bildirgec.org

tuttum hakkında tüm yazılar

Cep telefonu ödüllü blog yarışması

shane | 10 November 2007 14:19

12 – 30 Kasım günleri arasında zamazing’e gönderilen cep telefonu konulu yazıların en çok tutulanının sahibine bir Siemens CL71 cep telefonu veriyoruz.

Cep telefonu ile ilgili, site konseptine uygun iyi yazılar gönderin, yayına alınsın, beğenildikçe tutulsun.

7 Aralık sonuna kadar en çok tutulan yazının sahibi ödülü kazanıyor.

Eğer eşitlik durumu söz konusu olursa, süreyi 3 gün daha uzatacağız. Yine eşitlik bozulmazsa aynı şekilde devam edeceğiz.

Bir sürü kopya hesap alarak puan arttırana rastlarsak diskalifiye etmek zorunda kalırız, söylemedi demeyin.

Başlıyoruz!

2006 yılının en çok tutulan 15 bildirgec.org yazısı

aftermath | 31 December 2006 14:33

henüz 2006 yılı bitmemişken “çok tutulan yazılar” listemizi hatıra olarak saklamak üzere bu yazıyı hazırlamayı düşündüm. en çok tutulandan aza doğru, buyrunuz:

  1. tasarımcının el rehberi 1 – css galerileri: 64 kişi tarafından daha sonra tekrar okunmak üzere tutulan bu yazı, css konusunda beğenilen vitrin sitelerini bir arada topluyor. rekor tutulma nedeniyle plush’a tebrikler.
  2. tasarımcının el rehberi 2 – javascript kaynakları: en çok tutulan yazıyı yine bir rehber yazısı takip ediyor. bu sefer bir araya toplanan kaynaklar javascript kaynakları. 52 kişi tarafından tutulmuş.
  3. pillinetwork projesi: pillinetwork ön çalışmalarına 2005 mart’ta, ilk taslak çalışmalarına haziran’da, kodlamasına ekim ayında başlamıştık. üst üste geçen uykusuz geceler sonucunda, 15 mart 2006’da sizlere pillinetwork’ü duyurmak için hazırladığımız yazı üçüncü sırada yer alıyor. yorgunluk hissettikçe yorumları tekrar okuyoruz. bizim için tarihi bir önem taşıyor.
  4. ücretsiz ikon siteleri: angelofmercy adıyla tanıdığımız yazar arkadaşımız üşenmemiş bütün ücretsiz ikon kaynaklarını bir araya toplamış. diğer yazarların da yorumlarda ekledikleri kaynaklar ile dev bir liste oluşmuş oldu. lazım olduğunda kullanmak üzere favorilere ekledik.
  5. takip edilesi siteler (css): listede yer alan ikinci css rehberi olma özelliğini taşıyor. birinci olan yazıdan farklı olarak sadece vitrin sitelerini değil, bilgi kaynağı olacak sitelere de yer verilmiş.
  6. istediğin dergiyi indir: başlık hayal gibi ama site gerçekten işe yarıyor. zaman zaman adresinde değişiklik oluyor ancak eklenen yorumlar ile güncel adresi öğrenmek mümkün.
  7. ajax cenneti: web 2.0 terimi ile beraber yükselen ajax konusunda dev gibi bir kaynak listesi sunuyor.
  8. google arama özellikleri: artık hayatımızda bir yere sahip google’ın hala bilmediğiniz aramaya yardımcı özellikleri olabilir fikrinden hareketle mentor bu rehber yazıyı hazırlamış. ikinci bölümü de bulunuyor.
  9. tasarımcının el rehberi 3 – online tasarım dergileri: plush’a ait serinin bir diğer ürünü. tasarım konusunda ücretli ve ücretsiz çeşitli kaynaklar içeriyor. ağırlıklı olarak web tasarımı üzerine.
  10. aftermath pozu çılgınlığı: kendisini kahpecüce olarak tanıdığımız bir yazar arkadaşımız, benim pillinetwork sitelerinde kullandığım avatar fotoğrafımı tiye alan bir mim başlatıyor. mim hakkaten tutuyor ve pek çok kişi aynı poz ile fotoğraf çekip ekliyor. hatta olay sosyomat‘a kadar zıplıyor.
  11. firefox’un ram kullanımını minimize etmek: her firefox kurulumundan sonra bu yazıda marketallica’nın bizle paylaştığı küçük hileye ihtiyaç duyuyoruz. oldukça yararlı bir hile.
  12. bilgisayar başında not almak: özellikle işi tamamen bilgisayar ortamında olanlar, birden fazla bilgisayar kullanmak zorunda olanlar veya blogcular için hayati önem taşıyan not tutma servislerinin tamamını onerty’nin bu yazısında bulabiliyoruz.
  13. lost | 214 bağlantıda “kaybolmak”: lost dizisinin az bilinenlerini bir araya toplamış bir link cümbüşü. eğer yeterli gelmezse 22dakika’yı deşebilirsiniz.
  14. minik piksel ikonlar: hazırladığınız yazılım veya tasarımlarda kullanmak üzere küçük ikonlar sunan kaynakları buradan bulabilirsiniz.
  15. vikipedi’ye destek: hayati önem taşıyan bağımsız içerik konusunda önemli bir birim olan vikipedi’ye 10’larca blogcu tarafından gerçekleştirilen destek kampanyasının bildirgeç ayağını oluşturuyor bu yazı, diyebiliriz. destekleyen diğer sitelere yazının sonundaki bölümden veya yorumlardan ulaşabilirsiniz.

