http://sahipsizgemi.blogspot.com/2012/01/turkiyenin-ihracati-gelistirme-kafasi.html
tesvik hakkında tüm yazılar
Bende başlıyorum gıdıklamaya ama şimdi değil bir ara gıdıklarım:)
admin | 18 November 2009 11:28
Türkiyemizdeki birçok değer gibi şifalı termal kaplıcalarımızın da daha yeni yeni değeri anlaşılmaya başlandı.Yüzlerce çeşit hastalığa iyi gelen bu şifalı sularımızın işletmesini yine yabancılara kaptırmak üzereyiz.Tıpkı diğer yeraltı zenginliklerimiz gibi.Mesela dünyanın en büyük altın madenlerinden biri Bergama’da bulunuyor ve yabancı bir firma çıkarıyor.
Şimdi hastalıklar artmaya başladı.Avrupa ve amerika nufusu giderek yaşlanmaya başladı ya en faydalı termal kaynaklar nerde Türkiyede.Tamam artık bu dünya yüzünde bir eşi daha olmayan termal sularımızı da onlar işletmeye hazırlanıyor.Yakında kendi memleketimizde bizler yabancı muamelesi görmeye başlarsak hiç şaşırmayın.Ama neden böyle oluyor diye kendimize sormamız lazım.Çünkü bizler Türk sermayeli gariban yatırımcılara destek olmuyor ve onları neredeyse yerin dibine geçiriyoruz.Hükümetler de öyle yapıyor.Turizm teşvik kanunu çıkarıyor.Bak bakalım hangi yerli firma bundan yararlanabilir.İstenen şartlar hangi yerli kuruluşta var.Ne anladık turizm teşvikten.Sanki cümleten elbirliği edip memleketi yabancılara teslim etmek için seferber olmuşuz.İnanılır gibi deği.Dünyanın hiçbir ülkesinde rastlanmayacak bir davranış bozukluğu içine girmişiz hepimiz.Herkes birbirinin sırtından geçinme yollarını arıyor.Ne olacak bu halimiz.
Bakacağım bakalım yazılarım değer verilip okunursa memlekette neler olduğunu daha doğrusu yukardakilerin gene ne haltlar karıştırdığını kimsenin kızmayacağı bir dille anlatacağım.Öyle ya Allahın bildiğini kuldan saklamaya ne hacet
ssk primlerini devlet ödeyecek.
massay | 01 October 2009 11:18
http://www.muhasebetr.com/ulusalbasin/yazdir.php?haber_id=4777
Sanal sermaye ve kriz.
srkncntrk | 08 October 2008 09:27
Dünya piyasalarında oluşan büyük kriz’in baş aktörü Amerika ve yardımcı rollerde AB devletleri.
İşte bu iki süper güç’ün yaptıkları hatalar neydi,
- Amerika özellikle 1980 yılından sonra Bill Gates
v.b.girişimciler tarafından bilgisayar ve internet teknolojileri alanında katma değeri yüksek ürünler
ürettiler ve bunları 2000 yılı başlarına kadar geliştirdiler ve büyük bir ekonomi yarattılar. - Amerika devleti özellikle 2000 yılından sonra bu büyüyen ekonomiyi yani silikon vadisi’nin önünü kesecek politikaları hayata geçirdi. Bu politika neticesinde 2003 yılından sonra ırak’a yapılan operasyon’a yani savunma sanayi’ne kaynak aktarıldı, hatta tahminden daha fazla bir kaynak aktarıldı. Halkın endişelerini gidermek içinde kredi musluklarını (mortgage v.b.) açarak, inşaat sektörünü ve tüketimi canlandıracak sahte bir refah ortamı yaratıldı.
- Amerikan halkı kazandığından daha çok yemeye, hatta çin sen üret biz üretmeyelim, bizde para çok sen üret biz tüketiriz mantığıyla buraya kadar gelindi. Tabi olarak üretimin olmadığı, üretimin ve teknolojinin teşvik edilmediği ve geri dönüşü olmayan savaş yatırımları amerika’nın sanal sermayesini çökertti.
