bildirgec.org

eşelon hakkında tüm yazılar

flickr ulusal güvenliği tehtid mi ediyor?

kuzine | 23 August 2005 14:37

çoğumuzun kullandığı flickr fotoğraf paylaşım sistemi üzerinde bir test yapılmış. çıkan sonuç flickr‘ın kötü amaçlar için kullanılabileceği yönünde. orjinal yazıdan özetlersek;

steganography (siteganografi) adında bir yöntem bulunuyor. bu yöntem ile bir ses / görüntü / video / metin dosyası içerisine başka bir dosyayı gizleyebiliyorsunuz. mesela bir mp3 dosyası içerisine jpg dosyası saklayabiliyorsunuz. mp3 normalmiş gibi dinlenebiliyor. incelendiğinde jpg’nin izine rastlanmıyor. ancak ayırıcı algoritma uygulanarak mp3 içerisinden jpg tekrar çıkarılabiliyor.

Carnivore -İzleniyorsunuz…

redstar | 11 January 2005 17:14

Electronic Privacy Information yani kısaca EPIC olarak biliniyorlar. Bu arkadaşlar Amerikanın çeşitli terör eylemleri sonucunda uygulmaya başladığı haberleşmeyi izleme işine karşı direniş gösteriyorlar. FBI‘ın uygulamaya yeni koyduğu Carnivore adlı izleme sistemini mahkeme kararı çıkartarak kamuoyunun bilgisine sunulmasını sağlamışlar. Oldukça organize çalışıyorlar. Çeşitli event ler organize ediyorlar, kitap lar piyasaya sürüyorlar.Çeşitli oluşumlara destek veriyorlar..Söylemesi benden..

eşelon alçağı ne kadar bilgi topluyo?

hafifuyku | 02 August 2001 02:05

Eşelon, (bilerek ch yerine ş ile yazıldı) nedir biliyosunuz, di mi? Hani dünyadaki tüm komünikasyonu dinleyen dev oluşum.

TBTF‘nin enfes bir blog’u, eşelon hakkında bir nebze daha bilgi sahibi olmamızı sağlıyor: bu günlerde Washington Post’da çıkan NSA [Amerikan Ulusal Güvenlik Ajansı] hakkında bir makaleden damlayan minik bir bilgi damlası: “NSA’nın veri toplama sistemi, her üç saatte bir meclis kütüphanesini dolduracak kadar bilgi topluyor”. TBTF’ci abi, oturmuş hesaplamış. birisi 3 sene önce, bu meclis kütüphanesinin (filmler hariç) yaklaşık 20 terrabyte bilgi içerdiğini tahmin etmiş. Temmuz 1998 Scientific American dergisi ise insan bilgisinin toplamının araştırıldığı bir makalede, dünyanın yıllık telefon görüşmelerinin tutacağı yerin bir kaç exabyte (bir kaç milyon terabyte) olduğunu tahmin etmiş. demek ki: eğer NSA saatte 6.3 terabyte bilgi depolayabiliyorsa, bu dünyanın ne kadarının canlı telefon konuşmalarını kapsamaktadır? Cevap: neredeyse 1/5’i.