bildirgec.org

şifreleme hakkında tüm yazılar

Hesaplama Canavarı (CalcuZilla.com)

dontlookback | 28 October 2011 10:46

Merhaba Arkadaşlar,

Geçenlerde nette gezerken gözüme ilişen yeni bir oluşumdan bahsetmek istiyorum. Domaini calcuzilla.com , çeşitli hesaplamaları kullanıcılarına sunan bir hizmet, her kesime hitap ediyor aslında, bir bakın derim.

Sitenin özeti şu şekilde

CalcuZilla.com www.calcuzilla.com
CalcuZilla.com evde, işte, okulda ya da günlük yaşantınızda ihtiyaç duyabileceğiniz basit ya da gelişmiş her türlü hesaplama aracını bir arada toplayacak bir sistem olarak düşünülmüş ve hayata geçirilmiştir.

300 Metreden USB..

Beacool | 28 February 2011 19:41

300 Metreden USB..

Devolo dLAN 200 AV USB extender bu, bu, nedir bu?
Bu, bu, nedir bu?

Yakında marketten aldığımız çikletin bile usb girişi olursa şaşırmayacağım. Günümüzde neredeyse her şey usb bağlantı veri yolu ile geliyor. Bir video kameradan telefona, hafıza kartından görüntü birimlerine ve yazıcılara kadar her şey usb. Ama usb ler bu kadar ürüne sahipken halen (bence) önemli bir sorunla karşı karşıyalar. Kablolarının kısalığı…

Düşünün bir ev arkadaşınızla ortak kullandığınız bir yazıcı ya da harici sabit diskiniz var ve kablosuz bir çözüm için yatırabileceğiniz ekstra paranız ya da kablosuz çözüm için imkânınız yok. Belki de çok daha farklı bir açıdan düşünürsek (doğrudur) sağlığınız açısından kablosuz çözümleri kullanmıyorsunuz. Bu durumda ortak kullanılan ürünlerin paylaşımı ciddi bir sorun teşkil edecektir…

Vigenere şifreleme sistemi

nelearful | 31 October 2010 14:52

Tarihte, esas olarak kırılamayan çok alfabeli şifreyi 1553 yılında Giovan Batista Belaso adlı bir italyan geliştirmiştir. 1586’da Fransız diplomat Blaise de Vigenere bu şifreyi biraz daha geliştirip ismini “Vigenere şifresi” yapmıştır. Vigenere şifresi uzun yıllar le chiffe indechiffrable(kırılamayan şifre) olarak adlandırılmıştır. Bu şifredeki düzmetindeki her harf ayrı bir şifre alfabeyle şifrelenir. Hangi şifre alfabenin seçileceğine anahtar sözcüğe bakılıp karar verilir. Böylece düzmetindeki aynı sözcükler için farklı şifremetinler oluşturulur.

windows: şifreli dosya ve klasörler

Socratesjr | 19 October 2010 14:36

merhaba arkadaşlar;
geçen sene bilgisayarımdaki bazı klasörlere, nasıl yaptıysam, erişimi engelledim. Tıklandığında klasör açılmıyor. Vista kullanıyordum, 7 kurdum yine aynı. Engeli tamamen nasıl kaldırabilirim?

TrueCrypte ile diskinizde sanal sürücü oluşturup,şifreleyin

alpmut | 11 August 2010 14:55

TrueCrypte programı ile taşınabilir veri depolama ortamlarını şifreleyerek verilerinizi koruyabilirsiniz.Program açık kaynaklı olup aynı zamanda kurulum gerektirmeden kullanılabilinir yani taşınabilir bir yazılımdır.Program şifreli bir sanal sürücü oluşturmanızı sağlıyor.İlk önce programı buradan indirebilirsiniz.Kısaca resimlerle programı anlatıcam.

Açılan 1.sayfa
Açılan 1.sayfa

1.)”Next” tıklıyoruz

2.sayfa
2.sayfa

SmartSwipe ile çek gitsin yahu!

Beacool | 11 May 2010 17:12

Gül gül.. Ay sonu görüşürüz...
Gül gül.. Ay sonu görüşürüz…

Kredi kartlarının hayatımıza girdiği günden bu yana ekonomimizin ne hale geldiğini konuşmaya başlasam herhalde sayfalar dolusu yazı yazmam gerekir. Sahip olmadığınız parayı harcamak ve taksitle aldığınız bir ürünün taksitleri bitene kadar aslında sahibi olmadığı gerçeğini unutan (ya da bilerek bilinçsiz bırakılan) bir kesim yüzünden birçok aile dağılırken, birçok yaşam da sona erdi.

Himmm.. Lazımmı?
Himmm.. Lazımmı?

