bildirgec.org

encryption hakkında tüm yazılar

SmartSwipe ile çek gitsin yahu!

Beacool | 11 May 2010 17:12

Gül gül.. Ay sonu görüşürüz...
Gül gül.. Ay sonu görüşürüz…

Kredi kartlarının hayatımıza girdiği günden bu yana ekonomimizin ne hale geldiğini konuşmaya başlasam herhalde sayfalar dolusu yazı yazmam gerekir. Sahip olmadığınız parayı harcamak ve taksitle aldığınız bir ürünün taksitleri bitene kadar aslında sahibi olmadığı gerçeğini unutan (ya da bilerek bilinçsiz bırakılan) bir kesim yüzünden birçok aile dağılırken, birçok yaşam da sona erdi.

Himmm.. Lazımmı?
Himmm.. Lazımmı?

Bu durumda banka mağdurlarımızı üzecek ama e-ticaret yapanları sevindirecek bir haberim var. Yakın bir zamanda sanal pos makinelerimiz evlerimize giriyor! Dışarıda yaptığımız gibi evde de kredi kartımızı pos makinesinden geçirip şifresi girilerek alışveriş yapılmasını sağlayan bu ürünün ismi SmartSwipe.

128-bit Şifreli Taşınabilir Sabit Disk Sürücü

zabun | 19 November 2008 04:59

Lenovo, “ThinkPad USB Portable Secure Hard Drive“, taşınabilir sabit disk sürücülerdeki güvenliği üst seviyelere taşıyor. Sürücüye ulaşmak için 128-bit gelişmiş şifreleme duvarının aşılması gerekiyor. Şifre girişi, ürünün üzerinde bulunan tuş takımı sayesinde gerçekleştiriliyor. 10 kullanıcıya kadar şifre tanımlaması yapılabiliyor. 3″x 5” boyutlarındaki sürücülerin 160GB’lık türevi için fiyat 179$, 320GB’lık türevi için 219$ olarak belirlenmiş.

Enigma v1.0

ucanmanda | 21 November 2007 23:58

En son steam şifremi de unuttuktan sonra şifrelerimi güvenli bi şekilde saklayabileceğim bi program yazmalıyım artık dedim. Açtım studio‘yu yumdum gözümü.

Program ne eksik ne fazla işini yapıyor. Xml dosyasında şifrelenmiş bi şekilde parolalarınızı saklıyor. Bu xml dosyasını ister mail kutunuzda ister skydrive alanınızda ister bir flashdiskte güvenle saklayabilirsiniz. Reflector ile açıp kodları satır satır kontrol edebilirsiniz virüs kesinlikle yoktur. Arayüz ile ilgili kodlar biraz spagetti code gibi oldu ama denedim birkaç kez bug çıkacağını pek sanmıyorum. Çalışmak için .net framework 2.0 isteyebilir.

‘Görevimiz Tehlike’ tadında Bir Flash Bellek

yenibirnickistiyorum | 27 July 2007 09:41

IronKey USB flash bellek, ismine yakışır sağlamlıkta bir ürün. Sağlamlığı, fiziksel özelliklerinden ziyade yazılım ve donanım boyutlarında kendisini gösteriyor. Eğer çok önemli bilgiler taşıyor ve yanlış ellere geçmesinden endişe duyuyorsanız bu ürün yazılım ve ‘donanım’ desteği ile izinsiz erişimlere karşı aşılmaz bir kale gibi. AES CBC modunda şifreleme gerçekleştiren ve cihaz içinde yer alan bir cip olan Cryptochip sayesinde bilgileriniz güvenlik altına alınıyor.

IronKey izinsiz girişlere karşı kendisini, bu cip sayesinde koruyor. Bilgisayara takıldığında açılış şifresi isteyen cihaz, 10 yanlış giriş denemesinden sonra -aralarda çeşitli uyarılarda bulunarak tabi- hey bayta yazıp-silme işlemi gerçekleştiriyor ve içindeki tüm veriyi geri döndürülemez kılıyor. Yığın şifre denemesi olarak isimlendirebileceğimiz Brute-force metoduyla şifre kırma denemelerine karşı da savunma geliştiren cihaz, bu tür bir saldırı tesbit ettiği anda yine tüm veriyi siliyor. Bu işlem yazılımsal denemelerin yanında donanıma eklemeleride kapsıyor. Kendi şifresini koruduğu gibi istediğiniz web site şifrelerini de kaydeden ürün, başarılı girişle beraber kendi çipine kaydettiği kullanıcı adı-şifre eşleşmeleri sayesinde sorgulama olmaksızın web sitelerine giriş yapabiliyor. Artık beni hatırla seçeneğinin tehlikeli yanını unutabilirsiniz yani 🙂 Daha bir çok özelliği bulunan ürün 1Gb-2GB ve 4Gb modeleri ile satışta. Fiyatlar ise 79$-109$ ve 149$ olarak belirtilmiş.

ntfs deki efs dosya şifreleme sistemi

tamerror | 24 July 2007 13:52

ntfs deki efs dosya şifreleme sistemi ile ilgili ayrıntılı bilgi sahibi arkadaşlar arıyorum.
konu : efs ile şifrelenmiş (yeşil renkli dosyalar) dosyaları açma işi ile uğraşmış ve başarmış birileri lazım.

not: sertifikaları geri yükle diye cvp lar vermeyin çünkü makine formatlandı…

mobil iletişimde güvenlik : gold – lock

ufopilotu | 20 July 2007 18:37

Gold-Lock
Gold-Lock

tartışma yaratacağa benzeyen gold-lock yazılımı, bir tür güvenlik yazılımı.

sağladığı güvenlik şeçenekleri sayesinde telefonunuzun dinlenmesi imkansız hale gelecek.

İngiliz Colombia Üniversitesi’nin hazırladığı bir rapora göre 1024 bit şifrelemeyi bir saniyede 1 milyon işlem yapan bir bilgisayarın çözebilmesi için 300 milyar yıl gerekmekte.

programın şifrelenmiş görüşmesini yapabilmek için her iki kullanıcının aynı programı kuruş olması gerekiyor. türkiyede dağıtıma çıkarılması durumunda 1000 usd gibi bir fiyattan satılacağı duyurulmuş ancak satış için izin bekliyorlarmış.

Microsoft Private Folder – Klasör Şifreleme ve Güvenlik

turkuas | 15 July 2006 08:10

Microsoft Private Folder – Klasör Şifreleme ve Güvenlik

Burada ve burada bahsedildiğine göre, Microsoft, kullanıcılarına klasörleri kriptolayıp şifre koruması sağlayan ücretsiz bir yazılım çıkarmış. Microsoft Private Folder 1.0 adını taşıyan yazılım, Windows XP ve Media Center Edition’da çalışıyor ve son kullanıcılar için koruma sağlamayı hedefliyor.