bildirgec.org

devlet bahçeli hakkında tüm yazılar

İYİ Kİ YAZI İCAT EDİLMİŞ !

antiemperyal | 10 October 2009 15:41

C.Eren ÇELİKBoşuna demiyoruz kardeşim “Eller gider Mersin’e biz gideriz tersine” diye…

Bütün Dünya, 3G teknolojisine geçmiş, görüntülü konuşma devri başlamış, yakında neredeyse karşılıklı hologramlarla konuşulacak, biz “mektuplaşıyoruz”.

Yahu Başbakanımızın şair ruhlu olduğunu bilirdik de nostaljiyi bu kadar sevdiğini bilmezdik. Halbuki o ne ince ruhlu, o ne kibar, o ne ince bir tavır öyle…

Koskoca Başbakanımız, hem de “Kasımpaşalı” Başbakanımız almış eline kağıdı kalemi, ana muhalefet partisi liderine “mektup yazmış”. Merak ediyorum içine kurutulmuş gül falan da serpiştirmiş midir acaba ?

Referandum da neyin nesiymiş! Merakımızı giderelim

NLPMaster | 21 October 2007 13:41

Türkiye referanduma gidiyor.
Ya da gitmiyor. Ama referandum var.
Hafif .ORG’un kışkırtmalarına dayanmayarak “MERAKLI OL!” dum.
Referandum ne çeşit bir iştir?
Ne zamanlarda yapılmıştır?
Hakkında ne gibi bilgiler edinebilirim, başladım didiklemeye…

İşte refrandum hakkında bulabildiklerim.

REFERANDUM NEDİR?

referandum.org’a göre:
Referandum (latince referendum) genelde anayasa değişikliği, yasaların kabulu ve ya çok önemli meselelerde halkın iradesini belirlemek amacıyla yapılan oylamadır. Referandumda halkın iradesi idareye doğrudan doğruya yansımakta olup doğrudan demokrasi’nin güzel bir örneğidir. Referandum ile ilgili bilgiler ve devamı burada

akp neden referandumda bu kadar ısrarlı?

| 11 October 2007 22:59

referandumdaki maddelerden biri 11.cumhurbaşkanını halkın seçmesi. 11.cumhurbaşkanı zaten seçildi. ülkemiz siyasetçilerinin, özellikle liderlerin kapasitesini gösteren ibret alınacak bir durum. ahmet necdet sezer birkaç ay daha görevini sürdürseydi ve cumhurbaşkanı referandumdan sonra seçilseydi, yada zaten yeni anayasa yapılacak, buradaki maddeler yeni anayasaya konsa olmaz mıydı? şimdi 11.cumhurbaşkanını halkın seçmesini içeren geçici 18 ve 19.ncu maddeleri metinden çıkarma telaşı içindeler ve de referandumda ısrarlılar. 11 eylülde halk oylaması başladı. bu güne kadar gümrüklerde oy kullananların durumu ne olacak?

liderler, gerçekten lider mi?

| 10 October 2007 19:23

İnsanlığın avcı toplayıcı döneminde, az sayıda bireylerden oluşan grupların liderlerini fiziksel güç ve avlanma yetenekleri belirlerdi. Gruptaki en güçlü ve yetenekli bireyin lider olması kaçınılmazdı. Görev bölümü de çok açık ve netti. Erkekler avcı,toplayıcı, savunucu. Kadınlar toplayıcı, anne. Düşünmek, akıl yürütmek ve grubu yönlendirmek sadece lidere ait bir özellikti.

Tarım toplumu ve yerleşik düzene geçişle birlikte, birey sayısında önemli artışlar ve pek çok uzmanlık alanı meydana geldi. İnsanlar günümüzde olduğu gibi birbirinden değişik işler yapmaya başladılar. Bu yeni dönemle birlikte düşünme ve akıl yürütme tüm bireylerin özelliği haline geldi. Liderler önemli sorunlarla karşılaşmaya başladılar. Artık fiziksel güç ve zeka liderlik için yeterli değildi. Burada tamamen ayrı bir kurum haline gelmiş olan ordu devreye girdi. Arkasında ordu desteği olmadan otorite sağlamak mümkün değildi. Zamanla bu da yetmemeye başladı. Bu kez de tanrısal güçler devreye girdi. Eski Mısır’da firavun tanrıdan aldığı talimatları topluma iletirdi. Yönetimde artık üç kurum vardı lider, ordu ve rahipler.