç gibi bir site açıkçası. unutmadan yazayım bbc’nin türkçe versiyonuda mevcut.
  2. lifehacker.com – lifehacker ise bizlere zamandan tasarruf yapmamızı sağlayacak öneri,bilgi ve ipuçlarında bulunuyor. sitede ayrıca downloadlar,kısayollar ve web siteleri hakkında yazılarda mevcut. sloganları ise “Don’t live to geek; geek to live!” yani bilgisayar delisi olmak için yaşama, hayat için deli ol. sitede bulunan topluluğa dahil olarak hayat ve teknloji üzerine düşüncelerinizi diğerleriyle paylaşabilirsiniz.
  3. Merriam-Webster – Merriam-Webster ise günümüz dünyasında çok önemli bir yere sahip olan ingilizceyi geliştirmek için çok faydalı bir kaynak web sitesi olarak göze çarpıyor.
  4. OnlineConversion.com – OnlineConversion.com ise online dönüşüm sitesi. aklınıza gelmeyecek kadar çok farklı alanda dönüşümleri gerçekleştirebilirsiniz bu sitede. mesela en basitinden açılar yada yemek ölçüleri ve finans gibi.
  5. howstuffworks.com – howstuffworks’ün türkçesi bu şey nasıl çalışır yada bu zımbırtı nasıl çalışır diye düşünebiliriz. ama açıkçası bu sözlerden daha fazlası var. bilimin ve günlük hayatın her alanında bir çok şeyler ilgili dolu dolu bilgi,resim ve videolar mevcut. bir örnek vermek gerekirse şurda google earth nasıl çalışırla ilgili yazıya ulaşabilirsiniz.
  6. homefair.com – homefair.com ise yaşadıkları mekanı değiştirecek insanlar için birebir bir kaynak. bir ailenin/insanın yeni bir yerde neye ihtiyacı olabilecekse onu bilgilendirmek için çok fazla içeriğe sahip.
  7. epinions.com – epinions.com ise insanlara alışveriş yapmadan önce insanlar tarafından ürünler hakkında yapılmış gerçekten doğru olan eleştiri ve fikirleri öğrenmek için ve alışveriş yaparken dorğ ürünü almak için ideal bir kaynak.
  8. webopedia.com – webopedia.com ise bilgisayar dünyasını tanımamız için çok değerli bir kaynak. mesela ddr ram ve sd ram arasındaki farkı öğrenmek webopedia.com ile çok kolay.
  9. news.google.com – google’dan bir parça olmasaydı olmazdı zaten bu listede. 4500 tane kaynaktan beslenen google news sayesinde dünyada olan biteni kaçırmanız pek muhtemel gözükmüyor.
  10. Stumbleupon.com – şimdi diyeceksiniz Stumbleupon’u google’dan daha yararlı yapan özelliği nedir? her zaman olmasa bile Stumbleupon sayesinde kullanıcıların sakladığı ve paylaştığı site ve bilgiler arasında arama yaptığımız için karşımıza çıkan sonuçlar bazen google’da olduğu gibi bizi hayal kırıklığına uğratmıyor. bir nevi süzgeçten geçmiş gibi oluyor ve bu nedenle Stumbleupon bu özelliği sayesinde google’dan bir adım önde oluyor bazı durumlarda.

Otomatik tamamlama ile adres çubuğundan her siteye ulaşın

spy1983 | 26 October 2007 20:08

Autocomplete Manager firefox eklentisi ile, benzer url’leri, yer imlerini ve geçmiş sayfalarını başlıkları ile birlikte adres çubuğundan açabilirsiniz. Mesela adresi hatırlayamadığınız bir sayfa olduğunda, eskiden girdiğiniz bir sayfa veya yer imlerine aldığınız bir sayfa olsun, o sayfanın başlığını hatırlamanız yeterli. Sayfanın başlığını adres çubuğuna giriyorsunuz oradan otomatik olarak adres tanımlanıp, tamamlanıyor. Gerçekten gezdiğiniz siteleri hatırlamanız veya kısa yoldan çağırmanıza yarayan faydalı bir eklenti olan bu dosyayı buradan indirebilirsiniz.

