Artık okullar açılıyor.Bende böyle bir seri yapayım dedim.Umarım tüm öğrencilere yararlı olur.
Üniversite öğrencileri için:
Artık okullar açılıyor.Bende böyle bir seri yapayım dedim.Umarım tüm öğrencilere yararlı olur.
Üniversite öğrencileri için:
İnsanın belkide en güzel çağıdır öğrencilik yılları. Hele de üniversite. Özgürlük duygusunu bir türlü bastıramaz insan. Anne babadan uzakta her şey güllük gülistanlıktır onun için. Ama onunda bir zorluluğu vardır. Eve çıkan öğrencieler rahat duramazlar, elbet bir şeylerden saçma sapan, kimsenin aklına gelmeyen, patenti direk olarak öğrenciye ait buluşlar yaparlar. Bu bazen bir ütü, bazen çaydanlık, buzdolabı yada kanepe gibi her şey olabilir. Alkol ve sigara yada evde yaşama zorluğu gibi nedenler ( örnek teşkil etmesin ) her zaman öğrenciyi yaratıcılığa teşvik eden nedenlerdir. Öğrenci sınır tanımaz, öğrenci yaratıcıdır. Fakat bu yaratıcılığı nedense okul yaşamından sonra sona ermektedir. Bunun nedenleri arasında; takım oyununun sona ermesi, emir veren bir şahsın yada gurubun bünyesi altına girme, eski arkadaşlarla iletişim bozukluğu yada tamamen yok olması yada eve dönüş maruzatı sebebiyle anne baba kurallarına alışamama…
Öğrenci zeki, çevik, kurnaz ama bi o kadarda ahlaksız ve tembel olabilir, Kendini bile bile vize, final yada büt haftası gibi zamanlarda bunalıma sokan, depresyona giren bu şahıslar, diğer boş zamanlarında ders çalışmak yerine; siyasi, futbol yada kurtlar vadisi sohbetleri, halı saha maçları, batak yada okey (genelde 101 denen oyun tercih edilir) oynamaları, aylak aylak gezmeleri, sabahlara kadar cepteki son parayla içmeleri ve hocalarla bizzat 1. derece yakınan ailevi ilişkilere girme çabalarıyla ( Bilmem şu hocanın ben… )meşhurdurlar. Türkiyenin reddedilemeyen tek kurnaz varlıklarıdır kendileri. Bu zeka sonucuda işte böyle şeyler ortaya çıkmakadır…
milli eğitim bakanlığı; (SBS) seviye tespit ve başarı değerlendirme sınavlarını kaldırdı. dönem içinde ve yıl sonunda okullarda düzenlenen sınavların amacına hizmet etmediğine karar verildi.
Ankaralılar bilirler; Ankara’nın caddelerinde, sokaklarında, en ücra noktalarında bile rastlayabileceğiniz; Atatürk’ten kalma, otobüs görünümlü, uçak motorlu ulaşım araçlarımızdır.
Ankara’da okuyan öğrenciler onun varlığını daha çok hissederler ve onlar için ulaşımda huzurun başladığı yerdir.
Korsan kitap deyince insanın aklına popüler kitapların korsan baskıları gelir.. Burada ise bambaşka bir projeden söz ediyoruz.
Kolektif kitaplar oluşturma hedefiyle yola çıkan korsankitap, yazarlara kendi yazdıkları eserleri yayınlatma fırsatı veren ilginç bir oluşum. Şimdilerde ise gemiye “korsan yazarlar” aranıyor.
Halihazırdaki kitap basım-yayım-dağıtım-pazarlama-tanıtım yapısına karşı farklı bir yaklaşım sergilediği için korsan ismini alan proje ile, tek bir yazarın oluşturduğu bir kitap yerine, onlarca, yüzlerce hatta binlerce yazarın meydana getirdiği kitaplar ve setler oluşturulması hedefleniyor.
BİRLEŞTİRİLMİŞ BİR OKUL
Konya‘nın Boyalı Köyü’nün tek okulunu ziyaret ettim bugün. Okulda 1., 2. ve 3. sınıflar aynı sınıfta ders görüyor. Yani birleştirilmiş eğitim yapılıyor.Okuldaki öğrenci sayısı 14 ve o okulun hem müdürü, hem hizmetlisi hem de öğretmeni olan Ayfer Akkuş öğretmenimiz bu öğrencilerden sorumlu. Köyün nüfusu 150 ve % 100’ü de okuma – yazma biliyor. Öğrenciler o kadar tatlıydı ki insanın ısırası geliyordu. 🙂
MynoteIT öğrenciler için geliştirilmiş web tabanlı bir uygulama. web 2.0 uygulaması olarak nitelendirilebilecek bu sistem, öğrencilere bir çok olanak sunuyor.
kendinize sınıflar oluşturuyorsunuz. bu sınıflar içine öğrenciler ve notları, çeşitli dosyalar yükleme imkanı sunuyor (istediğiniz sınıfa).
http://manavgathaber.blogspot.com/2007/09/kenan-doulu-ya-minik-rakipler-dersi-ark.html