web tasarımcıları ve web geliştiricileri açısından faydalı olabilecek siteler çok fazla sayıdadır. Bunlardan işinize yarayabilecek 8 tanesini sizlerle paylaşmak işinizi azda olsa kolaylaştıracaktır.
Min.us: resim yüklemenin kolay yolu
web tasarımcıları ve web geliştiricileri açısından faydalı olabilecek siteler çok fazla sayıdadır. Bunlardan işinize yarayabilecek 8 tanesini sizlerle paylaşmak işinizi azda olsa kolaylaştıracaktır.
Min.us: resim yüklemenin kolay yolu
fontfonter özellikle web tasarımcılarının çok işine yarayacak online bir web aracı,
bu araç istediğiniz bir sitenin fontunu ( yazı tipi) istediğiniz bir fontla değiştirip size görüntüleyebiliyor.
ilk önce fontfonter adresine giriyoruz ve fontunu değiştirmek istediğimiz sitenin adresini adres bölümüne yazıp “fontfont it !” düğmesine tıklıyoruz.
hemen karşımıza adresini yazdığımız site geliyor ve üst tarafında istediğimiz özellikleri ve fontları seçebileceğimiz bir bölüm oluşuyor, bu sarı bölümden istediğimiz fontları ve özellikleri seçip tekrar tekrar değiştirip önizleyebiliyoruz.
böylece kolayca hiç bir kodlamayla falan uğraşmadan istediğimiz sitenin fontlarını değiştirip istediğimiz gibi görüntüleyebiliyoruz.
ayrıca diğer online yazılarına göz atabilirsiniz.
Bedava Online Mp3 Kesici
Online css düzenleyici
Online HTML Kodu Temizleyici
Bedava Online PDF Düzenleyici
Online Oda Dekorasyonu
online egzersiz ölçümü
Online Kronometre ve programı
Virtual Piano: Online piano çal
Her derde deva jQuery ekletilerinden biri olan Spritely (jQuery.spritely), Web sayfalarımıza, sadece Html ve Javascript ile; imleç hareketlerine duyarlı objeler/karakterler ve hareketli/dinamik arka planlar hazırlayabilmemiz için geliştirilmiş bir eklenti.
Internet Explorer 6+, Firefox, Safari, Chrome ve Opera desteği bulunan Spritely’in bazı avantajlı yanları ise; basit kullanımı, hafifliği ve ücretsiz olması.
Spritely, Flash kullanmak istemediğiniz projeleriniz veya Flash desteği olmayan ortamlar için alternatif bir çözüm sunmakta.
Web kullanıcılarının, beğendikleri içerikleri, Sosyal Medya sitelerindeki arkadaşlarına/ takipçilerine/ sosyal çevrelerine, kolayca paylaşabilmeleri için, web sitesi veya blog sahipleri için geliştirilmiş bir paylaşım butonu aracı/eklentisi olan ShareThis *, eklediği yeni özellikler sayesinde kazandığı yeni yetenekleri ile, kullanım alanını oldukça genişletmişe benziyor.
Bu yeni özellikler arasında en dikkat çekicisi olan ShareThis Stream (ShareThis Akışı) özelliği, web aleminin kamuoyu olan, Sosyal Medya boyutunun en önde gelen özelliklerinden/kavramlarından hareketle geliştirilmiş olup;
Google’ın yeni Sosyal Medya aracı Google Buzz, Google ölçümlerine göre; kullanıma girdiği salı gününden beri (2 gün), 9 milyon gönderi ve yorum sayısını geçmiş bile.
Tüm dünyadaki mobil telefonlardan yapılan gönderiler ise; dakika başına 200 gönderiyi bulmuş.
Google Buzz’ın bu dikkat çekici rakamlara ulaşmasının en önemli sebeplerinin başında ise; Google’ın, Google Buzz’ı ayrı bir servis olarak sunmak yerine, GMail eklentisi olarak kullanıma sunması.
Kullanıcıların kendisine gelmesini beklemek yerine, kendisi milyonlarca GMail kullanıcısının imlecine giden Google Buzz, ayrıca; GMail’i hergün ziyaret eden milyonlarca kullanıcısının, gün içerisinde birçok defa tıkladıkları Gelen Kutusu(Inbox) linkinin altına da kuruldu.
URL Adresleri kısaltma servisi bit.ly; daha önce kapalı beta olarak kullanıma sunduğu ve web yayıncılarının ve bloggerların kendi kısaltılmış URL adreslerini kullanabilmelerini sağlayan bit.ly Pro servisini, açık beta olarak kullanıma sunduğunu duyurdu.
