bildirgec.org

face recognition hakkında tüm yazılar

Artık Flickr da yüzleri tanıyor

AntiHumanIST | 24 April 2009 21:27

google‘in fotograf albümü servisi picasa‘nin yüzleri tanımaya başladığını duyurmuştum. özellikle facebook ile herkesin aşina olduğu fotoğraf üzerinde kişi etiketleme servisini şimdi de ünlü fotoğraf paylaşım servisi flickr da devreye soktu.

Picasa’nin yanisira ayni hizmeti veren Apple iPhotoiçin de yüz tanıma servisi halen hizmette. isveçli genç webservis polarrose tarafından destek alındı. flickr hesabınızdan fotoğraflarınızı polarrose’a aktararak burada otomatik olarak gruplanamasını sağlayabileceksiniz.

kaynak1kaynak2

yazarı takip et

Video İndeksleme ve Özetleme Nedir?

Redingot | 03 August 2008 16:01

Video İndeksleme Nedir?
Video indeksleme, video‘nun içeriğini ifade eden etiketleme işlemidir. Elde edilen etiketlerle video’daki anlamlı veriler sınıflandırılabilmektedir. Böylece bir kelime, ses veya görüntü ile ilgili video’nun araştırılıp bulunması kolaylık kazanmaktadır. Elimizdeki birçok video’nun özetlenmesi de video indekslenmesi ile gerçekleştirilmektedir.

Video indeksleme, günümüzde tam anlamıyla gerçekleştirilemese de daha verimli sonuçlar elde edilebilmesi için çeşitli yöntemler geliştirilmektedir. Ayrıca video indekslemenin gelişimi, görüntü ve ses algoritmalarının gelişimiyle doğru orantılıdır.

Yüzümüzdeki Kimlik ve Geleceğimiz

yenibirnickistiyorum | 27 July 2007 13:09

Teknolojinin hızlı adımlarına ayak uydurmaya çalışmak gittikçe zorlaşıyor. Gelişmeler ardı sıra duyurulur oldu, ürünleştirilmeleri için gerekli prototip – ARGE süreci mümkün olduğunca kısaltılmaya çalışıyor ki ticari ve kamusal fayda sağlayabilsin. Bu duruma iyi bir örnek güvenlik teknolojilerinde yaşanmakta. Peş peşe piyasaya çıkan elektromanyetik kartlı güvenlik sistemleri, parmak izi okuyucuları, retina tarayıcıları artık bir çok iş merkezinin geçiş turnikelerinde kullanılıyor.

Bundan, çok değil 5 yıl önce izlediğimiz Minority Report isimli bilim-kurgu filminde kullanılan merkezi yüz tanıma teknolojisi de güvenlik ürünü olarak kullanılmaya başlandı. Zaten vardı diyebilecekler için, evet kullanılıyordu ama geniş kamusal alanda değil. Ankara 19 Mayıs stadyumunda, TÜBİTAK‘ın geliştirdiği GAYE ( Güvenlik Amaçlı Yüz Eşleme) sistemi deneme amaçlı kurulmuş ve başarıya ulaşmıştı. Veritabanına girilen ve tesbit edilmesi gereken yüzler, stadyuma akın eden binlerce kişi arasından başarıyla ayıklanmıştı. Hong Kong’da ki gelişme ise farklı boyutlarda.