bildirgec.org

mustafa altıoklar hakkında tüm yazılar

KISA KES FİLM YARIŞMASI GALA GECESİ!

kisakes | 02 June 2010 09:54

Ted Ankara Koleji‘nin ilkini düzenlemiş olduğu Kısa Kes Film Yarışması‘nın ödül töreni 28 Mayıs 2010 Cuma günü Ted Ankara Koleji İncek Kampüsü’nde düzenlendi.

Yarışmada yer alan 43 filmin yönetmenleri ve oyuncuları galaya katılırken, yarışma jurisinde yer alan Mustafa ALTIOKLAR, Beren SAAT, Selçuk YÖNTEM, Zerrin TEKİNDOR ve Nehir ERDOĞAN da galadaki yerlerini aldılar. Öğrencilerin hazırlamış olduğu yarışmanın koordinatör ekibinde Merve KARAMANOĞLU (Proje Sorumlusu Asistani), Zübeyde Nur ARGUN (İletişim Sorumlusu), Hazal ÖZTEKİN (Basın-Yayın Sorumlusu), Deniz Yalçın (Sunucu), İdil ÜNSAL(İletişim Sorumlusu) ve Melisa EKİCİ(Dekorasyon-Tasarım Sorumlusu) yer almaktaydı, ekibin başında ise Mustafa ALTIOKLAR‘ın kızı Arya Su ALTIOKLAR vardı. Koordinatör ekibi sırasıyla yarışmanın oluşum sürecini anlattı.

Lise öğrencisi olan Barış Türkeri ekibi ile kendi bestesi olan “Gelibolu’ya Ağıt” adlı enstumantal parçasını seslendirmesinin bitiminde ödül törenine geçildi.

İstanbul’a birde buradan bakın : Ağır Roman

gorcun | 14 April 2009 09:52

Ağır Roman
Ağır Roman

Hasan Kaçan’ın romanından uyarlanan bu film şahsi fikrimce Türk sinemasında çok önemli bir eserdir. Aykırı yaşayan insanların aykırı hayatlarını gözler önüne seren film 1997‘de çekildi. Mustafa Altıoklar’ın yönettiği filmde Okan Bayülgen (Salih), Müjde Ar (Tina), Burak Sergen (Arap Sado), Savaş Dinçel (Berber Ali) , Mustafa Uğurlu (Reis), Zafer Algöz (Gaftici Fethi), Aysel Gürel (Puma Zehra) gibi bir çok ünlü ve başarılı isim var.Kolera mahallesinde geçen filmde mahallenin ağır abisi Arap Sado ‘nun ölümünü fırsat bilen reis ve adamları mahalleye kendi hakimiyitlerini kurmaya başlarlar.

Ağır Roman
Ağır Roman

Arap Sado’nun ölümünden sonra onun yerine geçen Salih’le karşı karşıya kaldığı reis arasındaki rekabete bir de dışardan gelen yabancı bir hayat kadın Tina’da girince işler karışır. Tina’ya ilk görüşte vurulan Salih hem mahalleyi hem de Tina’yı, Reis ve adamlarından korumak ve Arap Sado’nun görevini devam ettirmek zorunda kalır.

1 Dakika Kısa Değildir!

queennothing | 09 April 2009 12:46

Mustafa Altıoklar, Oktay Güzeloğlu, Yeşim Ustaoğlu, Güven Kıraç ve Tonguç Yaşar‘ın oluşturduğu jüri eşliğinde İstanbul Kısa Filmciler Derneği‘nin “Bir Dakika Kısa Değildir” sloganıyla düzenlediği 1 Dakikalık Kısa Film Yarışması, kısa filmle gönül veren sinemacıların jeneriğiyle birlikte, 60 saniyeyi aşmayan kısa yapımlarını bekliyor.
Türü önemsenmeksizin, her kategoriyi kurallara dahil eden festival kurulu, yarışmacıların en geç 31 Ağustos 2009 tarihine kadar eserlerini gönderebileceklerini belirtiyor.

