bildirgec.org

xerre hakkında tüm yazılar

Padişah Anaları ve 600 Yıl Bizi Yöneten Devşirmeler

admin | 01 April 2007 01:24

Padişah Anaları
Padişah Anaları

Kitap, yazar Ali Kemal Meram tarafından kaleme alınmıştır. Fakat şöyle de bir durum vardır ki; Osmanlı tarihi üzerine bir ekol olan önemli tarihçimiz İlber Ortaylı tarafından yapılan yoğun araştırmalara göre Ali Kemal Meram diye biri yoktur. Ve kendisi yayın evi ile yapılan bağlantılarda böyle bir yazara da ulaşılamadığına değinmiştir.
Bununla birlikte Murat Bardakçı ve İlber Ortaylı gibi önemli tarihçilerimiz tarafından bu kitabın içeriği yalan ve yanlışlarla dolu olarak ilan edilmiştir. Padişah Anaları, bu iki büyük tarihçiye göre tarihi saptırmak nedeniyle kaleme alınmış kendisi ve yazarı sahte olan bir kitaptır. Okuyanlar için yeniden düşünsünler demekten başka bir şey yok.

İNSANLAR DUYGUSAL ACIYI SEVER…

admin | 30 March 2007 23:27

İnsanlar duygusal acıyı sever… Bu insanı hayvandan ayıran en önemli farklardan biridir… Fakat burada acıyı fiziksel olarak ele almamak gerekir. Acıdan anlaşılan, kişinin düşünmemesi gereken şeyleri fazla düşünmesi, hayatında aşıp gitmesi gereken bir noktaya takılı kalması, düşündükçe, kendini tekrarlaması ve bir döngü içinde giderek artan bir şiddet ile kendini üzmesi ve acı vermesidir… İnsan acı çekmeyi seven bir hayvandır… Doğada kendi habitatında yaşayıp da mutsuz olan yaratık yoktur insandan başka…
Acı mutluluktan daha temeldir ve ikisi birbirinden ayrılamaz ama mutluluk insanı sömürmez, insandan çalmaz. Acı her zaman insanı sömürür, bir canavar gibidir. Acı çektikçe daha çok çeker insan ve çektirir… Bazen hayat insanı öyle istemediği noktalara sürükler ki istemeden acı çektirirsiniz ve çekersiniz. Çektirdiğiniz acı da yaşadığınız acı da insanın içinde birikir bir alev topu gibi! İstisnalar hariç, kimse sürekli; ne kadar mutluyum, ne kadar mutluyum diye gezmez. Fakat acı çeken insan bunu dile getirmese de her zaman içinden ya da dışından acı dolu olduğunu gösterir…

Yirmi Yıl Sonra

admin | 30 March 2007 01:26

Aldous Huxley
Aldous Huxley

“Bizi gerçeklerden ayıran algının kapılarıdır” diyen dünyaca ünlü ingiliz şair ve yazar Aldous Huxley, anti-ütopya deyince akla gelen iki isimden biridir (diğeri George Orwell).1894’te İngiltere’de dünyaya geldi.On altı yaşında, geçirdiği bir rahatsızlık sonucu bir yıl kör kalması, Huxley’in iç dünyasını keşfetmesine olanak sağladı.Mescalin adlı maddeyi kendi üzerinde kullanarak algılama biçimleri üzerindeki etkilerini gözlemlediği deneyler de yapmıştır.Ona, zamanında ütopik diyenler, şu anda kendi kendilerine “acaba” sorularını sormadan edemiyorlardır büyük ihtimalle…

Ebeveyn Olma İsteği, Çocuk ve Sanatçı Üzerine

admin | 29 March 2007 23:33

Ebeveyn Olma İsteği ve Çocuk Üzerine:

Canlı doğar, yaşar ve ölür. Bu arada neslini devam ettirir. Neslini devam ettirmek ister. Bu istek, içinde, başka hiçbir şekilde dolduramadığı boşluktan kaynaklanır. Bu boşluk ancak kendinden bir parça üreterek doldurula bilinir. Yaratarak. Herkesin günün birinde anne-baba olma hayali de bundandır. Kendi eseri olan, kendinin yarattığı, heyecan verici bir ürün. Kendi boşluklarını doldurmak için tasarlanmış yegane kalıplar. Ürettiği-yarattığı sonuna kadar onundur. Herkesin onu sevmesi, ona saygı duyması, ondan bahsetmesi hoşlarına gider, onları yüceltir. Bundandır ki onları önemli bir yerde, önemli bir insan olarak görmek isterler.Kendilerinin olmayana karşı sürekli dirençleri vardır. Çünkü en basiti kendi ürünü değildir diğerleri. Örneğin kişinin dışarıda ona ihtiyacı olan birisine yardım etme isteksizliği de bunun sebebidir. Etmez, edemez. Çünkü başkasınındır o, boşluğunu doldurmasına zerre etkisi yoktur.