bildirgec.org

string hakkında tüm yazılar

Geleceğin enstrümanı: Kitara

konami | 22 December 2010 09:57

Teknolojinin gitara uygulanmış versiyonu: Kitara. Misa Digital Instruments firması tarafından üretilen Kitara’yı çalmak aynı bir gitarı çalmak gibi fakat büyük bir farkla: Kitara’da tel yerine dokunmatik bir ekran bulunuyor. Gövdesine klasik bir gitarda olduğu gibi 24 perde bulunuyor fakat perdelerde tel yerine 6’şar adet düğme kullanılmış. Bu durum gitarın çalınmasını kolaylaştırıyor.

c#’ta String’teki Html Tag’ları Silme

admin | 09 September 2010 15:19

Bazı durumlarda database’e kaydederken herhangi bir WYSIWYG Editor’den gelen yazıyı sadece text olarak kaydetmemiz gerekebilir. Böyle durumlarda string’ten bütün html taglarını kaldırabilmemiz için kullanabileceğimiz fonksiyon;

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
public string HtmlTemizle(string text)
{
return Regex.Replace(text, @”<(.|\n)*?>”, string.Empty);
}
// Kullanımı ise;
string strHtml = HtmlTemizle("<br/><a>Ali Ata Bak.</a>");
Response.Write(strHtml);
// Sonuç : Ali Ata Bak.

pythonda Stringler

admin | 22 July 2009 13:47

Bir önceki yazımda pythonu baya övmüştüm, şimdide pythondan bahsetmemek olmazdı. Başlığımda ingilizce olarak yazdığım string, google amcanın çevirisiyle ‘dize’ oluyor. Aslında strings yada dizeler demem lazımdı ama ilki tamamiyle yabancı ikinciside pek tanıdık değil.

pythondaki string fonksiyonlarını anlatmadan önce bilmeyenler için stringin ne olduğunu öğrenelim. Stringler, char’ların bir araya gelmiş halidir. char ise tek bir karakteri ifade eder. Yani örnek olarak ‘a’ bir karakter, ‘abc’ ise bir stringtir. Fakat stringimiz üç adet karakterden oluşuyor.
Konuya böyle girmek istedim çünkü stringleri ayırma fonksiyonlarına gelince biraz karışabiliyor.

C#’da array, random,swicth kullanımı ve şans oyunu olasılık hesaplama

vectro | 02 April 2009 12:36

Merhaba arkadaşlar array, random sınıflarını da tanıyacağımız bu makalenin ilginç bir hikayesi var gerçekten. Her programcı gibi bir nebze olsun içinizde bir program, bir proje yapıp köşeyi dönme isteği olduğunu düşünüyorum. işte yine böyle günlerden birinde kafama bir şey dank eder.Milli Piyangomuzun 10 numara oyunu için bir program yapsak(çıkma olasılığı nispeten daha yüksek bir oyun) şöyle üç beş bin tl’lik 10 numara oynasaydık bize çıkarmıydı diye aklımızdan geçti ve programı yazmaya karar verdim. neyse uzatmadan konuya geçelim.

oyundan kısaca bahsedecke olursak 80 sayodan 22 sayı çekiliyor 10 tanesini bilirseniz büyük ikramiye sizin çok sayı çekildiği için olasılık yüksek gibi. üstelik 9 bilene de fena vermiyor. 8,7,6 ve 0 biline de ikramiyeler var.

Mysql Mantıksal Operatorler ve Fonksiyonlar 3

tayfurboler | 31 March 2009 10:10

Mysql Mantıksal Operatorler ve Fonksiyonlar 3,

% :Mod alma işlemi için kullanılır.

Select 10%100;–>10

+ :
Toplama işlemi için kullanılır.

Select 10+10;–>20

– :Çıkarma işlemi için kullanılır.

Select 10-10;–>0

* :Çarpma işlemi için kullanılır.

Select 10*10;–>100

/ :Bölme işlemi için kullanılır.

Select 100/10; –>10

Between : Belli bir aralıkda arama yapar.

Select 1 between 2 and 3;–>0
Select ‘b’ between ‘a’ and ‘c’;–>1 (b a ile c arasındaysa true değilse false döndürür.)

Nesne Yönelimli Javascript Uygulamaları

admin | 07 January 2009 10:50

Javascript, her ne kadar bazı yüksek uçan programcılar tarafından bir programlama dili olarak görülmese de (hatta bu sözcüğü olur olmadık kullanmanıza kızarlar) oldukça sağlam ve kendisine insanı hayran bırakan gelişmiş özellikleriyle, bir çok programlama diline taş çıkartıyor. Tüm bu kabiliyetlerini biz sineye çekiyor ve mütevazilik adına javascript’e, ismi gereği script dili demeyi tercih ediyoruz.

javascript, yapısı gereği, bir uygulama oluşturmaya başladığınız andan itibaren, her işlemi bir nesneye yaptırır. İki adım öteye gitmek için nesnelerden başka seçeneğiniz yoktur. Örneğin bir fonksiyon yazmaya karar verdiniz diyelim.