bildirgec.org

insanlık tarihi hakkında tüm yazılar

İNSAN BİLMECESİ…

| 19 December 2008 18:51

İnsan nasıl bir bilmecedir ki hala oluşumu net ve kesin olarak çözülememiştir. Yüzyıllardır hatta milyon yıldır çözüme kavuşamamış bir bilmecedir. Dünyadaki tüm canlılar içinde önemli ve ayrıcalıklı bir varlık olan insan, en büyük ayrıcalığı ile gelişmiş zihni, dil ayrıcalığı ile konuşma yeteneğinin oluşturduğu kültürü ve biyolojik özellikleriyle kendisini diğer canlılardan ayırır. ama en nihayetinde hayvanlar âleminin en üst üyesidir. Nitekim bilim adamları insanı, memeli hayvanların en gelişmiş grubu olan primatlar (Primates) takımı içinde maymunlarla birlikte eşleştirerek, sınıflandırmışlardır. dallara tutunarak ve ağaçtan ağaca atlayarak yaşayan bu hayvanlar, zamanla bir takım değişiklikler geçirmeye başlamış. bu hareketler esnasında uzaklığı daha iyi kestirebilmeleri için, gözler yüzün ön kısmına doğru yaklaşmış. İnsanın en yakın akrabası olan maymun, ağaçlardan iner ve birkaç adım atmasını öğrenir. derken bilim adamlarının teorileri ortaya çıkar. (BKZ. EVRİM)
Dryopithecus cinsi olarak adlandırılan 22 yıllık ilk insanımsı maymun fosilleri, Doğu Afrika’da bulunmuştur. Hindistan’da bulunan insana ait en eski fosil ise 16 milyon yıllıktır.

Eski Doğum Kontrol Yöntemleri

pilli pati | 06 February 2007 19:34

handy
handy

İnsanlık tarihine şöyle bir baktığımız vakit, bize şimdi komik ve/veya anlamsız gelen birçok şeyin, o zamanın insanları tarafından gayet ciddiyetle uygulanmış olduğunu görürüz. Tabii, bu uygulamalar sonucu birçok insan hayatını da kaybetmiştir.

İnsan aklının, kendine ziyan olduğu durumlar arasında, kuşkusuz, doğum kontrol yöntemleri(!!!) de vardır.

Mesela eski Çin’de kadınlar hamile kalmamak için vücutlarına (uterus’a) cıva zerk ederlerdi. Fakat cıvanın erken yaşta kendilerine ölümü getireceğini bilmeden…