pilli ekibi olarak iyi seneler dileriz.

tuttum..!

| 09 November 2006 09:46

pilli sitelerinin en beğendiğim özelliklerinden birisi olan “tuttum” aparatını kullanım amacınızı merak ediyorum.
birçok kullanım amacı olduğundan ben özellikle belirtmek istemedim hiçbirini.çünkü size birkaç seçenek sunsam bunlar üzerine dönücek muhabbet/tartışma.
özetle soruyorum : ne için kullanıyorsunuz “tuttum” aparatını?

tutamadım bir türlü

hikikomori | 05 July 2006 12:16

bildirgeç’deki tuttum olayı nasıl oluyor da oluyor? yani oy karşıya gidiyor + imaj renk değiştiriyor… da nasıl oluyor? koduna baktım ajax falan var işin içinde belli. fakat özellikle imajın değişmesini anlayamadım.

çok tutulan yazılar neye göre belirleniyor?

aftermath | 16 June 2006 03:29

çok tutulan yazılar, yazıların üyeler tarafından tuttum denilme adedine göre belirleniyor. seçilen döneme ait yazılar, tutulma sayısına göre en çok tutulandan en az tutulana doğru sıralanıyor.

çok tutulan yazıları değişik zaman dilimlerine göre izlenebiliyor. tüm zamanlar, başlangıçtan günümüze; bu ay, ayın 1’i ile 31’i arası; bu hafta, pazartesi ile pazar gecesine kadar; bugün, 00:01 ile 23:59 arası tuttum hareketlerine göre yazıları sıralıyor.

liste, seçilen zaman dilimi içerisinde yazılmış yazılardan oluşturuluyor.

Tuttum diyenler

hafifuyku | 24 April 2006 19:42

Her yazı sayfasının en altında, o yazıya tuttum demiş kişilerin adları bulunur. Bu sayede yazılan yazılar kimleri ilgilendiriyor görebilirsiniz; sizin de ilginizi çeken yazılara “tuttum” diyenler hakkında fikir sahibi olabilirsiniz.

Eğer sıkça aynı yazılara tuttum dediğiniz kişilere rastlıyorsanız kullanıcı adına tıklayıp hesap sayfasından kişinin yazdığı yazıları (örnek) veya diğer tuttum dediği yazıları (örnek) incelemenizi öneririz. Bu sayede daha önceden gözünüzden kaçmış, ilgi alanlarınızla örtüşen başka yazılara veya kişilere ulaşma şansınız olabilir.

Yazarlar, yazdıkları, tuttukları

hafifuyku | 24 April 2006 19:27

Yazısını beğendiğiniz bir pillinetwork üyesinin kullanıcı adına tıkladığınızda, onunla ilgili bilgilere, “yazdıkları” bölümünden o sitede şimdiye kadar yazdığı yazılara ve “tuttukları” bölümünden tuttum dediği yazılara ulaşıyorsunuz, “etiketleri” bölümünden ise yazdığı yazılardaki etiketler incelenerek oluşturulan ilgi alanları bulutuna ulaşabiliyorsunuz. Böylece pillinetwork üyelerini daha yakından tanıma şansınız oluyor.

Tuttum bunu

hafifuyku | 24 April 2006 19:24

İlginizi çeken yazılara rastladığınızda, beğeninizi daha açık ifade etmenizi sağlayacak bir sistem geliştirdik ve yazıları “tutmanızı” sağladık. “Ben tuttum bu yazıyı arkadaş” hissine kapıldığınızda, yazı başlıklarının yanında yer alan “tuttum” aparatını kullanın.

“Tuttum” komutu aynı zamanda beğendiğiniz yazıları daha sonra hesabım sayfanızdan tekrar ulaşabilmek üzere saklamayı; beğenilerimizden diğer üyeleri haberdar etmeyi; bu sayede benzer ilgi alanlara sahip kişiler ile tanışmayı ve üyeler tarafından belirlenen günlük/haftalık/aylık en çok tutulan yazılar listesinde sizin de tuzunuzun olmasını sağlar.