Yiyecekleriniz son kullanma tarihlerini izleyin

spy1983 | 24 October 2007 12:23

Best When Used By sitesi ile, dayanıksız, kolay bozulabilen yiyeceklerinizin son kullanma tarihlerini takip edip, yiyecekleriniz bozulmadan önce hatırlatıcı ile haberdar olabilirsiniz. Sitede ayrıca bir tarif sayfası da mevcut. Evde kalan yiyeceklerle neler yapabilecekleriniz hakkında yardımcı da olabilir. Hangi yiyeceklerin tarihi geçtiğinde atılması gerektiğini de öğrenebiliyorsunuz. Bu yararlı siteye buradanulaşabilirsiniz.

Sildiğiniz bir Word dökümanını kurtarın

spy1983 | 20 October 2007 17:22

Haftalardır yazdığınız 20 sayfalık belge bir and yok mu oldu? Weblog Hack College yanlışlıkla silinmiş bir Word dökümanını kurtarmanın 10 yolunu anlatmış, Word programının Autorecover backup dosyasını harddiskinizde aramak ise sadece bir tanesi.
Word programında, “araçlar” a tıklayın sonra “seçenekler” e tıkalyın. Dosya konumları bölümünde, otomatik kurtarma dosyaları isimli butonuna çift tıklayıp, o klasörün yerini not alın. İptal e basın ve kapat ı tıklatın. O not aldığınız klasörü “bilgisayarım” da ya da “windows gezgini” nde açın ve herhangi bir .asd dosyası için aratın.
Aslında sistemi tam olarak yedeklemek, bu durumun yeniden tekrarlamasını önlemek için en iyi yol. Siz yine de word programının otomatik olarak dosyalarınızı yedeklemesini isteyebilirsiniz. Eğer zaten yapıyorsanız, bilgisayarınızda ayrıca .wbk dosyalarını da olası bir kurtarma için taratabilirsiniz. Eğer açık değilse, “araçlar” – “seçenekler” bölümünün “kaydet” kısmından açabilirsiniz.
Kaybolmuş Word dökümanını bulmanın 10 yolu ise burada anlatılmış.

similicio.us ile benzer siteleri keşfedin

ayolcay | 01 August 2007 15:16

Eğer siz de benim gibi bir del.icio.us kullanıcıysanız bu site sizin de ilginizi çekecektir. Del.icio.us internette en yaygın olarak kullanılan imleme sitelerinden birisidir.

İnternet Explorer ve Firefox eklentileri ile internette sörf yaparken herhangi bir siteyi del.icio.us bile uğramadan imlememize olanak sağlayarak kullanımını daha da pratikleştirdi. Programlamacılar için API sağlamasıyla del.icio.us kaynaklı başka servisler de ortaya çıktı. Similicio.us da bu servislere başarılı bir örnek. Del.icio.us’un sağlamaya çalıştığı faydaya farklı bir açıdan yaklaşmışlar. Diyelim düzenli olarak takip ettiğiniz siteler var ve bu sitelere benzer farklı siteler bulmak istiyorsunuz. İşte burada devreye Similicio.us giriyor.

Flag Buton Seti

byg2 | 05 July 2007 11:07

Her tasarımcının ihtiyac duyduğu ve yüksek çözünürlüklere , görselliğe sahip süper dünya bayrakları.Hepside birbirinden güzel işlenmiş.Her ülkenin bayrağının bulabileceğiniz Flag buton setininin psd dosylarını BURADANindirebilirsiniz.Her tasarımcının elinin altında bulunmasın gereken bu harika setin son güncellenmiş hallerini ve değişik versiyonlarını görmek içinde BURAYAgöz atabilirsiniz.