bildirgec.org

carpisma hakkında tüm yazılar

Çarpışma; Crash (2004)

queennothing | 20 May 2011 20:12

1953 senesinde Kanada’da dünyaya gelen iki Oscar Ödüllü sinemacı Paul Haggis‘in yönetmenliğini yaptığı sinema filmi “Crash”, 2004 senesinde gösterime girdi. Senaryosu Robert Moresco ile Haggis tarafından yazılan yapımda Amerikan aktör Don Cheadle, Oscar Ödüllü Amerikan aktris Sandra Bullock, İngiltere doğumlu aktris Thandie Newton, William Fichtner, Loretta Devine, Keith David, Oscar adaylığı bulunan aktör Matt Dillon ve Jennifer Esposito gibi isimler rol alıyor. En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu, En İyi Görüntü Yönetimi ve En İyi Müzik dallarında Oscar’a aday gösterilen film, En İyi Film, En İyi Senaryo ve En İyi Düzenleme dallarında olmak üzere toplam üç dalda Oscar kazandı. 6 Milyon Dolar gibi bir bütçeyle tamamlanan “Crash“in çekimleri Amerika’da yapıldı.

Kitaplığınızda “Eldiven” e yer açın!

morkadln | 23 October 2009 14:58

Eldivenler, Hikayeler Murathan Mungan‘ın metis yanınlarından çıkan yeni kitabı.
Eldivenler, Hikayeler, 1997-2009 yılları arasında yazılmış öykülerden ve 159 sayfadan oluşuyor.
Henüz okumaya başladım ama sizinle paylaşmak için daha fazla bekleyemedim. Kapak resmini Arzu Başaran‘ın başarılı bir şekilde hazırladığı bu kitabı reyonda gördüğünüz an bakmadan geçemiyorsunuz. En kısa zamanda sahip olmak istiyorsunuz. Böylesi bir albenisi var.
Kadınlar,erkekler,ilişkiler hakkında on öykü bulunuyor bu kitapta

  • Eldivenler
  • Ansızın her şey
  • Kaset
  • Yaz gibisi var mı?
  • Kötü adamla kötü kadının aşkı üzerine küçük bir film
  • Krepen’in Duvarı
  • Islık
  • Çarpışma
  • Tabut
  • Geçici kesinlikler

Bunu duyumsuyor olmam da iyi. Birbirinin ardı sıra ortaya çıkıp çoğalmaya başlayan bu duygularla benden önce içim diriliyor sanki. Kilitli kaldığım kaskatı bir uyuşukluktan yavaş yavaş çözülüyor gibiyim.

Murathan Mungan
Murathan Mungan

Panda3D ile ilk Fiziksel Deneyimimiz

admin | 31 August 2009 11:51

Bugün Panda 3D nin fizik kütüphanesini anlatmaya çalışacağım. Aslında Panda 3Dnin iki adet fizik kütüphanesi var, ben bunlardan ODE yi yani Open Dynamics Engine yi uygun buldum.

Kutumuz yer çekimine karşı koyamıyor
Kutumuz yer çekimine karşı koyamıyor

Bu yazımda diğer yazılardan farklı olarak herşeyi tek bir örnekte herşeyi açıklamaya çalışacağım. Çünkü örnek biraz uzun ve bunu bölmek yazıyı gereksiz yere uzatacaktır

Bu örnekte göreceğimiz şeyler;
1.Fiziksel dünya ve yerçekimi
2.Uzay ve otomatik çarpışma kontrolü
3.Ve dolayısıya bir fizik simülasyonu

Galaksi çarpışmaları

arago | 27 June 2009 13:47

Çarpıştıktan sonra yeni ve büyük bir galaksi doğduğu doğru. Her galaksi eninde sonunda çarpışacak. Bizim Galaksimiz de öyle.

Samanyolu’nun Andromeda ile çarpışacağı söyleniyor ve sanırım o sırada Dünya’da taş üstünde taş kalmayacak.

Umarım o sırada çok canımız yanmaz. Bir gözünüzde canlandırın bakalım neler olacak. Ben denedim. Sanırım ilk önce hızlı ve büyük bir sarsıntı ardından nerden geldiği bilinmeyen koca bir ışık hüzmesi, her şey ağır çekimdeymiş gibi yavaş yavaş ilerlemeye başlar, öleceğini düşünürsün ve tüm hayatın, yaptıkların, iyi anların, kötü anların, sevdiklerin film şeridi gibi gözünün önünden geçer. O sırada başka yerlerdesindir artık ya sadece toprağın altında, ya yanmış ya da tepede yukarılarda bir yerlerde. Sen nerde olmak istersen ordasındır artık.

