Aurora normal bir saatten çok farklı olarak saat göstergesi yok. ilginç değil mi?
Tasarımcı unutmuş da olamaz peki nasıl?
Saate bakmak istediğiniz zaman tek yapmanız gereken ekrana dokunmak.
Aurora normal bir saatten çok farklı olarak saat göstergesi yok. ilginç değil mi?
Tasarımcı unutmuş da olamaz peki nasıl?
Saate bakmak istediğiniz zaman tek yapmanız gereken ekrana dokunmak.
http://enbisey.blogspot.com/2009/05/en-buyuleyici-10-doga-olay.html
…
Sana bunca hüzünden, yürek talanından geriye kalanları toplayıp getiriyorum. Var mı yüzün? Yüreğim hala sevinçleri taşımaya hazır da bir kırağı korkusu basar durur; ensesini yalar geçer, ara sıra. Kapılara köpek olmak da yürek ister, a canım! Fakat zordur engelli bir kışa hazırlık yaparken o kapının açılmasını beklemek; yürek ısınmasıdır aslolan, zira vücut alışır dışarının soğuğuna. Ama en çok yüreği ısırır o soğuk!
Senin şefkatsizliğinin soğuğu!
antarktika‘da kasım. baharın sonu ve kutup yazının başlangıcı.
boston adlı bir site çeşitli kaynaklardan antarktika’ya ait birbirinden güzel 32 adet fotoğrafı bir araya toplamış.
eşi için iki haftadan fazla yuvayı bekledikten sonra tekrar denize dönen Adelie pengueni:
kutup ışıkları altındaki Amundsen-Scott güney kutup istasyonu:
Mozilla Labs, Adaptive Path adlı bir firma ile birlikte geliştirdiği Aurora tarayıcısının videolarını yayımladı. Klasik tarayıcılardan farklı olarak, bu tür tarayıcılarda ekran, üç boyutlu bir boşluk olarak ele alınıyor. Web siteleri bu boşluğun üzerine dağıtılmış şekilde yerleştiriliyor ve sayfayı tam ekran yaptığınız zaman diğer pencere ve unsurlar (örneğin sohbet pencereleri vs.) ekran üzerinde belirli bir yönde hareket ediyor. Bu videodan bu işlemin nasıl gerçekleşeceğine dair bir fikir edinebilirsiniz.
Videoda, en üst kısımda ortaya çıkan nesneler sık kullanılan programları işaret etmekte. Sol kısımda ise son kullanılanlar gösterilmekte. Sağdaki kısım ise kullanıcı favorilerini barındırmakta. Altta ise aynen Macos X‘de olduğu gibi tüm nesneler yer almakta. Derinlikten (Z boyutundan) faydalanarak internet geçmişi görüntülenebiliyor.
Aurora Borealis, yahut daha çok bilinen ismiyle “kuzey ışıkları”, şahsen ne olduğunu bilmeden karşıma çıksa imana geleceğim, “sanırım, galiba, bu sefer tanrıları gerçekten çok kızdırdık” diye tir tir titreyeceğim bir fenomen.
Önce nasıl bir şey olduğuna bakalım.