bildirgec.org

kişisel gelişim hakkında tüm yazılar

Kişisel Gelişimde Mevlana Yöntemi

Sweettears | 11 January 2012 12:46

Son yılların en popüler kişisel gelişim konularının başında gelen “Farkındalık” yöntemi ülkemizde de geniş yankı buldu. Tüm dünya bu uygulamaları hayatına uyarlıyor ve büyük başarılar sağlanıyor.
Reem Nöropsikiyatri Merkezinden Kişisel Gelişim Uzmanı Oğuzhan Korkmaz tamamen kendi geliştirdiği “Mevlana Yöntemini” anlatıyor.
Budist öğretiler yerine artık Tasavvuf öğretileri konuşuluyor

Tüm dünya artık kişisel gelişimde tasavvuf öğretilerini uyguluyor. İngiltere’de ve Amerika’da en çok satan kitaplar tasavvuf öğretilerini içeriyor. Aslında Mevlana gibi büyük alimler bize günümüzde çok konuşulan farkındalık ve kuantum yaşam sistemini yüzyıllar önce anlatmış.

Mevlana’nın Seyr (İzleme) Yöntemi

Düşüncen konuşmana, Konuşman hareketine, Hareketin kaderine yansır. Güzel düşün, güzel yaşa.
(Mevlana)

Seyr (İzleme) adı verilen bu öğretileri kişisel gelişime “İzleme Uygulamaları” çatısı altında uyarladık ve güncel örnekler ile geliştirdik. Ortaya bir eğitim sistemi çıktı. Nefesini İzleme, hareketleri izleme, kendini izleme, doğayı ve çevreyi izleme, insanları izleme, düşünceleri izleme ve duyguları izleme adı altında ana başlıklar halinde toplanan bu uygulamalar 5 seans halinde toplam 7,5 saatte danışanlara sunuluyor ve onlara ödevler veriliyor. Her bir izleme uygulaması sırasıyla yapıldığında 2-3 ay kadar kısa bir sürede hayata bakışımız kendiliğinden değişiyor ve yeni düşünce sistemimiz zihnimiz tarafından alışkanlık olarak kabul ediliyor. Düşünce sistemimiz sürekli olarak olumsuzlara ve sahip olmadıklarımıza odaklı olduğu için bu sistemi değiştirmenin tek yolu kendimize tarafsız bir gözle bakabilmek ve dışarıdan başkasının gözünden kendimizi izlemekten geçiyor.


Olumlu Düşünmeye Yönelmek
Kardeşim sen düşünceden ibaretsin,
Geriye kalan et ve kemiksin,
Gül düşünür gülistan olursun,
Diken düşünür dikenlik olursun (Mevlana)

Odaklandığımız konuları izleyelim. Acaba olumsuzluklara mı odaklanıyoruz yoksa istediklerimize mi? İstediklerimize odaklanmamız isteklerimize ulaşmamızı kolaylaştıracaktır.

Zihnimizde sürekli istediğimiz düşünce olduğunda, yerde bulacağımız bir broşür ya da sokaktaki bir tabela bile bizi istediğimize götürmek için yardımcı olabilir. Aklımıza birden bir fikir gelir ve onu uygulamaya başlarız. Bu fikirde bizi isteğimize götürür. Fakat hayatımızdaki dikenlere (olumsuzluklara) odaklandığımızda o broşür veya tabela hiçbir anlam ifade etmeyecektir.

Dale Carnegie: Kişisel Gelişim Uzmanı

| 17 May 2011 11:26

Amerikalı efsane yazar, hatip, kişisel gelişim ve kişilerarası iletişim uzmanı olarak nitelendirilen, 1937 yılında yayınlanan “Dost Kazanma ve İnsanları Etkileme Sanatı” adlı kitabıyla 30 milyondan fazla satış yapan ve tüm zamanların en çok satan kitapları arasında yayıncılık tarihine adını yazdıran Dale Carnegie, insanın içindeki potansiyel gücü açığa çıkarma ve kişinin kendini nasıl gerçekleştireceği konusunda öğretileri, yazıları, araştırmaları bulunan ve bu konuda tüm insanlığa öncülük eden bir iletişim uzmanıdır.

Amerikalı efsane yazar, hatip, kişisel gelişim ve kişilerarası iletişim uzmanı olarak nitelendirilen, 1937 yılında yayınlanan “Dost Kazanma ve İnsanları Etkileme Sanatı” adlı kitabıyla 30 milyondan fazla satış yapan ve tüm zamanların en çok satan kitapları arasında yayıncılık tarihine adını yazdıran Dale Carnegie, insanın içindeki potansiyel gücü açığa çıkarma ve kişinin kendini nasıl gerçekleştireceği konusunda öğretileri, yazıları, araştırmaları bulunan ve bu konuda tüm insanlığa öncülük eden bir iletişim uzmanıdır.

Oyun

hurie | 17 February 2011 14:13

Olmadı.Yine olmadı.Oysa ki bu sefer olacaktı,bu sefer onun istediği olacaktı ve o mutlu olacaktı.Ama eli kolu bağlı kaldı yine.Olanlar tesadüf mü yoksa ters giden hayat değil kendisi miydi?Hata neredeydi,hata kimdeydi,olması gereken bu muydu,doğru olan,haklı olan neydi?Cevabını bilmediği sorular beynini kemiriyordu uyuşturuyordu adeta.

Sosyal Girişimcilik ve Çevre Atölyesi

DYilmaz | 04 February 2011 14:42

SOGLA (Sosyal Girişimci Liderler Akademisi)

Sosyal girişimcilik mi? O da ne diyebilirsiniz. Yok, bilmiyorum diye üzülmeyin, zaten şuan Türkiye için çok yeni bir kavram. Sosyal sorumluluğu fermuarın bir yakası, girişimciliği ise diğer yakası diye düşünürsek, fermuarı kapattığımızda sosyal girişimcilik kavramını elde etmiş oluruz. Sosyal girişimcilik de, ticarı girişimler gibi kar edebilir. Ancak ticari girişimcilikten farkı amacıdır. Ticari girişimlerde amaç karı maksimize etmekken, sosyal girişimlerde amaç insana faydayı maksimize etmektir.

BFT

Chat Noir 1 | 02 December 2009 16:19

BFT beyin frekans teknolojisi anlamına geliyor.Bu teknooji kullanılara beyin dalga kalıpları değiştirilerek kişilerin kendilerini geliştirmeleri yada problemlerini çözmeleri sağlanabiliyor.İnsan beyni beta,alfa,teta ve delta dalga düzeylerine sahip.yani belirli frekans aralıklarında bu dalgaları yayıyor.Beta dalga düzeyi beynin en yüksek aktivite düzeyi..Alfa dalgaları uyanıkken gözlerimizi kapadığımızda ortaya çıkıyorlar.Teta dalgalarına rüyalı uyku döneminde,delta dalgalarına ise derin uyku döneminde görülüyor.Natura sound therapy programı deniz,şelale,kuş sesi gibi çeşitli doğa seslerini dinleyebilmenize olanak sağlarken hemde isterseniz alfa,beta,teta ve delta düzylerinde frekanslar yayınlayabiliyor.Ama tabi kullanım sürelerine dikkat etmek gerekiyor.Bunun dışında Banu gökçülün bu konuda oluşturmuş olduğu cdler var.Yalnız bu cdleri epilepsi ve sara hastalarının,kalp pili takanların ve hamilelerin kullanmaması gerekiyormuş.İlginç bir teknoloji gerçekten ancak bence bilinçsizce kullanılmamalı,süreler ve uyarılar dikkate alınmalı.