bildirgec.org

spam engelleme hakkında tüm yazılar

spam ile mücadele: ücretsiz captcha çözümleri

GokhanKARAKAS | 15 June 2010 17:05

captcha; (completely automated public Turing test to tell computers and humans apart) genellikle web formlar içinde olup gerçek kullanıcıyı bottan ayırt etmek için spama karşı web formu korumak için kullanılır.
captcha scriptler vasıtasıyla spam posta veya her türlü içeriğin web form tabanlı gönderileri engellemektir. bunu genellikle görünümü bozulmuş metini kullanıcının doğrulamasını isteyerek spamın önüne geçmeye çalışırlar. aşağıda spam mesajları engellemek için web formlara yerleştirebileceğiniz ücretsiz çözümler listelendi.

1.Recaptcha

bir çok web sitesinde kullanılan recaptcha, recaptcha.net adresine gmail hesabınız ile giriş yaptığınız taktirde; php, asp.net, python, perl, ruby, java projelerinizde kullanabileceğiniz eklentiyi sizlere sunmakta.
2.Akismet

spama karşı mail adresi gizlemede yeni bir yaklaşım

opian | 13 April 2010 17:01

herkesin bildigi gibi birçok insan mail adresini spam botlarindan, crawlerlardan korumak için blogunda, forumlarda yada iletişim ihtiyacı duydugu diğer ortamlarda ya metin[at] mail.com şeklinde geçici bir yöntemle paylaşmak zorunda kalır. http://nosp.me adresinden alınabilecek mail adresinize alternatif olarak kullanabileceğiniz http://nosp.me/mtn gibi bir link ile spam botlarına yakalanmadan bunu gercekleştirebilirsiniz. size ait mail adresine erişmek isteyen gerçek kişi captcha korumasını geçtikten sonra mail adresinizi görebiliyor. kolay basit ve kullanışlı bir yöntem.

İstenmeyen E-Postalar için uygulamalar

rhymes | 27 January 2010 11:50

Herkesin sıkıntısı olan istenmeyen(spam) e-postalar çoğu zaman bilgisayarımıza zarar vermekte veya istenmeyen bir e-posta kirliliği yaratmaktadır. E-posta servisleri her ne kadar bu konuda büyük mücadeleler versede sizlerinde onlara destek olmanız veya kendinize özgü çözümler üretmeniz gerekmektedir. Bu durumda ya e-posta ayarlarınızı düzenlemeniz yada ekstra uygulamalar kurmanız gerekmektedir. İşte bu uygulamalara örnekler:

MailWasher

MailWasher, güçlü spam filtresi sayesinde e-postalarınızı indirmeden önce kontrol edebilir ve yönetebilirsiniz. bu sayede viruslü ve istenmeyen epostaları engellemiş olursunuz. MailWasher, Outlook, Outlook Express, Incredimail, Thunderbird, Windows Mail, Gmail, Hotmail ve daha birçok e-posta programı ile birlikte çalışabilmektedir.

Spam Savaşları – 1

mostyy | 07 September 2007 13:22

Spam nedir, ne değildir artık herkes tarafından bilinen bir tanım. Peki her geçen gün değişen spam mesajlara karşı nasıl savaşabiliriz. İş hayatımda görevlerimden birisi de bu konu olduğu için, bu konudaki edindiğim bilgi ve deneyimlerimi çokta teknik olmayan bir yazı dizisiyle anlatmak istiyorum. Yalnız uzun bir dizi olacağını şimdiden belirteyim. Bu yazıda hotmail, gmail gibi kullandığınız hesaplardan ziyade kendi posta sunucusunu barındıran kurumsal şirketlerde ne tür önlemler alabileceğinizi ve bu önlemlerin tanımlarını bulacaksınız.

Elektronik posta iletiminde kullantığımız protokol olan SMTP (RFC821) protokolünde güvenlik, hız, kimlik denetimi gibi eksik olan gereklilikler kullanılmamıştır. Mesajlaşma hizmeti internetin ilk kurulduğu hizmetlerden olması dolayısıyla bu protokolde ilk zamanlarda geliştirilmişti. İşte bu eksiklikler yüzünden elektronik posta altyapısı maalesef günümüzde internetin en büyük problemlerine neden olmaktadır. Ancak bundan daha önemlisi, bence biz insanların eksiklikleri de çok fazla. Bir MP3 indireceğim diye bilgisayarına olmadık programlar yükleyen insanlar çok.Geçtiğimiz ay şirketime gelen 3,585,117 mailden sadece 848 (% 0.0) tanesi virüs içermesine rağmen 3,325,330 (%93) adet mail Spam mail olarak Anti-Spam server tarafından tespit edilmiş. Bunların dışında 135,051 (%4) adet mailde benim yazdığım kurallara takılmış yani ya türkçe spam yada istenmeyen dosya uzantılı mail. Aslında bu oran bu aya mahsus biraz fazla çıkmış. Genelde spam oranı %85 ler düzeyinde olurdu. Diğer konuştuğum mail sorumlusu arkadaşların şirketlerinde de orantı olarak bu tablodan çok fazla bir değişiklik olmadığını gördüm. En iyisi, gelen maillerin %75 inin spam olduğunu söyledi. Görüldüğü gibi çok korkulan virüslerden çok Spam mesajlar sistemi daha fazla meşgul etmekde. Tabii bu oran şirketinizde çalışan profili ile doğru orantılı olarak değişmektedir. Eğer şirketinizde çalışanlarız mail adreslerini sağa sola geyik mailler göndererek kaptırıyorsa , forumlara hiç korkmadan mail adreslerini yazıyorlarsa yada tuhaf sitelere üye olurken şirketinizdeki mail adresini kullanıyorsa
muhtemelen bu oran o şirkette bayağı yüksektir.