bildirgec.org

jetpack hakkında tüm yazılar

SeaBird – Konsept Cep Telefonu

axanc | 19 October 2010 12:23

Mozilla Labs'in maskotu sayılabilecek Test Pilot projesi
Mozilla Labs’in maskotu sayılabilecek Test Pilot projesi

mozilla labs açıldığından bu yana binlerce kişinin katılımına şahit oldu ve git gide daha da büyüyen özgür internete inanan bir komünite haline geldi. 2009 yılının başında “billy may” tarafından ortaya atılan seabird konsept telefon projesi en son halini 2010 yılının eylül ayında aldı.

Tanıtım videosunu izlemeden geçmeyin. Youtube ve Vimeo.

telefonun genel özelliklerine değinecek olursak:
Öncelikli olarak gömülü bluetooth kulaklığa ve uzaktan kumandaya sahip. Onun dışında düz bir zemine koyduğunuz zaman sanal klavye kullanabiliyorsunuz.

Firefox’a Jet Hızında Eklenti Yazın

algoz | 22 May 2009 11:47

Günümüzün popüler uygulamalarının en önde gelen özelliklerinden biri de geliştiricilere sundukları API’leri ile kendi ekosistemlerini oluşturmaları. Bunun en güzel 2 örneğini Facebook Uygulamalarında ve Twitter API Uygulamalarında görmekteyiz.

Web tarayıcı alanında önemli bir yere sahip olan Mozilla Firefox’un da benzer şekilde bir ekosistemi mevcut. Geliştiriciler gerek kendi kullandıkları Firefox’u gerekse yazdıkları eklentileri web’te yayınlayarak diğer kullanıcıların Firefox’larını çok daha işlevsel hale getirebiliyorlar.

Şu anda yaklaşık olarak 12 bin eklenti ve bu eklentileri geliştiren 8 bin geliştirici olmakla beraber Firefox’a eklenti yazmak için Javascript, XUL, XML gibi dilleri bilmek gerektiğinden herkes bu eklentileri kolayca yazamamakta.

Su Tahrikli JetPack : Jetlev – Flyer

zabun | 02 February 2009 21:44

Raymond Li’nin “personal propulsion device” başlığıyla patenti alınan icadı basitçe, su gücüyle çalışan bir jetpack olarak anlatılabilir. Bugüne kadar yapılan diğer jetpack’larda kullanılan tehlikeli patlayıcı maddeler, keskin pervaneler kullanıcılarının hayatlarını tehlikeye atıyordu. Li’nin tasarımında ise itiş sağlayan motorlar su üzerinde yüzen ayrı bir birime yerleştirilmiş. İtiş, söz konusu birime bağlı bir hortum aracılığı ile iletilen suyun, kullanıcının arkasındaki egzozlardan tazyikli olarak dışarı çıkmasıyla oluyor. Ocak 2009 itibariyle satışa sunulduğu söylenen JETLEV-FLYER adlı ürün için ise, Raymond Li’nin icadının üretime geçmiş hali denebilir. JETLEV-FLYER’deki 4 zamanlı, 130 – 300 beygir gücü üreten motorlar sayesinde, kullanıcının 15 m irtifa ve 75 km/s hıza erişmesi mümkün olmakta.

[popgive] [google translate] [video ı] [video ıı]

Jetpack ile Geleceğe Hoşgeldiniz

sercani | 21 June 2007 12:14

GTA:San Andreas’ta bir askeri üsten çaldıktan sonra kahramanımızın kullanımına açılan jetpack’i oyunu oynayanlar bilirler, hatta normal zamanlarda hileye başvurarak klavyeden “rocketman” yazarak bu süper alete kavuşma şansımız vardı. “Ulan bu aletten olacaktı ki neler yapardık” gibilerinden dileklerimiz artık gerçek çünkü buradaki fotoğraflardan ve buradaki videolardan göreceğiniz üzere bu alet artık gerçek. JetPack International firmasının hazırladığı hidrojen peroksit ile çalışan bu aletlerin bazıları henüz deneme ve tanıtım aşamasında, ama bu zamazingolardan bir tanesini bu sene 11 aralıktan sonra sıkı bir eğitim kursu da içeren bir paketle birlikte toplamda $200.000’a alabilmek mümkün.

Bu satın alabileceğiniz aletin maksimum uçuş süresi 19 dakika, azami hızı saatte 83 mil, yani bu 19 dakika içerisinde 27 mil uzaklığa gidebiliyorsunuz. Halen geliştirme aşamasında olduklarını hatırlatalım, yani aletler geliştirildikçe bu süreler de uzayabilirler. İşin güzel tarafı bu aletler oldukça ucuz olan jet yakıtlarıyla çalışıyorlar. 11 aralıktan sonra benzinliğe bu aletlerle inip “abi depoyu fulle” diyen kişilerle karşılaşırsanız şaşırmayın 🙂 Ayrıca 60’lı yıllarda Bell Aerosystems’in geliştirdiği $250.000’lık Rocket Belt‘e de bir göz atmanızda fayda var.Ancak bu alet sadece 30 saniye havada kalabiliyormuş, yakıtı çok pahalıymış ve tehlikeliymiş, yani $250.000’ınız varsa Rocket Belt yerine JetPack’i tercih edin artan $50.000’ınızı da bu aleti sizlere tanıtan bana gönderin 🙂

Serbest Uçuş Vakti

zabun | 04 June 2006 07:57

ESG, Logistik ve Dräger şirketleri SPELCO konsorsiyumu çatısı altında kişisel uçuşu sağlayacak bir paraşüt sistemi geliştirdiler. Özel askeri ve sivil havacılık için ayrı versiyonları var. 100 kilogram ekipmanı 40 kilometre mesafeye taşıyabiliyor. Bu ise askeri amaçlı gece operasyonlarında uçakların giremeyeceği bölgelere radara yakalanmadan ve ses çıkarmadan ulaşılmasını sağlayacak. Kanatlara yerleştirilmiş küçük turbo jetler ile hareket kabiliyeti artırılmış.

Spelco Gryphon Stealth Jetplane [video]