bildirgec.org

unit hakkında tüm yazılar

Route Finder:Rota Bulucu

Wolfenstein | 20 April 2009 11:06

Rota Bulucu
Online rota bulucu fligt simulator kullananlar için vazgeçilmez bi unsur.

Özelliklede payware diye tabir edilen ücretli ve bi o kadar gerçeğine en yakın simulasyon yazılımı kullananlar için.

PMDG,PSS,Maddog gibi birçok simulasyonda gerçeğinde bulunduğu gibi Boeinglerde FMC (Flight Management Computer) , Airbuslarda MCDU (Manuel Computer Display Unit) dediğimiz uçuş bilgisayarı bulunmaktatır.

css birimleri

farkob | 24 July 2007 09:01

yaptığım tasarımlarda birim olarak “px” kullanıyorum. tasarımları 1280×1024 çözünürlükte yaptığımda hoş gözükse de, 1024×768 ekranlarda kocaman ve çirkin gözüküyor. yüzde de kullanamıyorum her zaman kutular için.

hangi css unit’ini kullansam ki tasarım her yerde birbirine yakın gözüksün?

Düşündüren Küpler

zabun | 18 June 2006 11:43

Sürekli gelişim halinde olacak olan bir oyuncak, Tile Toy. Aslında 5cm kenarlı ve bir yüzü sıralı halde LED’lerle kaplı küp şeklinde çok sade birimlerin meydana getirdiği bir oyun (ya da oyunların) ismi. İçindeki radyo alıcı-vericileriyle küpler birbirleri aralarında haberleşiyorlar. Beraberce büyük bir oluşumun birer parçası olabiliyorlar. Bir bakıma hücrelerin birleşerek fonksiyonel bir organı şekillendirmesi gibi. Kullanıcı küplerin yeteneklerine göre bir oyun yazıyor. Bu oyun bilgisayardan küplere radyo dalgaları vasıtasıyla (eş zamanlı olabilmesi mümkün) aktarılıyor. Böylelikle oyunları nasıl istiyorsanız öyle hazırlıyorsunuz. LED’ler yazılıma bağlı kalarak komşu küplerin durumuna göre yanıyorlar. Web sitelerinde ilgili elektronik şemaya, yazılımlara ulaşmak mümkün. “Biraz karmaşık galiba, hiçbir şey anlamadım” diyebilirsiniz o zaman linklerdeki videoları izleyin anlayacaksınız. Bu fikir öyle tutuluyor ki Sony, Yamaha gibi şirketler bunun benzeri oyuncaklar geliştiriyorlar. Kimbilir belki yakın zamanda yeni bulmacalarımız bunlar olacak .

Stirling Engine

zabun | 17 June 2006 08:14

Bedava enerji elde etmek, yüzyıllardır insanların kafasını kurcalayıp duruyor. Buna çözüm üretmeye çalışan bir sürü bilimadamı, devirdaim mantığıyla çalışan makineler yaptılar. Reverent Robert Stirling adlı bilimadamı, tarihe “Stirling Engine” diye geçen ve termodinamik kanunlarıyla işleyen makinesiyle zahmetsiz enerjiye kavuşmak istedi. Buluşu maalesef enerji eldesi için yeterli olmadı ama çok güzel bir fizik deneyi seti oldu. Termodinamik kanunlarını anlamak zevkli hale geldi. İnternet üzerinden bir çok site, bu makineyi yapabileceğiniz kitleri satıyor. Gerekli enerji makinenin tasarımına göre; güneş ışığı, bir fincan çaydan çıkan buhar veya ispirto ocağı olabiliyor. Sistem çok basit; ısınan hava genleşerek içinde bulunduğu kabın pistonunu itiyor. Linklerden satın alabilirsiniz ya da evdeki malzemelerden nasıl yapılabileceğini öğrenebilirsiniz kolay gelsin…