Zeus-mitoloji
Tipik bir mitoloji ansiklopedisi meraklılarına güzel dizeler sunuyor. Mitolojik kahramanlar mı dersiniz, Mitoloji sözlüğü mü dersiniz hepsi mevcut.
Tipik bir mitoloji ansiklopedisi meraklılarına güzel dizeler sunuyor. Mitolojik kahramanlar mı dersiniz, Mitoloji sözlüğü mü dersiniz hepsi mevcut.
Sadullah Paşa Yalısı ,Sadullah Paşa’ya babasından kalan, Onun da kardeşlerinin hakkını ödemek şartıyla tek başına sahip oldugu muhteşem bir yalı. Ancak hakkında tüm boğaz yalılar için anlatıldıgı gibi anlatılan o kadar çok lanet hikayesi var ki , ancak kulaktan dolma şehir efsaneleri çıkartılacak olursa Sadullah Paşa’nın hayattaki akrabalarından birinin ve bu yalıyı korumak için kurulan bir vakıf tarafından çıkartılan kitabın anlattıklarını göz önüne alarak bilgi edinebiliyoruz.
Tanzimat Dönemi’nin önemli devlet adamlarından biri olan Sadullah Paşa pek çok dil bilen bir aydındır, başarılarından sonra Viyana sefirliğine atandıktan sonra ülkesi ve ailesinden ayrı kalmak, ülkesine dönmek için izin alamamak kendisinde bir bunalım başlatır, hizmetçisiyle ilişkiye giren paşa onun da hamile kalmasıyla iyice çıkmaza düşer.İntihar kararı alan paşa gaz hortumu ile intihar etmeye çalışsa da başaramaz ve kurtarılır ama çok kısa süre sonra ölür.1999 da vefat eden Sadullah Paşa’nın gelini Münevver Ayaşlı bir kitabında onun intihar etme girişimine asla inanmadıgını , ölümünde başka sebepler olduguna inandıgını belirtir. Sadullah Paşa’nın ölümünden sonra paşanın eşi Necibe Hanım şuurunu kaybeder ve öldügü zamana kadar her gün pembe elbisesini giyerekeşini bekler, bunun nedeni gençken paşanın O’na pembenin çok yakıştıgını söylemesidir.
beyazıt kulesi 1749 yılında ahşap olarak yapıldıgında 85 metre idi.Kule önce cibali sonra yeniçeri ayaklanması yangınlarında yandı. 1828 de tekrar inşa edildi.o dönem yangınlar bu kuleden izlenirdi.
istanbul üniversitesi kampüsü içinde yer alan kule meteorolojik amaçla da kullanılmıştır. (beyazıt kulesi restore ediliyor)
giotto çan kulesi italya floransa’da floransa katedrali’nin bir parçasıdır.84 metre yüksekligindeki kule kabartmalarla dekore edilmiştir.
Kare şeklinde inşa edilen çan kulesi 14 metre genişligindedir, 1982 yılında Unesco listesine alınmıştır.Kulenin içindeki heykel koleksiyonu bir hayli zengin, Floransa’nın en ünlü sanatçılarının çeşitli eserleri burada yer alır.
vasco de gama anısına yaptırılan Belem Kulesi Portekiz’in başkenti Kizbon yakınlarında bulunan Belem‘de yer almaktadır.Gotik manuel tarzındadır, 1983 yılında Unesco tarafından korumaya alınmıştır.
Portekiz’in keşifler çağının sembolü oldugundan dolayı çok önemli olan kule askeri mimar Francisco de arruda tarafından yapılmıştır ve 2. ferdinand tarafından onarılmış, 1910 yılında ulusal anıt olarak ilan edilmiştir. jerónimos katedrali de Belem’in ikinci büyük anıtıdır.
Rap türkiye’ye ilk geldiğinde hiç hoş karşılanmadı. Anadolu’da özellikle tarzı ne olursa olsun tüm sanatçılar karşı çıktı. Rap’i müzik olarak görmediklerini söyledir. Rapçilere serseri, uyuşturucu bağımlısı gözüyle bakılıyordu. Rap’in Amerika’dan gelme bir sömürü aracı olduğu düşünüldü. Oysa şu an o ilk zamanlardan yaklaşık 15 sene geçti ve türkçe rap gençler arasındaki en popüler müziklerden biri. Hatta akım bile denilebilir buna. Bu nasıl mümkün oldu da bu kadar yükseldi? Artık siz ne derseniz; alt kültür, müzik, sanat, saçmalık..
