bildirgec.org

blog yazarları hakkında tüm yazılar

Etkili bir blog yazısı nasıl yazılır

marfan46 | 21 May 2010 11:08

Bir konu hakkında oldukça yaratıcı, farklı yada nitelikli bir düşünceniz var ve bu düşüncenizi blogunuzda yazmayı planlıyorsunuz…
Ancak unutmamak gerekir ki düşünce tek başına iş yapmaz o düşünceyi etkili bir şekilde sunmak, zenginleştirmek ve genişletmek gerekir. bunun içinde biraz araştırma yapmak, kaynakları taramak, konuyla ilgili resimleri, videoları yazınıza eklemeniz konunuzun etkisini arttıracaktır. ayrıca konunuzla ilgili farklı bağlantıları eklemekte oldukça etkili olacaktır

Şimdi yazınızın internet gibi dev bir bilgi okyanusunda kaybolmasını önleyecek yöntemlere bir göz atalım.

1. Bir taslak oluşturun

Harika bir fikriniz var! Blogunuz açtınız ve içinizden geldiği gibi yazmaya başladınız… Bu çok büyük bir hata olacaktır. Bunun yerine şu yolu takip edebilirsiniz. Fikriniz üzerinde biraz daha düşünün. fikriniz harika olabilir ancak bu fikir blogunuzun yapısına uygun mu? Eğer blogunuzun yapısına uygun olduğuna karar verdiyseniz şimdi taslağınızı oluşturun ve yazınız bir bütün olarak kafanızda canlandırın.

2010 Blog Ödülleri

beyrek | 22 March 2010 10:00

blog ödülleri 2010
blog ödülleri 2010

Türkiye’nin önde gelen markalarının sponsorluğunda, bu yıl üçüncüsü düzenlenen 2010 Blog Ödülleri‘ne kayıtlar başladı (10 Mart 2010).
2010 Blog ödülleri; toplam 17 farklı kategoride (Aile, kadın, yemek, otomobil, kişisel, hobi, kültürsanat, teknoloji, pazarlama, topluluk, haber, eğlence, iş dünyası, moda, spor, gezi ve windows live spaces) dağıtılacak.
Başvuru kayıtları 30 Mart’a kadar devam edecek.

Bu sene, geçen senelerden (2008, 2009) farklı olarak, değerlendirme sürecinde 12 kişilik bir jüri görev yapacak.

Google neden bu kadar başarılı oldu

w1nona | 09 October 2009 14:35

google beta
google beta

Google‘nin bu kadar başarılı olmasındaki faktörleri, internetle az bucuk haşir neşir olan herkes düşünmüştür. heleki blog yazarları, webmasterlar baya düşünmüştür. çünkü hayatımızın her alanına kopyala/yapıştır yapabileceğimiz bir hikayesi, başarısı var google‘nin.

google’nin değer verdiği şeyler çok farklı diğer firmalara göre, daha doğrusu şirket temeline oturttuğu değerler çok farklı. Sürekli gelişimi, insanlara faydalı içerik ve ürün geliştirmeyi hedeflemiş bir şirket. tabiki peygamber sıfatını vermiyorum, google da diğerleri gibi “kar” amaçlı, para kazanmaya yönelik bir firma. Ama ne bileyim duruşu çok farklı.

Bloxoo:Blogcuların sosyal platformu

ilkindurak | 30 March 2009 14:21

Bloxoo türkiyenin blogcularını bir araya toplıyacak gibi gözüküyor.İnsanların kaliteli blog yazılarına ulaşmasını sağlayan ve 10.000 nin üzerinde blog bulunduran bu sosyal platform blog arama motorundan öte bir kaynaşma ortamı gibi.Puan verebileceğiniz yorum yazabileceğiniz inceleyeceğiniz blogların sayısı git gide artıyo.
Bloxoo’nun kendisine özgü bir blog değerlendirme sistemi var.Blogunuza verilen puanlar,yorumlar,technorati sıran aldığın linkler blogunla ilgilenip ilgilenmemenle doğru orantılı olan bu puan arama sonuçlarınıda etkiliyor.Bu arda herkeze ayit bir profil bulunuyor burdan sahiplendiğin bloglar,yazdığın yorumlar hakında bilgiler yer alıyor.Kendi ilgi alanlarınıza göre blogları keşfetmek için hemen bir bakmakta yarar olduğu kanısındayım.Şuanda en yüksek bloxoo puanına bildirgec.org sahip.

Blogcuların maruz kaldığı eziyetler

wawilya | 21 February 2009 15:46

Dünyada blog yazarlarına yönelik şiddet eylemleri günden güne çoğalıyor. Kimileri okurları tarafından kimileri ise devlet tarafından yaptırım ile, güç ile karşılaşıyorlar. Son olarak Pekin’de bıçaklanan blog yazarı ise bardağı taşıran son damla oldu.

Dünya da blogcuların maruz kaldıkları zorluklar.

– Teknoloji blogu olan Techcrunch un kurucusu Michael Arrington da katıldığı bir konferansta tanımadığı takım elbiseli birinin yüzüne tükürmüştü. Michael Arrington birçok ölüm thediti de alıyordu. İlgili haber..

blogları kim okuyor?

iso1000 | 23 May 2007 10:45

blogları blog yazarları mı okur?…
bazen kuşkuya kapılıyorum, acaba bu blogları blog yazanlar mı okuyor, yani blogunuz var, ve diğer blogları takip ediyorsunuz dolayısıyla kendi içinde bir okuyucu kitlesi oluşturuyorsunuz.bazen blog vs diye arkadaşlara söylüyorum.”o da ne?” diyorlar.şu an internet kafedeyin.blog bilen yok, giren yok…