bildirgec.org

hookthor

11 yıl önce üye olmuş, 15 yazı yazmış. 3 yorum yazmış.

Işıktan elektrik üreten nano-kablo

hookthor | 09 March 2007 00:59

Işığı elektriğe dönüştüren nanokablolar gelecekte tıptan bilişime, ev cihazlarından otomobillere kadar birçok üründe nano-robotların kullanımını kolaylaştıracak.

Japon bilim insanları, ışığı hammadde olarak kullanan bazı bakteri türlerinden esinlenerek elektrik üreten nanokablolar üretti. Araştırmayı yürüten Tokyo Üniversitesi uzmanı Takanori Fukuşita, Science dergisinde yayımladığı makalesinde ilk kez nanokabloların ışığı elektriğe dönüştürdüğünü belirtti. Fotonları elektrik akımına dönüştüren nanokablolar, 16 nanometre çapında ve sadece birkaç mikrometre uzunluğunda.

Fukuşita ve ekibi, nanokabloları hexabenzocoronene (HBC) adlı bir maddeyi baz alarak, 2 karbon-12 zinciri ve trinitrofluorenone (TNF) kullanarak üretti. Bileşim, tetrahydrofuran içeren bir solusyona batırıldı. Burada meydana gelen kimyasal reaksiyonda metan buharı bileşimin arasından geçirilerek, bileşen maddelerin bir kablo oluşturması sağlandı.

Deprem haberini uzaydan alacağız!!!

hookthor | 23 February 2007 03:13

Depremden birkaç saat önce uzayda yüksek enerji yoğunlaşması olduğunu tespit eden uzmanlar, uzaya deprem teleskobu gönderdi.

RUSYA, depremlerin birkaç saat önceden tahmin edilmesini sağlayabilecek bir uyduyu uzaya gönderdi. Önceki gün Kazakistan’daki Baykonur Uzay Üssü’nden Soyuz aracıyla fırlatılan Resurs-DK adlı uydu dünyadan yaklaşık 300 kilometre yüksekteki bir yörüngeye oturdu. Birçok bilimsel deney yapacak olan uydudaki en ilginç cihazlardan biri, “Arina” adlı uzay teleskopu. Rusya Uzay Ajansı yetkilileri, Arina ile depremlerin ilk kez önceden tespit edilme denemesi yapılacağını açıkladı.

Türkçe İsimler Uzayda !

hookthor | 22 February 2007 13:09

1970’li yıllardan beri gezegenlerdeki çeşitli yüzey şekilleri isimlendirilirken Türkçe isimler de kullanılıyor. Mesela Venüs gezegeninde Halide Edip Adıvar’ın soyismini taşıyan bir krater var. Merkür gezegenindeki bir kratereyse Mimar Sinan’ın ismi verildi. Mars gezegeninde de birçok kraterde Türkçe isimler var: Sinop, Tarsus ve Bozkır içlerinden birkaçı. Ayda da Uluğbey adlı bir krater bulunuyor. Peki bu isimleri kim nasıl koyuyor?

Uluslararası Astronomi Birliği (IAU) isimlendirme için her dilden önerilere açık; kriterlere uygun bulduklarını da uzaydaki gökcisimleri ve gezegenlerdeki yüzey şekillerine veriyor.

Kuzey Işıklarının Sırrı !!!

hookthor | 22 February 2007 01:01

NASA, Kuzey Kutbu’nda geceleri görülen hareketli ve renkli ışıkların (aurora borealis) gizemini aydınlatması beklenen 5 uyduyu taşıyacak füzeyi Cumartesi sabahı fırlatacak.

Dünya’yı Güneş’in öldürücü ışınlarından koruyan manyetosfer tabakasının varlığına işaret eden ışıkların işleyiş mekanizmasını anlamak için Kuzey Kutbu’na gönderilecek uydular, Güneş rüzgarlarıyla gelen ve atmosferin üst katmanlarında biriken parçacıkların ne zaman, nerede ve nasıl boşalarak “elektron yağmurlarına” yol
açtığını belirlemeye çalışacak.

Külleri uzaya götürülecek!

hookthor | 22 February 2007 00:09

Uzay Yolu dizisinde Scotty karakterini canlandıran aktör James Doohan’nın küllerinin uzaya gönderileceği bildirildi…

Unutulmaz Uzay Yolu dizisinde “Işınla beni Scotty‘ sözleriyle televizyonseverlerin belleklerinde unutulmaz bir yer bırakan Scotty karakterini canlandıran aktör James Doohan’nın küllerinin uzaya gönderileceği bildirildi.

Doohan, 2005 yılında 85 yaşındayken ölmüştü. Merkezi ABD’nin Houston kentinde bulunan Space Services adlı ticari kuruluşun sözcüsü Susan Schönfeld, Doohan’ın küllerini ekim ayında uzaya göndereceklerini duyurdu.

ABD’nin yeni ışın silahı

hookthor | 06 February 2007 01:14

ABD ordusunun geliştirdiği yeni bir ışın silahı, isabet alan kişide yanma hissi uyandırıyor ve hedef alınan şahıs böylece zarar görmeden etkisiz hale geliyor.

MOODY HAVA ÜSSÜ – Bugün medyaya çeşitli tatbikatlarla tanıtımı yapılan silahın kullanılmaya başlanmasıyla birlikte düşmanın yara almadan silahını bırakmaya zorlanabileceği, ayrıca Irak, Afganistan gibi savaş bölgelerinde masum sivillerin kaybının önüne geçilebileceği düşünülüyor.

Askeri yetkililerin verdiği bilgiye göre, silahın 2010 yılından önce üretimine başlanması beklenmiyor. Buna karşın şimdiden ordunun tüm bölümlerinin silaha ilgi gösterdikleri ve edinmek istedikleri kaydedildi.

Yağmuru Laboratuvarda Yağdırmış

hookthor | 02 February 2007 15:59

“Hacettepe Üniversitesi’nden Prof. Dr. Cemal Saydam, toz ile bereketli yağış arasındaki ilişkiyi kullanarak dünyada ilk kez bereketli yağışları laboratuvar ortamında geliştirdiğini iddia etti.”

Acaba bereketli yağmur nasıl oluyor diye insan merak ediyor..
Sonunda başımıza taş mı yağacak bereketmi diye de bir soru takılıyor aklıma..
Haberin devamı için buradan buyrun..

Keops Piramidi

hookthor | 02 February 2007 02:47

Kahire’de bulunan Keops piramidi 12 ton ağırlığında iki buçuk milyon bloktan oluştuğunu,

Günde on blok yerleştirilmesi halinde yapımının 664 yıl süreceğini,

Piramidin üstünden geçen meridyenin karaları ve denizleri tam eşit iki parçaya böldüğünü ve piramidin dünyanın ağırlık merkezinin tam ortasında bulunduğunu,

Yüksekliğinin (164 m.) bir milyarla çarpımının güneşle dünyamız arasındaki uzaklığı verdiğini,

Taban alanının, yüksekliğinin iki katına bölünmesinin pi sayısını verdiğini,

Cinsel Ilişki Pozisyonları

hookthor | 01 February 2007 02:04

Arayıp bulamamak çok zor olmasa gerek ama bence genede bir bakmak gerekiyor bu siteye..
İnsan acaba bunlardan hangilerini yaptım gibi bir psikoza giriyor..
sonuç olarak evde tek başınıza denemeyin:)