Dünyanın Yok Olmasına 9 Gün Kaldı!!!

leaderhasan | 02 September 2008 13:50

Evrenin oluşum sırlarını ortaya çıkaracak olan deney için geri sayım başladı. Artık, son 9 gün. İsviçre’nin CERN laboratuarında gerçekleşecek olan deneye, Avrupa ve dünyadan birçok bilimadamı katılacak. Ve bu deneyin maliyeti yaklaşık, 9 milyar dolar. Deney, Fransa-İsviçre sınırındaki bir bölgede, yerin 150 metre altında, 27 km uzunluğundaki bir tünelde gerçekleşecek. Bu deneyde, her maddenin yapı taşı kullanılacak ve bu maddeler ışık hızına yakın bir hız ile çarpıştırılacak. Ve deneyde evrenin oluşumuna neden olan BIG BANG’deki ortama yakın bir ortam oluşturulmaya çalışılacak. Bilim adamları, böylece çarpışmalar sonucunda yeni parçacıkların oluşmasını ve evrenin oluşumundaki sırları çözmeyi amaçlıyorlar. Buraya kadar herşey normal. Bu çarpışmalar sonucu ortaya çıkabilecek enerjinin büyüklüğü ise, dünya bilimadamlarını zıt kutuplara itmiş durumda. Viyana Üniversitesi’nden Markus Goritschnig, deney sonucunda mini kara deliklerin oluşabileceğini ve bu kara deliklerin 4 yıl içerisinde dünyayı yutabileceğini belirtti. Ortaya çıkacak enerji ise, gerçekten korkutucu boyutlarda. Örneklemek gerekirse: Deney sırasında bir toz parçacığının milyarda bir boyutlarındaki bir alanda, güneşin 100 bin katı değerinde bir sıcaklık oluşacak.

karadelik oluşmıycakmış

MeCJoS | 22 June 2008 18:32

parçacık hızlandırıcı
parçacık hızlandırıcı

takip edenler bilirler, bir ay önce bazı bilim adamları avrupa nükleer araştırma merkezinde (CERN) gerçekleştirilecek olan parçacık çarpıştırma deneyinde kara delik oluşacağını ve dünyanın yok olabileceğini söylemişlerdi hatta bu yüzden cerni mahkemeye bile vermişlerdi. cern’deki bilim adamları kara delik oluşmasının söz konusu olmadığını duyurdular. çarpıştırma olayında gerçekleşen olayın zaten doğada hergün gerçekleştiğini söylediler.

parçacık hızlandırıcı
parçacık hızlandırıcı

bu deneyde, parçacıklar paralel demetler halinde ışık hızının %99.99 una ulaştırılarak çarpıştırılacak ve bigbang olayının minyatür oluşturulacak. amaç bigbang sonrasında gerçekleşen olayları oluşturarak inceleme fırsatı yakalamak ve kainatın oluşumunu inceleme sürecinde yeni bilgiler elde etmek. kolay gelsin walla.
kaynak: hürriyet gazetesi

J. G. Ballard

Ahmetcandemir | 09 May 2008 19:56

J. G. Ballard

J. G. Ballard
J. G. Ballard

J. G. Ballard eserleriyle bütün okuyucuları büyüleyen bilim-kurgu yazarı 15 Kasım 1930’da dünyaya geldi. Kendisi aslen İngiliz asıllı olan yazar Şanghay’da doğmuş. 20. yüzyılın esas edebî geleneğinin bilimkurgu olduğunu savunan Ballard, bugünü anlamak ve hayatın değerini bilmek için geçmişten çok geleceğe bakmanın önemine değinir.

Gazi Üniversitesi Teknik Eğitim Fakültesi Otomotiv Bilim ve Teknoloji Topluluğu (OBİTET)

akdem | 14 October 2007 21:06

mühendislik arşivi
mühendislik arşivi

Gazi Üniversitesi Teknik Eğitim Fakültesi Otomotiv Bilim ve Teknoloji Topluluğu (OBİTET) nun yaptıgı ve bir makina mühendisinin mutlaka görmesi gerektiğine inandığım siteyi burdan ziyaret edebilirsiniz. ayrıca bir otomobilin tasarımdan üretime kadar hangi aşamalardan geçerek üretildiğini bmw içinBMW’nin Üretim Süreci Videosunu, Kesiti alınmış bir motor üzerinden 4 zamanlı motorun çalışmasını ve diğer ekipmanların çalışma videolarını, otomobillerden kamyonlara kadar nerdeyse her markanın çarpışma testi videolarını, otomotiv teknolojisi için ders notları, ingilizce, türkçe makaleler ve daha birçok değerli bilgiyi bulabileceğiniz bu siteyi şiddetle tavsiye ediyorum. ayrıca Formula 1 Teknolojisini de merak ediyorsanız burdan devam edin.