bildirgec.org

e learning hakkında tüm yazılar

Uzaktan Eğitim ve Öğretim Yönetim Sistemi – ATutor

kerimsarigul | 30 April 2011 12:31

İnternetle, yazılımlarla az çok alakası olan biri iseniz mutlaka “Açık Kaynak Kod” tabirini çok duymuşsunuzdur. Kısaca uluslar arası imece usulü ile geliştirilen ve ücretsiz olarak sunulan yazılımlara Açık Kaynak Kodlu Yazılımlar diyoruz. Açık kaynak kodlu yazılımlar bir çok alanda gelişmektedir. İçerik yönetim sistemleri en çok rağbet gören sistemlerdendir. Bunlar içerisinde uzaktan eğitim öğretim için geliştirilenleri de çoktur. ATutor, Claroline, Moodle, Efront vb. bir çok sistem uzaktan öğretim amacıyla üretilmiştir ve ücretsiz olarak kullanıcısına sunulmaktadır. Bu yazılımların neredeyse tamamı UNESCO tarafından desteklenmektedir ve eğitimcilerin bu sistemleri kullanmaları teşvik edilmektedir.
Uzaktan Eğitim ve Öğretim sistemlerini zaman buldukça tek tek ele alacağım. Sistemlerin sayısı çok fazla ancak ben UNESC listesinde yer alanlar içerisinden en popüler olanlarını tanıtmaya çalışacağım.

authorware’e ne oldu?

0770 | 07 December 2010 17:21

2005 yılında adobe, macromedia’yı satın almadan önce authorware diye bir program vardı. kullananınız oldu mu bilmiyorum ama ben çok sevmiştim bu programı. e-learning uygulamaları, interaktif cd’ler, multimedia uygulamalar hazırlamaya yarayan bu program için, adobe 2007 yılında çalışmaları durdurdu ve authorware 7, programın son sürümü olarak kaldı.
düzenli bir çalışma ortamı sağlayan akış şemasıyla, e-learning araçlarıyla tam bir yazarlık yazılımı programıydı.

screenshot
screenshot

yayınlama aşamasında, uyumlulukta bazı sıkıntıları vardı, extralar sürekli problem çıkarıyordu bu hataların gelmemesi için export ederken iyi bir paketleme yapmak gerekiyordu, ancak navigasyonu ve interaction seçenekleri ile flash’tan daha kullanışlıydı.

Ücretsiz KPSS Eğitimi

dreamware | 19 November 2008 21:33

Kpss‘ye hazırlanmak için dersanelere para vermeyin.Yapmanız gereken kpss eğitim

sitesine girmek ve hocaların anlattıkları dersleri dinlemek.Sitede tarih,cografya,matematik ve diğer konular mevcut.Ayrıca bi kaç test kitabı almanız,geçmiş sınavlarda çıkan sorular gözden geçirmeniz ve haftada bir kere deneme sınavına girmeniz iyi bir puan almak için yeterli.

Uzaktan Eğitim Üzerine

cemd | 12 September 2007 21:22

Uzaktan Eğitim hakkında bir yazı dizisine rastladım. konu ile ilgili devamlı olarak bir takım yazılar güncellenerek yazılmakta. Daha çok teknik altyapı ve yöntemler açısından detaylı incelenmekte. Bu tarz bir proje üzerinde çalışabilecekler için bir fikir oluşturabileceğini düşünüyorum.

1. Genel Yapı
2. Teknik Alt Yapı ve Programlama
2. Teknik Alt Yapı ve Programlama (2. Bölüm)
2. Teknik Alt Yapı ve Programlama (3. Bölüm)

wikiversity – öğrenme aktiviteleri

wakabayashi | 05 July 2007 16:15

wikiversity
wikiversity

wikipedia‘nın kardeş projesi olarak geçen wikiversity, e-learning konusunda ilerlemeye devam ediyor. kurulalı çok olmamasına rağmen, gerçekten çok işlevsel bir projeye dönmeye başlamış.
asıl bahsetmek istediğim konuya gelirsek;bu mükemmel projenin “learning activities” adında  bir bölümü bulunuyor.bu bölümün altında henüz yeni yeni gelişmekte olan  “quiz” ve “challenge” başlıklı aktiviteler yer almakta.örnek vermek gerekirse;mesela HTML Challenges dan size verilen komutlarla gösterilen sayfanın aynısını yapmanız isteniyor -yeni başlayanlar için bir nevi ödev.

buna benzer, dikkatimi çeken diğerleri ise şöyle:

öss’den sonra oldu ama..

mozel | 21 June 2007 13:14

tam da “bizim zamanımızda yoktu ki anasını satayım” dedirtecek türden bir öss hazırlık türü.. siz televizyonun başında aylaklık yaparken annenizin “hadi oğlum artık internetin başına, akşam baban gelince söyliycem bak” deme ütopyasını bile gerçek kılabilecek türden bir uygulama bu. saatlerinizi internette geçirerek öss ye hazırlanabileceğiniz iddiasıyla hazırlanmış bir nevi e-Learning modeli. ergenlik çağındaki gençlerin internet başında ne kadar verimli ders çalışabileceğini zaman gösterir ama klasik öğrenme metotlarının yerini bir şeylerin alması gerektiği artık su götürmez bir gerçek sanırım.. burada demo ders örneklerini görebilirsiniz.