vahi yaşamı,büyük düzlükleri,koyu tenli insanları,fakirlik,açlık,sayısız hayvan türü deyince akla gelen ilk coğrafya. sürekli izlenen bir kıta.ama artık izlemekle kalmak istemiyor devler.
artan nüfusları ve teknolojileri için başrol oyuncuları yine afrika.
kıta hakkında tüm yazılar
Geocaching çılgınlığı sarmış dört bir yanı
rengaarenk | 23 February 2010 14:51
Bir kutu uğruna diyar diyar gezmeye var mısınız? Evet, bir kutu, ama diğer maceracı ruhlar tarafından içine hediyelerin(kalem, defter, özel hediyeler) konulduğu, kimisi zor kimisi kolay bulunabilecek yerlere yerleştirilen özel kutular.
Geocaching adlı bir çeşit hazine avı denebilecek bu oyunun yaklaşık dört milyon oyuncusu varmış. Ülkemiz de dâhil olmak üzere toplam 7 kıta 222 ülkede oynanmaktaymış.
Dünya genelinde, hali hazırda keşfedicileri tarafından bulunmayı bekleyen 989,555 adet Geocaching kutusu varmış. Kimi “asıl amaç doğal güzelliklerin keşfi” diyerek, kimi “özel kutular bulmak çok hoş bir duygu” diyerek bu oyunu oynamaktaymış. Oyunun nasıl olduğuna gelince: oyunculardan biri(geocacherin) bir yere içine hediyeler saklanmış kutuyu(geocache) bırakıp, koyduğu yerin koordinatlarının bilgisini siteye yazıyor ve ilgili oyuncu da bu bilgiler sayesinde gsp cihazını(global yer belirleme sistemi) kullanarak kutuya ulaşıyor. Eğer bu oyun tam bana göre diyorsanız; Geocaching için her ülkenin hazırladığı, ayrıntılı bilgi içeren internet sitesi bulunmakta.
- Türkiye adına hazırlanmış siteye göz atmak isterseniz tıklayınız.
- Dünya genelinde oyuna göz atayım ben diyenler için buyrunuz.
Dağ Dağa Kavuşur; İnsan İnsana Kavuşmaz
mehmetbastug94 | 05 October 2009 13:34
Dağ Dağa Kavuşur; İnsan İnsana Kavuşmaz
Dağların hareket ettiklerini biliyor musunuz?
Yeryüzü Dünyanın oluşumundan beri sürekli bir hareket içindedir. Bu hareket dünyanın altında yer alan manto sayesinde oluşmaktadır saygı değer dostlar…
Manto yarı akışkan bir maddedir. Yoğurda benzetebiliriz aslında. Bu sebepten dolayı ateş küre olarakta adlandırabileceğemiz bu oluşum durmaksızın soğumaktadır.
Mantonun hareketi yer yüzündede etkisini göstermektedir. Orojenez ve Epirojenezede şimdi geliyorum
Orojenez
Bir diğer deyişle dağ oluşumu. İki levhanın yanyana gelmesi ve bu levhalardan daha ağır olanının alta girmesi ve bununla birlikte hafif olan levhanında yukarı çıkması.
keremcem – kita
esatergun | 06 December 2008 15:17
internetin viral etkisini farkedenler, rakiplerinin her zaman bir adım önündeler.
kita keremcem
geçtiğimiz günlerde ilk yerli sanal dizimiz proje 13‘de yer alan keremcem, şimdi de bir blog yazar kızımızla klip çekmiş.
2 ayda kendisine büyük bir hayran kitlesi toplayan(?) ve “internetin pop prensesi” ünvanına layık görülen (!) kita kızımızın tek hayali keremcemle tanışmak iken, tesadüfe bakın ki onunla aynı klipte oynama şansını yakalamış.
vektörel dünya haritaları
AntiHumanIST | 05 July 2008 11:13
vektör paylaşımlarının çok fazla olmadığı bildirgeç’te elime geçen dünya haritaları kaynağını paylaşmak istedim. projelerinizde rahatlıkla kullanabileceğiniz 11 farklı dünya haritasını sunuyorum.
işte 11 güzel vektör harita:
1.güzel renkleriyle sade bir harita
2.Ülkeleri de gösteren bir harita
“genişleyen dünya teorisi” kaynağı
xerre | 22 February 2008 17:32
1960 yılında geliştirilen “genişleyen dün ya teorisi” kıtaların devinimini ve zaman içindeki konumlarını açıklamaya çalışan bir teori. bu sitedeki videolar ise bu teoriyi, milyonlarca yıldır süre gelen dünyadaki jeolojik değişimleri göstererek, genişlemenin nasıl ve hangi zamanlarda olduğunu açıklaması açısından oldukça başarılı bir kaynak mahiyetinde.
uzak okyanuslar
penguen06 | 17 January 2008 21:57
Dünya dışı yaşam araştırmalarında kullanılabilecek yeni bir yöntem geliştirildi. Bu yöntemle muhtemelen gezegenlerin bir okyanusa sahip olup olmadıkları, olası okyanusların yansıttığı ışığın ölçülmesi ile mümkün olacak. Yöntemle aynı zamanda suyun karaya oranı ve kıtalar algılanabilecek.
Kaynak : Universe Today, Astronomers Could Detect Oceans on Extrasolar Planets
250 milyon yıl önce dünya
nehuse | 25 September 2007 19:20
250 milyon yıl önce dünya
Resmin büyük hali
250 milyon yıl önce dünyanın yüzeyi büyük parçalara ayrılmıştı.Bu parçalar zamanla hareket ederek şu an ki kıtaları oluşturdular.Halen de hareket etmeye devam ediyorlar.Türkiye de bulunan Kuzey Anadolu Fay Hattı arap yarımadasının anadoluyu sıkıştırmasıyla oluşmuş.(Arap yarımadası her sene bizi 22 mm itiyor.)
Kutup’ta petrol kavgası
| 18 August 2007 14:04
http://www.bbc.co.uk/turkish/news/story/2007/08/070818_arctic.shtml
İNSANOĞLUNUN YOLCULUĞU (Bu Sitede İnsanoğlunun Nereden Geldiği Nasıl Kıtalara Dağıldığı Zaman Çizelgesi Üstünde Anlatılıyor)
ufopilotu | 04 July 2007 10:12
http://www.bradshawfoundation.com/journey/timeline.swf