bildirgec.org

benim sinemalarım hakkında tüm yazılar

Benim Sinemalarım (1990)

queennothing | 15 February 2011 11:29

60’ların İstanbul’unda, bahçeli bir evde başlayan öykümüz, saf ve genç bir kız olan Nesibe’nin hayatı yaşamak arzusuyla yola çıkmasını, gerçek hayat ile tanışmasını konu ediniyor.

1935 doğumlu yazar Füruzan‘ın öykülerinden oluşan Benim Sinemalarım adlı kitaptan uyarlanan sinema filmi “Benim Sinemalarım“, 1990 senesinde vizyona girdi. Füruzan ve Gülsün Karamustafa‘nın birlikte yönettikleri filmde Hülya Avşar, Ülkü Ülker, Sema Aybars, Güzin Çorağan, Yaman Tarcan, Yaman Okay ve Ayşegül Uyguner gibi isimler rol alıyor.

KISA FİLM SİNEMANIN ŞİİRİDİR

sahaf1976 | 11 August 2010 17:19

Bir şiirin güzelliği dışında bıraktığı kelime sayısıyla doğru orantılıdır diyen Salah Birsel geliyor insanın aklına.Öyleyse neden kısa filmler de sinema sanatının şiirleri olmasın ki?Bir kısa film de belkide dışında bıraktığı kadrajlar ve sözler kadar güzeldir. Eserin derdini en kısa, en kestirme, en sanatlı anlattığı biçim kısa film. Sinema sektörü kadar ruhlarımızın, bakış aöılarımızın da zenginleşebilmesi için desteklenmesi, teşvik edilmesi gereken bir dal.

Bu noktada ihtiyaca mümkün olduğunca cevap veren bir siteye ulaşır ulaşmaz siz sinemaseverler ile paylaşmayı uygun gördüm.Pek çok yerli kısa film, kısa film yarışma duyuruları, festivaller, röportajlar, tartışma ve destek forumları hatta dersler bile var sitede.Kısa film meraklılarının kesinlikle kaçırmaması, yer imlerine eklemesi icap eden bir site. Keyifli gezintiler…

İncecik, güzel, renkli, ayakları yere basan Türk filmleri

kahramancayirli | 12 June 2009 15:34

1.Gelin-Düğün-Diyet: 70ler için altın, pırlanta değerinde, tabii şimdi de. Göç üçlemesi, malum. 70ler Türkiyesinin en önemli sosyolojik olayı: Göç. Akad da ne yapmış. Konuyu birbirinden güzel üç filmle taçlandırmış. Hülya Koçyiğit oyunculuk ortalamasının biraz üzerinde seyreder. Başarılı artist bence en iyi performanslarını 80lerde çektiği kadın filmlerinde gösterdi.
2.Üçüncü Sayfa: Demirkubuz nerede biz orada. O nerede sinema orada. Senaryoyu mu övelim Başak Köklükaya’yı mı. Bu filmde Demirkubuz sahneleri birbiri üzerine geçirdi, sesleri başka sahnelere giydirdi. Ben bu tekniğe bayıldım. İnsan zafiyetleri, gerçek üç boyutlu, buralardan insanlar, insan ruhunun çok derinliklerinde seyreden bir film.
3.Dünden Sonra Yarından Önce: Burada kadın yönetmenler kadın filmleri çekerler yine erkek bakış açısıyla olur, gene erkek filmi olur..Yeşim Ustaoğlu’nu, Bilge Olgaç’ı, Handan İpekçi’yi parantezin dışında tutuyorum. Erkekler güçlü, erkekler haklı, erkekler basıp gider vb..Ama bu filmden gitmeyin tabii. İzlenmeli.
4.Herşeye Rağmen: Meral Çetinkaya iyidir, Talat Bulut iyidir, Orhan Oğuz iyidir. Bu film iyidir velhasıl. Aklınızın bir yerlerinde kalsın ismi. Belki bir gün karşılaşırsanız bir trt kanalında vs, kanalı değiştirmezsiniz.

üç korku filmi …

kahramancayirli | 24 December 2008 16:42

Son bir hafta içerisinde izlediğim üç korku filminden bahsedeceğim bu yazıda. Üçünü de önerdiğimi belirteyim öncelikle. Çünkü çok keyifliler, film süresince geriliminizi belli bir seviyede tutuyorlar.

yetimhane (2007)
yetimhane 2007

İlk film El Orfanato (The Orphanage) – Yetimhane. 2007 yapımı filmi Juan Antonio Bayona yönetmiş. Belen Rueda’nın (Laura) başrolünü oynadığı film, Laura ile küçük oğlu Simon arasındaki ilişkiye odaklanıyor. Açıkçası filmin konusu hakkında ne kadar ileriye gitmem gerektiğini kestiremedim, filmin büyüsü kaçsın istemem. Eli yüzü düzgün bir İspanyol gerilim filmi. Türü sevenlerin beğeneceği bir film.