ücretsiz (free version) ve gelişmiş/kurumsal (enterprise edition) versiyonları bulunan bit.ly Pro’nun ücretsiz versiyonu ile; kendi kısaltılmış URL adresinizi kullanabilir (günlük 10.000 kullanım), çeşitli ölçüm ve analiz verilerini yönetim panelinden takip edebilir ve kullanıcıların sitenizden sizin kısaltılmış URL adresiniz ile Twitter veya Facebook’a paylaşım yapabilmelerini sağlamak için bit.ly button’u kullanabilirsiniz.
Başta arama motoru alanında olmak üzere, Web’in birçok alanında ya lider ya da ilk sıralarda bulunan Google, son birkaç yılın yükselen trendi olan Sosya Medya alanında bir türlü istediği ivmeyi yakalayacak bir ürününü öne çıkaramadı.
Google, Youtube ve Picasa gibi oldukça popüler web sitelerine sahip olmasına karşın, Sosyal Medya’nın kalbi konumunda bulunan ve kullanıcıların arkadaşları ile durum ve içerik paylaşımları yapabilmelerine olanak tanıyacak olan bir Sosyal ağ aracını/sitesini öne çıkarmak için, bazı girişimlerde (Orkut, iGoogle, Google Connect, Jaiku ) bulunsa da, bu girişimler Facebook ve Twitter ile karşılaştırıldığında oldukça gerilerde kalmış durumda.
Web aleminin “alem buysa kral menem” diyen video paylaşım sitesi Youtube’tan video indirmek için geliştirilmiş farklı uygulamalar bulunmakta.
Bunlardan oldukça etkileyici olanlardan birini burada tanımıştık.KickYouTube ta bu etkileyici uygulamalardan bir diğeri.
KickYouTube ile, Youtube’ta izlediğimiz bir videoyu indirmek için, video izlediğimiz sayfanın linkine “Kick” kelimesini eklemek ve enterlemek gerekmekte.
önce:
[ http:// www.youtube.com/watch?v=gf-RpKMG_94 ]
sonra:
[ http://www.kickyoutube.com/watch?v=gf-RpKMG_94 ]
Bu işlemi gerçekleştirdiğimizde KickYouTube’un video indirme sayfasına yönlendiriliyoruz.
Sosyal Medya aleminin sahip olduğu büyük kullanıcı kitlesi, Web siteleri veya blogları aracılığı ile içerik üreten Web kullanıcılarının, içeriklerini arama motorları için optimize etmelerinin yanında, Sosyal Medya için de optimize etmeleri (gerekli altyapıyı hazırlamaları) gereğini/zorunluluğunu ortaya çıkarmış durumda.
Bu Nasıl yapılır yazısında; Web sitesi veya blog sahiplerinin, sitelerinden yayınladıkları içeriklerini, 350 milyondan fazla kullanıcı sayısına sahip olan Facebook’un en önemli bileşenlerinden biri olan Facebook Sayfalarından, otomatik olarak/kendiliğinden, nasıl yayınlayabilecekleri anlatılmakta.
Google’ın oldukça yararlı servislerinden biri olan Google Books tr kitap tutkunları, araştırmacılar, yazarlar, eğitimciler ve daha birçok gruptaki insanın faydalanabileceği bir servis. Android ve iPhone için mobil versiyonu da bulunan, web tabanlı bir servisi olan Google Books ile farklı kitapları arayabiliyor, bazı kitapları okuyabiliyor, bazılarının web’de nerelerde satıldığını öğrenebiliyor, kitaplar hakkında yorumlar yapabiliyor, kitaplar hakkındaki yorumları okuyabiliyor, size beğendiğiniz bir kitaptan yola çıkarak farklı önerilerde bulunabiliyor ve hatta kağıda basılı kitaptan bazı parçacıklar gösterebiliyor.
Yayıncılar ise yayınladıkları kitapların tanıtımlarını gerçekleştirerek hem okuyucu ile daha kolay buluşabilmeyi hem de satışlarının artmasını sağlayabiliyorlar.
Google, Google Books’a eklediği yeni özellikler ve araçlar ile kullanıcılara daha kaliteli ve paylaşımcı bir web deneyimi sunma amacında:
1. Embeds and links: Web sitenize veya blogunuza kitapları gömebiliyor/ekleyebiliyor ve adreslerini paylaşabiliyorsunuz.