Avrupa’da bundan nasibini aldı. Amerika’da refah yükselince euro paritesi’de üstünlük kurunca bizim neyimiz eksik deyip, onlarda aynı cendere’nin içine düştüler. Çalışma saatlerini düşürdüler, sağlık harcamalarını maksimum düzeyde tuttular. Biz avrupalıyız, moderniz az çalışırız, başkaları üretsin, biz zamanında çok kazandık, çatır çatır yeriz dediler. - Sonuç olarak, üretmeden kazanılmaz, kazanmadan yenilmez.
- Ne demiş atalarımız, Çalışan demir pas tutmaz, Ayağını yorganına göre uzat, Hazır’a Dağ dayanmaz, Borç yiyen, kesesinden yer.
Atalarımız hakikaten haklıymış…
Intelden yeni tasarımlara teşvik
baris61 | 10 May 2007 23:00
ıntel Intelden yeni tasarımlara teşvik Intel firması yeni tasarımlara teşvik amacı ile ne kadar kazandığını bir yarışmada açıkladı. Eylül ayında San Francisco Intel Geliştiriciler Forumunda duyurulan Intel Core İşlemci Yarışması orijinal tasarım üreticilerine ve orijinal ekipman üreticilerine açık bir yarışma. Birincilik ödülünü kazanan sistemin seri üretime geçirilmesi için Intel kazanan sisteme destek sağlıyor. TriGem’e de ek maliyetlerinin karşılamasına yardımcı olması amacıyla, 300.000 dolara kadar; pazarlama işbirliği ve promosyon giderleri için de 400.000 dolara kadar destek olacak. İkinciliği kazanan Mesiro ise kazanan sisteminin seri üretime geçirilmesi için 300,000 dolara kadar destek alacak.
AB Kaynaklarını Kullanın
akk1975 | 25 April 2007 22:01
İmkanları ve fırsatları her zaman bilgisizlikten ve deneyimsizlikten kaçırır insanlar. Yıllarca uğraşıpta kapısına ancak yanaşabildiğimiz Avrupa Birliği’nin sunmuş olduğu bir çok imkanı kullanamıyoruz. Birçok konuda Avrupa bizimle birlikteliği kabullenemese de. Avrupa Birliği fonlarından üye ülkeler olduğu kadar aday ülkelerde yararlanabiliyor.Tabiki Birlik bütçesinden ayrılan miktarla sınırlı olmak kaydıyla. Türkiye içinde ayrılmış bir kısım fonlar var. Bunların büyük kısmı kullanılamıyor. Çünkü bu konuda yeterli bilgi yok. Gerçi yakın zamanlarda Ticaret Odalarının ve bazı bankaların bu konuyu açıklamak ve toplumu bilgilendirmek için yaptığı sempozyumlar var. Fakat yeterli olmadığını düşünüyorum. AB sağlık, eğitim, toplum, çevre, kırsal kalkınma, kültürel miras, tarım, vs. konularda proje ve programlara mali destek vermekte. Bu destek nakdi değil fakat yatırımların finansmanı şeklinde olmakta. Ülkemizi 8 kısıma ayırmışlar ve bölge bölge teşvik vermekteler .Bu teşviklerin büyük kısımı hibe şeklinde KOBİ’lerin desteklenmesi konusunda çok önemli bir kaynak.
Eğer bir işletmeniz varsa şartlarına bakmaya değer.
Öğrenciyseniz ülkeler arası öğrenci değişim projelerinden yararlanabilirsiniz.
Eğitim görevlisi veya öğretmenseniz eğitim konusunda uygulamak istediğiniz fikirleriniz varda kaynağınız yoksa değerlendiribilirsiniz.
Bir ilçe veya ilde dernek veya vakıfsanız projelerinizi gönderebilirsiniz. Yerel yönetim olarak yapmak istediniz projeleride finanse edebilirsiniz nede olsa seçim yaklaşıyor. Seçim yatırımı veya seçim propagandasında kullanılacak fikir gerek.
Bu konularda ücretsiz danışmanlık yapan kurumlar var.
Neden sizde Avrupa Kaynaklarıyla fikir ve projelerinizi desteklemeyesiniz ki belki yarın dahada zorlaşacak kaynak kullanım şartlarını şimdi öğrenip fırsat kaçırmadan değerlendirin.