bildirgec.org

silverstripe hakkında tüm yazılar

Alternatif İçerik Yönetim Sistemleri

siriusbee | 09 July 2010 14:13

Wordpress’in neden dünyanın en çok kullanılan içerik yönetim sistemi (cms) olduğunu açıklayacak olursam sayfalar dolusu yazmak zorunda kalırım. O nedenle direkt konuya geçsem daha doğru olacak. En bilinen ve en iyi 3 içerik yönetim sistemi hepimizin bildiği üzere wordpress, Joomla ve Drupal. Her birinin işlevi ve özellikleri diğerlerine göre farklılıklar gösterdiğinden, kurmak istediğiniz siteye göre doğru CMS’i seçmeniz gerekiyor. daha önce bununla ilgili yazdığım CMS Karşılaştırması: Wordpress mi, joomla mı, drupal mı? başlıklı bildiriyi ve altındaki yorumları okumanızı tavsiye ederim.

Şimdi gelelim esas konuya…

Küçük bir araştırma ile aslında o kadar çok CMS’in olduğunu görünce çok şaşırdım ve içlerinden en iyilerini inceleyip, kısaca tanıtmak istedim. Belki aralarında işinize yarayanlar çıkabilir. başlıkları tıklayarak resmi sitelerine gidebilirsiniz. ama önce altındaki açıklamaları okumanızda fayda var.

DotCMS

DotCMS’i neredeyse bütün içerik yönetim sistemlerinden ayıran en önemli özelliği java tabanlı olması. Ve bir de üstüne açık kaynak olunca, java geliştiricilerin en çok tercih ettiği cms bu doğal olarak. aynı zamanda crm (müşteri ilişkileri yönetimi) olarak da kullanabilecek kadar gelişmiş bir yapıya sahip.

2009 Yılı En İyi İçerik Yönetim Sistemi (CMS) Ödülleri

drupaloSa | 16 November 2009 12:01

Packt Publishing tarafından her yıl dağıtılan ödüllerde, bu yıl da büyük bir rekabet yaşandı. Halka açık oylama ve jüri seçimleri sonucunda, farklı kategorilerde ödül kazananlar şöyle:

Drupal, Joomla ve WP'yi geride bıraktı.
Drupal, Joomla ve WordPress rekabeti

2009 Yılı En iyi Açık Kaynak CMS ödülü

Drupal ve Joomla’nın geçen yıllarda sürekli olarak ilk 2’yi paylaştıkları büyük ödülde, bu sene farklı bir uygulamaya gidilerek her iki sistem de bu kategoride aday gösterilmedi. Bu uygulamayla diğer sistemlere yer açılmış olurken, Drupal ve Joomla, Hall of Fame adlı eski birincilerin yarıştığı ayrı bir kategoride birbirleriyle yarıştılar. Sonuçta, bu yılki büyük ödülü kazanan ise Wordpress olmuş oldu.

  1. Wordpress
  2. MODx
  3. SilverStripe

2009 Yılı Şeref Kürsüsü (Hall of Fame) Ödülü

Bu yıl ilk kez açılan ve daha önceki yıllarda En İyi Açık Kaynak CMS ödülünü kazanan sistemlerin yarıştığı bu kategoride, Drupal ve Joomla aday gösterilmişti. Geçen yıllarda da olduğu üzere, Drupal, Joomla’yı geride bırakarak ilk kez verilen bu ödülü kazanmayı başardı.

  1. Drupal
  2. Joomla

Bu dalda aday gösterilen sistemlerin her biri için, En İyi Tema ve En İyi Eklenti/Bileşen oylaması da gerçekleştirildi. Drupal’de Zen teması ve Views eklentisi; Joomla’da ise Affinity teması ve noixACL bileşeni bu ödüllere layık görüldüler.

A’dan Z’ye 50 tane İçerik Yönetim Sistemi (CMS)

mkd | 20 April 2009 17:33

Bildiğiniz gibi içerik yönetim sistemleri kodlama yapmayı bilmeyen insanlar için kurtarıcı niteliğindedir. Gerek kullanımı olsun, gerek eklentileri, gerekse de tasarımı bizi oldukça rahat ettirir. Ancak sonra şu sorun ortaya çıkar; yapacağımız siteye göre hangi içerik yönetim sistemini kullanacağız? Amacına uygun bir içerik yönetim sistemi bulmak bazen gayet zor olabilir. İsteklerinizi tamamen karşılaması için epey araştırma yapmak zorunda kalabilirsiniz. bu bildiride sizler için bu içerik yönetim sistemlerinden pek duyulmayanları ve hepimiz tarafından bilinenleri sunacağım.

Anantasoft Gazelle CMS 1.0

Atarone 1.3

silverstripe içerik yönetim sistemi

mkd | 05 September 2008 23:46

silverstripe içerik yönetim sistemi
silverstripe içerik yönetim sistemi

SilverStripe açık kaynaklı bir içerik yönetim sistemi.Bu işletim sisteminde ne ararsanız var içerik olarak yani sürekli geliştiği belli. Birçok eklenti içinde mevcut. Bunları sayarsak Blog, Online Satış (paypal destekli), Üyelik, Flickr Galeri, Forum, Galeri (kendi hostunuzda), Harita (googlemap), Youtube Galeri göze çarpan eklentiler.. Bu eklentiler sayesinde bir çok site yapmanız mümkün (satış sitesi, blog vs.) Rss desteği bulunmakla beraber rss okuma özelliği ile başka sitelerdeki rss akışlarını sitenizde gösterebilirsiniz.Ayrıca sistemde widget desteğide bulunmakta. Gelişmiş yönetim paneliyle site üzerinde tamam kontrol sağlayabilirsiniz. Sistem gereklilikleri ise PHP 5.2.0 ve üzeri , MySQL 4.1 ve üzeri. Türkçe dil desteği olmakla beraber türkçe yardım sitesini bulamadım.