Hip hop; break dans, graffiti, rap söylemek ve dj’lik yapmaktan oluşur. Ülkemizde rap kadar yayılmış bir kolu yok. Bunun nedenini bulmak bize birçok ipucu verecektir.
Ülkemizde rap’ten önce break dans modası hakimdi. O zamanlar çok az rapçi vardı. Break dansçıların çaldığı müzikler hep yabancı mclerin oldukları şarkılardı. Fakat Anadolu’da dahi birçok break dans grubu vardı. Ta ilkokuldan başlayarak gençler break dans hareketlerini öğrenir, sokak ortalarında yarışırlardı. Şehir meydanlarında gösteri yaparlardı. Ama dediğim gibi ne kadar ilginçtir onların arasında bir tane bile mc yani rap söyleyen birileri yoktu, birisi çıkıp bağıra bağıra kafiye üretmeye çalışmazdı. Break varken rap’e gerek duyulmazdı, break yeterince etkili ve havalıydı. Üstelik break yapmak çok daha zordu rap’e göre. Çok ilginç bir şekilde bu böyle oldu ve ülkemize break dans rapten çok daha önce yerleşmişti. Breakin rapten önceliği 2000’in ilk yıllarına kadar devam etti. Break dansın yayılması ise 90’lı yıllar da başlamış olmalı.
Çok eski çağlarda ayakkabılar ayakları korumak için kullanılıyordu, ancak ortaçağ ve yeni çağdan itibaren daha estetikleştirilen ayakkabıları dönem dönem izleyelim, yakın tarihe şöyle bir göz atalım.Bugünün modacılarının etkilendikleri dönemleri öğrenelim.(Ayakkabı tarihi)ne bakacak olursak 14. yüzyıldaki aşırı sivri burunları,1575 te moda olan mantar topukları, 17 yüzyılda ortaya çıkan uzun çizmeleri görebiliriz.Burada 1830 yılından kalma bir çocuk ayakkabısı görülebilir.(Tarihi ayakkabılar )
Her çiçeğe bir anlam yüklenir. Nilüfer çiçeği yenilenmeyi sembolize eder. Antalya’nın kırkgöz su kaynaklarında açan bu nadide Nilüferler de , umarım güzel günlerin habercisi olur.
Kırkgöz sadece doğal güzelliği ile değil, tarihi zenginlikleriyle de dikkat çeken bir bölge. Antalya’nın giriş kapısı olarak adlandırılabilecek Burdur yolu üzerindeki kırkgöz kaynaklarının hemen yanında tarihi kırkgöz Han bulunuyor. II. Gıyaseddin Keyhüsrev Bin Keykubat tarafından (1236-1246) yapılmış.
Türk tarih kurumu‘ndan belgesel niteliğinde görüntülü çalışmalar. Tüm çaLışmalar deneme Mahiyetinde Hazırlanmıştır.
Türk El Sanatları (Ebru) Belgeseli
boyutu:18.825 KB
Osmanlı Kadın Giyimi Belgeseli
boyutu:15.099 KB
Karagöz Belgeseli
11.210 KB
Mezar Taşları Belgeseli
boyutu: 12.395 KB
Yazma Eserler Belgeseli
boyutu: 15.543 KB
Sabuncuoğlu Şerefeddin Belgeseli
boyutu: 27.3 MB
Kültür Mirasımız İnebolu
boyutu: 17.047 kb
Eskilerden kalma ama o döneme damgasını vuran bilgisayar reklamları.1980’lerde bilgisayar fiyatları düşünce çıkan nostaljik reklamlar
Bursa BüyükŞehir Belediyesi’nden Bursa’yı tanıtan Yapılan yatırımlarını, projelerin detaylarını, Bursa’nın alt yapısının, çevresinin, tarihi miraslarının, ulaşımın, alt yapının, sosyal ve spor alanlarının da hakkında bilgiler bulabileceğiniz sitesi “Marka Kent Bursa”
ya bakmak için burdan buyurun.