bildirgec.org

ücretsiz yazılımlar hakkında tüm yazılar

Ücretsiz-popüler PDF Araçları

hasantsc | 22 February 2010 21:15

hayatımızın her alanında bir çok yeri lan PDF dosyalarını bilmeyeniniz yoktur. PDF ile kitap okuruz,proje hazrlarız, yeri geldiğinde ders bile çalıştığımız olmuştur.
işte tam burda PDF görüntüleyici programlar devreye giriyor. dünyada en yaygın kullanılan pdf programı Adobe Reader dir. Ama ben size her bilgisayarda bulunması gereken alternatif PDF görüntüleyicileri ve gerekli araçları sunmak istiyorum.

Foxit Reader 3.1 Görüntüleyici-Düzenleyici

Ücretsiz Yazılımlar 2

Java99e | 15 February 2010 12:11

Ücretsiz Yazılımlar” başlığı altında yazdığım yazı, açık kaynak kod seven bildirgec.org kullanıcıları tarafından ilgi görünce yazıya devam etme kararı aldım. İşte, ücretli alternatiflerine karşı işlerinizi en az onlar kadar iyi yapabilen ücretsiz yazılımlar.

Olur da bir gün anlık sohbet yazılımlarınızdan birinin şifresini unutursanız danışmanız gereken ilk mecra MessenPass olmalı. Yazılım unuttuğunuz tüm anlık sohbet protokollerinin kullanıcı adı ve şifre bilgilerine ulaşabiliyor; yalnız kullandığınız sohbet yazılımlarının log tutuyor olması gerekiyor.

Look@ LAN Network Monitor, bağlı olduğunuz yerel ağı izleyebileceğiniz; neler olup bitiğini görebileceğiniz bir yazılım.

Moo0 DiskCleaner, istenmeyen geçici dosyaları, çerezleri, tarama geçmişini ve Geri Dönüşüm Kutusunun içeriğini birkaç tıklamayla temizleyebiliyor. Ayrıca yazılımın tema desteği de bulunuyor.

Ücretsiz Yazılımlar

Java99e | 08 February 2010 12:34

Onları belki de bu yazıda tanıyacaksınız; işte, ücretli alternatiflerine karşı işlerini en az onlar kadar iyi yapabilen ücretsiz yazılımlar.

Fortop SWF Extractor

Fortop SWF Extractor, SWF uzantılı Flaş dosyalarının içerisinden resim, müzik ve video dosyalarını bilgisayarınıza kopyalayabileceğiniz ücretsiz bir yazılım. Kullanımı da oldukça basit, “Open” komutunu kullanarak içeriğini almak istediğiniz SWF dosyasını seçmeniz yeterli olacaktır.

Pivot Stickfigure Animator

Kendinize özel animasyonlar hazırlayabileceğiniz ücretsiz bir yazılım.

Unlocker

Bilgisayarınızdan kaldırdığınız yazılımların geride bıraktığı kalıntılardan kurtulmak için kullanabileceğiniz iyi bir altarnatif. Üstelik Türkçe dil desteği de mevcut.

Zip Password Finde

Drupal 6.2 yayında

| 14 April 2008 10:41

Popüler içerik yönetim sistemi (cms) Drupal‘in 6.2 sürümü yayınlandı. Burada bildirilen; önemli güvenlik güncellemelerinin yapıldığı sürüme, daha önceki versiyona sahip kullanıcıların bir an önce terfi etmeleri öneriliyor.

Ayrıca 2008’in en iyi içerik yönetim sistemini seçmek için yapılan webware oylamaları sona erdi. Oylama sonuçları 21 Nisan günü webware‘de açıklanacak.

Cue Sheet Kullanarak Müzik Dosyası Parçalama

volongoto | 23 January 2008 12:02

teker teker parçalar (track) biçiminde değil de bütün bir albüm olarak kodlanmış (encode) albümleri sonradan teker teker mp3’lere çevirmek bazen bir külfet olabiliyor. bunun için internet’te çeşitli yöntemlerden söz ediliyor. çoğu çok sayıda manuel süreç içeren bu yöntemleri çekici bulmayanlar için cue sheet kullanarak parçalama iyi bir alternatif oluşturuyor. adım adım bu parçalama işlemini inceleyelim…

kimi zaman cue sheet‘ler elimizdeki müzik dosyasıyla birlikte gelir, çünkü böyle bütün albüm dosyaları genellikle daha sonradan tekrar CD’ye yazılarak kullanılabilmeleri için kayıpsız (lossless) formatlara çevrilmişlerdir. eğer elinizdeki albüme ait cue sheet albüm dosyasıyla birlikte gelmemişse Internet’ten bulmanız gerekiyor demektir. Bunun için kullanılabilecek en kapsamlı arama motoru FreeDB veri tabanını arayıp işleyen Cue Sheet Heaven. Ne yazık ki bu kaynaktaki arama sonuçları (FreeDB’nin arama motoru pek başarılı olmadığı için) her zaman istediğiniz kadar rafine olamıyor. Bir de üstüne başka bir sitenin arama sonuçlarını kullanması eklenince site oldukça yavaş çalışıyor denebilir. Cue Sheet Heaven’ın çalışma esası basit: FreeDB‘de albümlerle ilgili girilmiş bulunan verileri işleyerek cue sheet formatına çeviriyor. Böylelikle eğer elinizdeki albümle ilgili cue sheet‘i bulabilmişseniz bundan sonrası oldukça kolay.

HardDiskinizde Neler Yer Kaplıyor

mostyy | 21 November 2007 19:05

Hardiskinizde yer sıkıntısı oluşmaya başladı. Ama hangi klasörlerin ne kadar yer kapladığını tahmin edemiyorsunuz. WinDirStat adlı program size HardDiskinizde hangi klasörün ne kadar yer kapladığını yüzdesel ve grafiksel olarak gösteriyor. Tamamen ücretsiz olan program çok hızlı çalışıyor ve bilgisayarınızı kesinlikle kilitlemiyor. Arayüzü 12 dili destekliyor ama içerisinde Türkçe yok. Programın web sitesi burada.

temiz yazılım

nihilanth | 26 March 2007 17:24

temizyazilim.org, “internette binlerce ücretsiz yazılım projesi var. bu projelerin hepsi göründükleri kadar masum mu, acaba kurduğumuz program bilgisayarımıza adware,spyware gibi yazılımlar mı kuruyor” sorusuna cevap arayan, ücretsiz yazılımlar hakkında faydalı bilgilere ulaşılan bir web sitesi.

sitede herhangi bir download yapılamıyor, sadece yazılımlar tanıtılıyor. güvenlik,çoklu ortam,internet,oyun,mobil,iş,araçlar gibi kategorilerde ücretsiz yazılımların güvenliği konusunda bilgilendirmelere ulaşabilirsiniz.