Dansöz – 2001

kadirgunay | 09 December 2008 12:20

Dansöz Afiş
Dansöz Afiş

Derler ki Hz. İsa’ nın çarmıha gerilirken elleri ve ayaklarına çakılan çiviler çingeneler tarafından yapılmıştır. Bunun içindir ki çingeneler ömür boyu lanetlenmiş bir topluluktur. Yerleri, yurtları yoktur. Sevilmezler… Bir kez yıkandıkları suda bir daha yıkanamazlar…

Film bu şekilde değişik bir anlatım ile başlıyor. Tür olarak Drama dense de daha çok masalsı bir anlatıma sahip. Aslına bakarsanız hafif de bir günah çıkarma gibi algılanıyor.

Beyza’nın Kadınları

queennothing | 12 July 2008 14:53

1992 yılında ilk sinema filmi “Denize Hançer Düştü”yü çeken Mustafa Altıoklar, “Ağır Roman”, “Asansör”, “O Şimdi Asker”, “Banyo” gibi bir çok başarılı yapıma imza attı.“’Tıp fakültesinden mezun olmuşsun, neden sinema?’ diye sorulunca cevabım; ‘Ben hayatımın röntgen filmini çekiyorum’ oluyor.” diyen Altıoklar, 2006 yılında Türk sinemaseverlerle paylaştığı “Beyza’nın Kadınları” adlı sinema filminde de başarısını bir kez daha kanıtlamış oldu.
Filmdeki müzikler, Fahir Atakoğlu’na ait. Sezen Aksu’nun da “Beyza” adlı şarkısının bulunduğu albüm, 2006 yılında “Ateş Müzik” etiketiyle piyasaya çıkmıştı.

türk sinemasında onyediağustos

kahramancayirli | 13 April 2008 11:44

yazı tura, iyi bir filmdi
yazı tura, iyi bir filmdi

türk toplumunun, türk tarihinin belli günleri var. oniki eylül mesela. yıl belirtmeye gerek kalmıyor. onyedi ağustos da böyle bence. bindokuzyüzdoksandokuz dememe gere kalıyor mu? kalmıyor. türk sinemasında onyedi ağustos üzerine yeterince eğilinmediğini düşünüyorum..hiç eğilmediler demiyorum. bakalım şimdi..o şimdi asker (yön: mustafa altıoklar), çorba gibi bir filmdi, mustafa altıoklar ne zaman senaryo yazsa böyle oluyor, konu zafiyeti geçiriyor insan filmlerini izlerken. mümkünse altıoklar, başkalarının senaryolarını filme çeksin, kendisi senaryo yazmasın. uğur yücel’in yazı tura’sı eli yüzü düzgün bir türk filmiydi, üstelik filmin ikinci yarısı onyedi ağustos odaklıydı. mahsun kırmızıgül’ün beyaz melek’inde de aynı “o şimdi asker”de olduğu gibi şöyle bir değinilip geçilmişti onyedi ağustosa. karakterlerin yolculuğu sırasında sanırım adapazarından geçiyorlardı, adamın geçmiş acıları canlandı vs..gelelim taylan biraderlerin küçük kıyamet‘ine. başak köklükaya’nın yıkılmış istanbula bakarkenki gözlerini bir türlü unutamıyorum. doğu yücel’in ellerine sağlık. ne kadar akıllı, ne kadar sağlam, nitelikli bir işti. üstelik de odağı istanbul depremiydi basbayağı. psikolojik gerilim türüne koyacağımız bu film bile neden tatmin etmiyor beni..hala daha iyi daha nitelikli bir türk filmi bekliyorum onyediağustos odaklı. küçük kıyameti geçebilecek bir yapım izleyebilecek miyiz bakalım. onu da hollywood’tan izlemeyelim de…