bildirgec.org

sık kullanılanlar hakkında tüm yazılar

En Sevdiğiniz Siteleri Bir Sayfaya Toplayın!

Atomic Bomb | 18 September 2010 17:22

Bir kaç gündür, firefox‘umda duran yer imlerine bakıp duruyorum. Haber siteleri, sosyal paylaşım siteleri, rss beslemeleri vs. Hem güzel görünmüyorlar, hem de yer kaplıyorlar ve girdiğim siteleri en azından bir tab boyunda az görmeme neden oluyorlar.

Bunun üzerine kendime şu soruyu sordum: Bütün bu siteleri göze güzel görünür bir biçimde, derli toplu bir sayfaya yerleştirsem nasıl olur? İnternette ufak bir araştırma sadece bunun için yapılmış onlarca site keşfetmemi sağladı.

Bahsedeceğim sitelerin en yakın akrabalarından birisi de, başlangıç sayfası (start page) dediğimiz tarz siteler. Bunlar daha çok widgetlar (kutucuklar) yoluyla çalışan siteler. Ben ise daha çok yer imlerini (en çok kullandığımız siteler) tek sayfada görebileceğimiz şekilde dizayn edilmiş siteleri inceleyeceğim.

1- MyFav.es
Minimalistik bir anlayışla ortaya çıkan yer imleri sitelerinden birisi olan myfav.es isim olarak da oldukça yaratıcı. (my favorities-favorilerim)

İnternette Sayfa Numaralarına Son

beyrek | 13 May 2009 17:55

Artık PageZipper sistemi sayesinde, web sitelerinde sayfa numaralarına tıklamak zorunda değilsiniz.
Çok kolay bir kullanıma sahip olan bu sistem, bildirgeç, google, digg… vb. numaralandırılmış sayfalardan oluşan siteleri gezmenize kolaylık sağlıyor. sayfayı aşağıya indirdiğinizde, sistem otomatik olarak diğer sayfayı yüklüyor.
Yapmanız gereken, bu sayfadaki to install başlığının altındaki PageZipper linkini sağ tıklayarak, yer imlerine (sık kullanılanlar listesine) eklemek,

yer imlerine ekle
yer imlerine ekle

ve gezeceğiniz website açıkken, yer imlerine eklediğimiz Pagezipper’ı tıklamak.

Sık kullandığınız siteleri kaybetmeyin

mesuthayat | 04 November 2008 22:37

Birden fazla internet tarayıcısı kullananlar eğer yerimlerini del.icio.us gibi sitelerde saklamıyorlarsa, sık kullandıkları siteleri herbirine ayrı ayrı kaydedip düzenlemek zorundadırlar. bu program sayesinde bu dertten kurtuluyorsunuz.
Power Favorites ile kullandığınız tüm tarayıcılar (firefox, ie, opera, avant v.b. ) arasında sık kullanılanlar listenizi ortak olarak kullanabilirsiniz.

Netlicious

eburhan | 18 February 2008 09:46

Netlicious, sosyal imleme sitesi Del.icio.us için bir masaüstü istemcisi. Yani masaüstünüzden imlerinizi listeleyebilir, HTML/XML olarak yedekleyebilir, arama yapabilir ve etiketlere göre filtreleyebilirsiniz. .NET 2.0 Framework gerektiren bu masaüstü istemcisini procanta.com adresinden indirebilirsiniz.

Plum

Clicia x | 22 November 2007 08:13

Gecen hafta Silicon Valley’in CEO’lari, VC’leri ve Partner’leriyle guzel bir bulusma duzenlendi. Iclerinde Google, LinkedIn, Facebook’u hayata gecirenlerin oldugu bu super sicak toplantidan yeni bir icerik aracini takdim etmek istiyorum: PLUM.

PLUM’in CEO’su Norvec’li Hans Peter Brondmo, MIT mezunu bir entrepreneur. Kendisini bir fikir adami olarak tanitti ve Plum’u nasil kurduklarini, zorlu bir mucadeleden sonra nasil multi-milyon dolarlik KILLER FIRM haline geldiklerini anlatti. Gelelim Plum araclarinin ne olduguna.

online yerimi

srknc | 05 November 2007 12:32

Yerimleri – Sık Kullanılanlar çoğu kişi için önemli bir yerde duruyor. Hem bunları yeni işletim sistemi kurarken kaybetmemek, hem farklı işletim sitemlerinde bunlara erişebilmek, hem de başka bilgisayarlarda bunu kullanabilmek önemli bir sorun.
Firefox kullandığım için buna geçici çözümü, bir backup programı ile bulmuştum. Bu program windows üzerinde istenilen tarihte C:Program FilesMozilla Firefoxdefaultsprofile altında bulunan bookmark.htmldosyasını harddisk’in başka bir kısımına atıyordu.
Ancak bu yalnızca ilk soruna çözüm oluyor.
Hem linux hem de win kullanan, başka bilgisayarlarda da çalışanlar için çözümü bu hizmet ve bu eklenti sunuyor.
Eklenti kurulduktan sonra menüye bir “online bookmarks” menüsü ekleniyor ve buradan kısa bir kullanıcı yaratma işleminden sonra mevcut yer imleri içeri aktarılabiliyor ve kullanılmaya başlanıyor.
Ayrıca kullanmak için ille de eklentiyi kurmaya gerek yok. Öyle ki siteden de yer imleri görülüp ekleme çıkarma yapılabilyor. Böylelikle linux’da eklenen bir yer imi windows’a geçince de kullanılabiliyor ve başka bilgisayardan da bunklara erişilebiliyor.
Vazgeçmek isteyenler için bir yedek alma aparatının da bulunması önemli.