bildirgec.org

uydular hakkında tüm yazılar

Solar Model ve Milkyway

matasoy | 25 October 2007 16:33

Solar Model sitesinde bulunan bu program Celestia (Bkz. Bildirgec, website) türü fakat galaksi görünümü anlamında harika bir modellemeye sahip (yukardaki res.).

güneş sistemindeki her uydu ve gezegenden bir diğerini izleme şansımız var. Ayrıca onlar hakkında kısa da bilgi edinebiliyoruz. Zamanı hızlandırıp güneş sistemimizin hareketine içindeyken tanık olma şansı erebiliyoruz.

Galaksimiz olan Milky Way(Samanyolu)’i gerçek zamanlı yada 250milyon ışık yılı hızı ile nasıl döndüğünü izleyebilir azınız açık vay be diyebilirsiniz.

Milkyway

çocukluğumuzdan beri gökyüzünde olan o bulutsu şeyin küçücük bir ucunun minicik bir kolunda bulunduğumuzu hatırlayınca bu galaksiyi izlemek hayretler verici olabiliyor. Ve eğer birkaç uzay belgeseli izlemişseniz bu sizi içine çekecek bir başka alem olacaktır.düşünsenize bu izlemekte olduğunuz galaksiden evrende trilyonlarca var. Ayrıca galaksimizde 400 bin yıldız olduğunuda belirtmek isterim. Küçük çaplı gezegenler hariç. Dünya gibi. Hepsi hesaba katılınca sanıyorum rakam 400Milyona Ulaşıyor.

Jüpiter’den Cüretkar Pozlar

woofwoof | 02 May 2007 13:26

Jüpiter'in uydusu: Büyük bir volkanik patlamanın yarattığı toz bulutu uydunun kuzey kutbunda görülebiliyor. Büyütmek için üzerine tıklayın.
Jüpiter’in uydusu: Büyük bir volkanik patlamanın yarattığı toz bulutu uydunun kuzey kutbunda görülebiliyor. Büyütmek için üzerine tıklayın.

New Horizons uzay uydusu şubatta Jüpiter’in 1.4 milyon mil yakınından geçti. Ve bu devasa gezegenin gelmiş geçmiş en iyi fotoğraflarını çekti. NASA dün bu fotoğrafların ilk serisini yayınladı.
Buradan buyurun

Deprem haberini uzaydan alacağız!!!

hookthor | 23 February 2007 03:13

Depremden birkaç saat önce uzayda yüksek enerji yoğunlaşması olduğunu tespit eden uzmanlar, uzaya deprem teleskobu gönderdi.

RUSYA, depremlerin birkaç saat önceden tahmin edilmesini sağlayabilecek bir uyduyu uzaya gönderdi. Önceki gün Kazakistan’daki Baykonur Uzay Üssü’nden Soyuz aracıyla fırlatılan Resurs-DK adlı uydu dünyadan yaklaşık 300 kilometre yüksekteki bir yörüngeye oturdu. Birçok bilimsel deney yapacak olan uydudaki en ilginç cihazlardan biri, “Arina” adlı uzay teleskopu. Rusya Uzay Ajansı yetkilileri, Arina ile depremlerin ilk kez önceden tespit edilme denemesi yapılacağını açıkladı.