bildirgec.org

nova hakkında tüm yazılar

En İyi 10 Ucuz Fiyatlı Kayıt Mikrofonu

fckmeimfamous | 26 July 2008 08:26

müzik yapmak belki de dünyanın en pahalıya mal olan hobilerinden biridir. belirlediğiniz bütçeyle istediğiniz ekipmanlara sadık kalmak da çoğu zaman zor olabilir. bu adreste, bir yandan gayet iyi ses kaydı alırken, bir yandan da fiyatı çok uygun 10 adet mikrofon bulunuyor.
bazıları aşağıdaki gibi:
SHURE SM57
ortalama 100$’a Lenny Kravitz’in kayıt etmek istediği herşey için (davuldan vokale, hatta gitara) kullandığı mikrofon sm57, eğer 2 katını öderseniz, sm58 ve sm57’nin içinde bulunduğu paketi alabilirsiniz.

SHURE SM57
SHURE SM57

Rode NTK
Nickelback’in Long Road şarkısında, Chad Krueger’ın kullandığı kayıt mikrofonunu arıyorsanız, seçiminiz NTK. 500$’a bulabileceğiniz mikrofonun sesleri distort etmeden temiz kayıt yapabilme özelliği de var.

Rode NTK
Rode NTK

M-Audio Nova
Bu büyük kapsül, 130$ civarında, fiyatına göre iyi iş çıkaran ve Behringer C1’den ufacık daha iyi olan mikrofon Nova.

M-Audio Nova
M-Audio Nova

geri kalanı için liste burada.

tübitak’tan “gezegen bulma” çağrısı

tentena | 21 April 2008 23:58

türkiye bilimsel ve teknolojik araştırma kurumu
türkiye bilimsel ve teknolojik araştırma kurumu

tübitak’ın popüler bilim dergisi ”Bilim ve Teknik” gökbilimcilere, adını Türkiye’nin koyacağı bir gezegeni bulmaya davet etti. ”Gezegen Avcıları”, şimdiye kadar keşfedilmiş 300’e yakın güneş dışı gezegene bir yenisini eklemek için uzmanlar eşliğinde keşfe çıkacaklar. Gezegeni bulan ekip 100 Bin YTL ile ödüllendirilecek.

tübitak bilim ve teknik dergisi
tübitak bilim ve teknik dergisi

Bilim ve Teknik Dergisi’nin Nisan sayısında ”Haydi Teleskop Başına” başlığıyla verilen haberde, TÜBİTAK‘ın amatör gökbilimcileri iddialı bir sınava çağırdığı belirtilirken bu sınavın ”Ülkemizin adını göklere yazdırmak” olduğu ifade edildi.
Haberde, önümüzdeki yılın Uluslararası Astronomi Yılı olduğu ve Dünyanın her yerinde gökbilimle ilgili çalışmaların yapılacağı anımsatıldı. tubitak’ın gezegen keşfeden takıma 100 Bin YTL para ödülünü vereceğinin bildirildiği haberde, ileride miktarın yükseltilebileceği ya da süpernova, nova, küçük gezegen, kuyrukluyıldız keşiflerini de kapsayacak şekilde genişletilebileceği ifade edildi.

Bilemiyorum bu konuyu tübitak’ta kim araştırmış, ama ‘exoplanet’ denilen, güneş sistemi dışında keşfedilen gezegenlere keşfedenin önerdiği bir ozel isim (resmen) konulamıyor. Sadece etrafında döndüğü yıldıza atıfta bulunularak (ör: 51 Pegasi b) bir tanımlama verilebiliyor. Yıldızının önünden geçerken keşfedilen gezegenlere de OGLE standartı benzeri isimler veriliyor. O nedenle tübitak’ın belirttiği bu ‘isim vermeden’ kasıt bence gerçeği tam yansıtmıyor. Buradan ek bilgi okuyabilirsiniz.