Bu durumda banka mağdurlarımızı üzecek ama e-ticaret yapanları sevindirecek bir haberim var. Yakın bir zamanda sanal pos makinelerimiz evlerimize giriyor! Dışarıda yaptığımız gibi evde de kredi kartımızı pos makinesinden geçirip şifresi girilerek alışveriş yapılmasını sağlayan bu ürünün ismi SmartSwipe.

Veri güvenliği için bir adım atın: BitLocker

drol | 03 February 2010 12:36

Veri taşımak için kullandığımız usb hafızalar ve sabit disklerin sayısı gün geçtikçe artıyor. Ve artık birçok kişide birden fazla veri taşıma aracı bulunabiliyor. Kimi zaman evden işe, işten eve, kimi zaman da arkadaşlar ya da başka bilgisayarlar arasında veri taşımak için kullandığımız bu cihazların içerisindeki kişisel bilgilerimiz sizce ne kadar güvende?

Her an bir yerde unutabileceğimiz, çaldırabileceğimiz bu cihazların içinde başka ellere geçmesini istemediğimiz bir şeyler olabilir.

Bu durumda bazı önlemler almak iyi olacaktır. Bu önlemlere bir örnek olarak buyrun: BitLocker.

BitLocker(BL):

Microsoft (MS) tarafından Windows Vista Ultimate sürümü ile duyurulmuştu. Ancak Vista işletim sisteminin genel başarısızlığı arasında bu servis gözden kaçmış gereken ilgiyi görememişti.

Windows7 ile iyi bir çıkış yapan MS, BL’yi windows7’ye de koymayı ihmal etmemiş ve başarılı işletim sistemi ile tekrar göz önüne çıkmasını sağlamış.

Gelelim kullanım amacı ve nasıl kullanıldığına. Burda her ne kadar kişisel ihtiyaçlarınız tarafından yönlenecek olan bir durum söz konusu olsa da, genel anlamıyla BL, sabit diskinizdeki tüm verileri şifrelemeye yarayan bir yazılım. Bu yazılım sayesinde sabit disk, veri taşımakta kullandığınız usb memory ve harici disklerimizi şifreleyebiliyoruz. Böylece şifresi girilmeden disklere erişilmesi mümkün olmuyor.

Programsız dosya şifreleme

mhbbslmn | 16 March 2009 22:59

Herkezin bazı gizli dosyaları olabilir bunları pc nizde gizlemek için illa programlarla uğraşmaya gerek yok …
Şimdi masaüstünüze sağ tıklayın ve yeni bir metin belgesi açın…
Açtıktan sonra aşşağıdaki kodu kopyalayıp metin belgesine yapıştırın…

PHP’de Güvenlik ve Oturum Yönetimi

admin | 28 December 2008 16:15

Kullanıcı içerikli siteler yapmak istiyorsak bu kullanıcılara doğru bir şekilde işlemlerini yapabilmeleri için oturum izinleri vermemiz, bu oturumu yönetmemiz ve bunu güvenli bir şekilde yapmamız gerekmektedir.

Kullanıcının çevrimiçi olup olmadığını ve bu durumuna göre sayfalara erişip erişemeyeceğinin kontrolü için gerekli olan oturum yönetimini yapabilmek için çeşitli yollar bulunmaktadır.

Bu yazıda bahsedeceğim yollar PHP için düşünülmüş olup diğer internet programlama dilleri için de kullanılabilir. Benzer yaklaşımlarla, server olarak kullanılan bilgisayarlarda da hizmet alan kullanıcılar için sunucumuz bir oturum yönetimi yapmalıdır.

Veri şifreleme Algoritması

janktp | 23 December 2008 13:18

Avrupa’daki birçok ülkede olduğu gibi, artık Türkiye’de de online alışveriş yapan kişi sayısı bir hayli arttı. Hepimizin korkuları olmuştur. Acaba kredi kartı bilgilerim başkalarının eline geçermi, hack lenirmi düşüncesiyle. Bunun için yazılımcılar tarafından birçok güvenlik yazılımları yazılmış, algoritmalar hazırlanmıştır. İşte bu sitede buna benzer bir algoritma ile veri güvenliğini arttırmamızı sağlayan bir yazılım yapılmış ve girilen metin her seferinde farklı bir data oluşturarak verilerinizi şifreleliyor. Test amaçlı hazırlanan uygulamanın kullanıcılar tarafından çözülüp çözülemeyeceği merak konusu ve bu yüzden yazılım ile ilgilenen arkadaşların sistemi test etmesi istenmiş. Eğer uygulama güvenlik aşamasından geçerse Site üzerinde DLL dağıtımı yapılacak…
www.1eak.com